4k Monitörmu 2k monitörmu

LamonGa

80+
Reaksiyon skoru
13
Merhaba arkadaşlar yeni bir sistem topluyorum
Sapphire nitro+ 9070xt
Ryzen 7 7800x3d alacağım
Sizce hangi monitörü almalıyım.

Arkadaşlar öncelikle Samsung 2k Asus 4k. Size demek istediğim 4k monitör bütçemi zorluyor ve sisteme bütçe ayiramiyorum çok fazla çünkü tüm para monitöre gidiyor :D 2k monitör alsam 4k oynayamazmiyim. Sizce aradaki farka degermi 2k alırsam 9800x3d alabilirim belki

Sapphire nitro+ 9070xt
Ryzen 7 7800x3d alacağım

Arkadaşlar öncelikle Samsung 2k Asus 4k. Size demek istediğim 4k monitör bütçemi zorluyor ve sisteme bütçe ayiramiyorum çok fazla çünkü tüm para monitöre gidiyor :D 2k monitör alsam 4k oynayamazmiyim. Sizce aradaki farka degermi 2k alırsam 9800x3d alabilirim belki
Görüntü kalitesi ve deneyim olarak 4K açık ara daha iyi, DLSS gibi teknolojiler 4K da çok iyi çalışıyor. 9070XT 4K içinde yeterli bir kart, ama uzun ömürlülük açısından 2K kartı.

Sapphire nitro+ 9070xt
Ryzen 7 7800x3d alacağım

2k da alsam fsr ile 4k oynarsın ama orjinal 4k gibi olmaz ikiside çok ayrı bütcelerin monitörleri ilk önc sistemi kararlaştırıp öyle monitör için seçim yao

Downscaled 4K kullanabilirsin ama native 4K kadar zevk vermeyebilir. Bunun dışında keskinlik, görüntü kalitesine renk gamutu - kontrast - parlaklık üçlüsü kadar etki etmez. Bunların üçü de Odyssey G6'da daha iyi. XG27UCS sadece PPI değeri yüksekliğinden ötürü daha keskin bir görüntü sunuyor o kadar. Bunun yanında Odyssey G6'da TizenOS olduğu için Smart TV olarak da kullanılabilir, kutudan kumanda da çıkıyor.

Ve tüm bunlara ilave olarak, Odyssey G6 Samsung'un sitesinden öğrenci indirimli alınabiliyor.

Görüntü kalitesi ve deneyim olarak 4K açık ara daha iyi, DLSS gibi teknolojiler 4K da çok iyi çalışıyor. 9070XT 4K içinde yeterli bir kart, ama uzun ömürlülük açısından 2K kartı.
2k ile 4k arasında gerçekten bir fark varmıdır sizce kartımın 4kyi rahatça oynatabildigini biliyorum ama monitör gerçekten pahalı

Samsung öğrenci indirimi ile 2k 240hz oled 16700e geliyor peşin fiyata 4 ay taksitte var ips den geçtim farkı hissediliyor

Samsung öğrenci indirimi ile 2k 240hz oled 16700e geliyor peşin fiyata 4 ay taksitte var ips den geçtim farkı hissediliyor
Hocam olede yanıyor diyolarlar ben tüm gün bilgisayar başında oturduğum bile oluyor o riske girmeyi dusunmuyorum

4k alabiliyorsan al. Ne kadar yüksek çözünürlük o kadar iyi. Hem 4k alırsan 2k almadım diye pişman olmazsın ama 2k alırsan 4k'dan kaybedeceklerin var. Biraz karışık yazdım ama anlayabildiysen ne mutlu. Mesela masaüstünde bile hissedilir kalite farkı ve başka bi boyut 4k, film vs izlerken de çok güzel.

2k oled

2k oled .

Hocam olede yanıyor diyolarlar ben tüm gün bilgisayar başında oturduğum bile oluyor o riske girmeyi dusunmuyorum
Hayatsız değilseniz yanma olmaz aynı ekranda 1 saat gibi fazla durmasın zaten 3-4 hadi 6-7 saatte bir kalkıp dinlenmen gerekecek tuştan kapatırsın monitör dinlenir sende biraz temiz hava alırsın evde yürürsün yemek yersin vs.

Geri