🔥İndirim 5 Koli Kapsül Kahve Alana Makine Hediye !

cihazın normal fiyatı 4049
1320 TL ye geliyor bu şekilde alınırsa.

İndirim oranı = (4049−1320)/4049
(4049 - 1320) / 4049(4049−1320)/4049 × 100
= (2729 / 4049) × 100
= %67,4
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Her ne kadar taze kavrulmuş olmasada kapsül kahveler tazeliğini korumak üzere paketlenmiştir. kapsül kahveler kahve öğütüldükten hemen sonra, oksijen ve nem geçirmeyen alüminyum veya özel plastik kapsüllere vakumla ve bir takım ısmını hatırlayamadıgım gazlarla kapatılır. ışık nem veya hava gibi etkenlerle temas olmadıgı ıcın tazeliğinide uzun sure korur. Normalde öğütülmüş kahve birkaç gün içinde aromasını kaybetmeye başlarken, kapsül kahvede bu süreç aylarca hatta yıllarca uzayabiliyor ve hiçbir kapsül kahvede 3. görseli göremezsin. Kendı evimde Nespresso kullanıyorum ve kendımı bıldım bileli de kahve içiyorum. Tazeliği konusunda şüpheniz olmasın.
Tat konusunda normal yarı otomatik makineler ile kapsül arasında nasıl bir fark var, bu konuda deneyiminiz nedir?

cihazın normal fiyatı 4049
1320 TL ye geliyor bu şekilde alınırsa.

İndirim oranı = (4049−1320)/4049
(4049 - 1320) / 4049(4049−1320)/4049 × 100
= (2729 / 4049) × 100
= %67,4
fatura tutarı 7745 lira oluyor
%67 indirim olacaksa
o zaman firmanın sana 23 bin değerinde ürünü 7700 liraya satması lazım

fatura tutarı 7745 lira oluyor
%67 indirim olacaksa
o zaman firmanın sana 23 bin değerinde ürünü 7700 liraya satması lazım
Tam demek istediğinizi anlayamadım. 7745 TL kahveler ve makine dahil tutar. Kahveleri ve makineyi en ucuz mağazadan aldığınızda 2729 TL daha az ödüyorsunuz. Hediye ettiği cihaz 4049 TL. daha az ödediğiniz tutarı buradan dusersenız 1320 TL ye almıs oluyorsunuz. buda %67 lik bir indirim yapıyor. 23 Bin değerinde bir ürün vermiyor size. Verdiği ürün belli o ürün için %67 lik bir indirim alıyorsunuz.

Tam demek istediğinizi anlayamadım. 7745 TL kahveler ve makine dahil tutar. Kahveleri ve makineyi en ucuz mağazadan aldığınızda 2729 TL daha az ödüyorsunuz. Hediye ettiği cihaz 4049 TL. daha az ödediğiniz tutarı buradan dusersenız 1320 TL ye almıs oluyorsunuz. buda %67 lik bir indirim yapıyor. 23 Bin değerinde bir ürün vermiyor size. Verdiği ürün belli o ürün için %67 lik bir indirim alıyorsunuz.
makineyi tek başına alamadığımıza göre indirimi de tek başına hesaplamak saçma

Beş para etmez kanıpta satın almayın. 4bine manuel bir espresso makinesi alın. Sanal baharattan 1 kg kahve 600 tl ve en az 1 ay gidiyor. Saçma sapan ürünlere paranızı yatırmayın. Görüntüsü çok güzel ama kullanımı o kadar da güzel değil. Süt için süt tozu kullanıyor cihaz. Saçma sapan bir ürün dediğim gibi :D

makineyi tek başına alamadığımıza göre indirimi de tek başına hesaplamak saçma
Hocam siz 16 TL den 400 kahveyi 6400 TL ye. Cihazıda ayrıca 4049 TL ye alarak 10.449 TL verip alın bence

Beş para etmez kanıpta satın almayın. 4bine manuel bir espresso makinesi alın. Sanal baharattan 1 kg kahve 600 tl ve en az 1 ay gidiyor. Saçma sapan ürünlere paranızı yatırmayın. Görüntüsü çok güzel ama kullanımı o kadar da güzel değil. Süt için süt tozu kullanıyor cihaz. Saçma sapan bir ürün dediğim gibi :D
Ben de aynı dediğiniz gibi yapıyorum sanalbaharattan alıyorum ancak o kadar uğraşmak istemeyen anne babam için aklımda nespresso var açıkçası.

