5000Tl kasa ve PSU önerisi

LX serisinin ne zamandan beri Japon kapasitör kullanıyor? Bulk kapasitör CapXon, yani eskiden kalitesizliğiyle bilinen ‘C(r)apXon’, filtrelemede ise ChengX kullanılıyor; ikisi de