Ürünün savunucusu değilim ancak keşke fikrinizin olmadıgı konularda yorum yapmasanız. Öncelikle bu espresso makinesi Süt veya süt tozu kullanmaya uygun değil. sadece espresso yani. Manuel makine tabii ki daha güzel ancak kullanım alanları ikisinin farklı. Bu pratik uğraşmak ıstemeyenler ıcın. Manuel makıne daha cok gurme ve bu işi hobi olarak görenlerin makinesidir.

10kye zaten philipsin ep2300 modelini aldım hocam engin bilgin ve tavsiyen için teşekkür ederim
Hayırlı olsun hocam güle güle kullanın. naçizane tavsiyem birde online matematik dersi almanız

Ürünün savunucusu değilim ancak keşke fikrinizin olmadıgı konularda yorum yapmasanız. Öncelikle bu espresso makinesi Süt veya süt tozu kullanmaya uygun değil. sadece espresso yani. Manuel makine tabii ki daha güzel ancak kullanım alanları ikisinin farklı. Bu pratik uğraşmak ıstemeyenler ıcın. Manuel makıne daha cok gurme ve bu işi hobi olarak görenlerin makinesidir.

Hayırlı olsun hocam güle güle kullanın. naçizane tavsiyem birde online matematik dersi almanız

Tartışmanın Özeti​

Sayılara Yakından Bakalım​

1. Kampanya fiyatı
    • 1 koli = 1 550 TL
    • 5 koli = 7 750 TL
    • Makine “hediye” görünüyor ama maliyet bu rakamın içinde.
  2. Piyasadan ayrı ayrı alınırsa (ermania’nın varsayımı)
    • 400 kapsül × 16 TL = 6 400 TL
    • Makine = 4 049 TL
    • Toplam: 10 449 TL
  3. Gerçek tasarruf
    • 10 449 − 7 750 = 2 699 TL
    • Yani paket, %25,8 (≈ %26) indirimli.
  4. “Makine %67 indirimli” ifadesi nereden geliyor?
    • Tasarrufun tamamını makineye yükleyip “makinenin efektif fiyatı 4 049 − 2 699 = 1 350 TL” (ermania 1 320 TL yuvarlıyor) dersek:
    • (4 049 − 1 350)/4 049 = %66,7 ≈ %67.
    • Fakat bu, kahve fiyatını hiç indirim yokmuş gibi kabul edip indirimin tamamını makineye atfetmekten ibaret; gerçekte hem kahve hem makine tek pakette satılıyor.

Kimin Hesabı Daha Sağlıklı?​

Sonuç:

• Matematiksel olarak ikisi de “yanlış” değil; fark, indirim oranının hangi temele (makine mi, toplam sepet mi) göre hesaplandığı.
  • Ancak günlük dilde “%67 indirim” denince çoğu kişi tüm alışverişini o oranda ucuza kapattığını zanneder. Bu yüzden ghnn’nin %26 hesabı, tüketicinin gerçek nakit çıkışını yansıttığı için daha sağlıklı kabul edilir.

Birkaç İpucu & Öneri​

1. İndirim yüzdesini değerlendirirken:
    • “Sepet toplamı neydi, neye düştü?” sorusuna bakın.
    • Tek bir kalemi öne çıkaran yüzde çoğu zaman pazarlama hilesidir.
  2. Kapsül vs. Manuel makine:
    • Konfor & hız istiyorsanız kapsül sistemler avantajlı.
    • Maliyet & tat esnekliği önceliğinizse; giriş seviyesi tam otomatik (ör. Philips EP2300) veya manuel set‑up (portafiltre + değirmen) uzun vadede daha hesaplıdır.
  3. Gerçek bir fiyat karşılaştırması yapmak için:
    • Piyasadaki en ucuz kapsül fiyatı (kampanya, paralel ithalat, refill opsiyonu)
    • Çekirdek kahve maliyeti (600 TL/kg ≈ 48 kup espresso)
    • Makine amortismanı (bakım, servis)
    • Kişi başı tüketim (günlük kaç shot?)

Bu verilerle yıllık toplam sahip olma maliyeti (TCO) çıkarabilir, hangi sistemin size uygun olduğunu net görebilirsiniz.

özet doğru. "Ben zaten sürekli bu kahveleri alıyorum, içiyorum" diyen birisi için fazladan Makinesi olmayan birine kahve makinesi %67 ındırımle gelir. ama toplam sepet tutarına bakarsan ayrı ayrı aldıgında 10.449. Bu sekılde alırsan 7745 TL oda %25 lik bir indirime gelir.

Tartışmanın Özeti​

Sayılara Yakından Bakalım​

1. Kampanya fiyatı
    • 1 koli = 1 550 TL
    • 5 koli = 7 750 TL
    • Makine “hediye” görünüyor ama maliyet bu rakamın içinde.
  2. Piyasadan ayrı ayrı alınırsa (ermania’nın varsayımı)
    • 400 kapsül × 16 TL = 6 400 TL
    • Makine = 4 049 TL
    • Toplam: 10 449 TL
  3. Gerçek tasarruf
    • 10 449 − 7 750 = 2 699 TL
    • Yani paket, %25,8 (≈ %26) indirimli.
  4. “Makine %67 indirimli” ifadesi nereden geliyor?
    • Tasarrufun tamamını makineye yükleyip “makinenin efektif fiyatı 4 049 − 2 699 = 1 350 TL” (ermania 1 320 TL yuvarlıyor) dersek:
    • (4 049 − 1 350)/4 049 = %66,7 ≈ %67.
    • Fakat bu, kahve fiyatını hiç indirim yokmuş gibi kabul edip indirimin tamamını makineye atfetmekten ibaret; gerçekte hem kahve hem makine tek pakette satılıyor.

Kimin Hesabı Daha Sağlıklı?​

Sonuç:

• Matematiksel olarak ikisi de “yanlış” değil; fark, indirim oranının hangi temele (makine mi, toplam sepet mi) göre hesaplandığı.
  • Ancak günlük dilde “%67 indirim” denince çoğu kişi tüm alışverişini o oranda ucuza kapattığını zanneder. Bu yüzden ghnn’nin %26 hesabı, tüketicinin gerçek nakit çıkışını yansıttığı için daha sağlıklı kabul edilir.

Birkaç İpucu & Öneri​

1. İndirim yüzdesini değerlendirirken:
    • “Sepet toplamı neydi, neye düştü?” sorusuna bakın.
    • Tek bir kalemi öne çıkaran yüzde çoğu zaman pazarlama hilesidir.
  2. Kapsül vs. Manuel makine:
    • Konfor & hız istiyorsanız kapsül sistemler avantajlı.
    • Maliyet & tat esnekliği önceliğinizse; giriş seviyesi tam otomatik (ör. Philips EP2300) veya manuel set‑up (portafiltre + değirmen) uzun vadede daha hesaplıdır.
  3. Gerçek bir fiyat karşılaştırması yapmak için:
    • Piyasadaki en ucuz kapsül fiyatı (kampanya, paralel ithalat, refill opsiyonu)
    • Çekirdek kahve maliyeti (600 TL/kg ≈ 48 kup espresso)
    • Makine amortismanı (bakım, servis)
    • Kişi başı tüketim (günlük kaç shot?)

Bu verilerle yıllık toplam sahip olma maliyeti (TCO) çıkarabilir, hangi sistemin size uygun olduğunu net görebilirsiniz.
Kapsül başına 20 TL oldukça pahalı. Mesela Jacobsun kapsülleri 9 TL civarı. Ona ne demeli?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,161,800
Üyeler
184,502
Son üye
aeroblast4
Geri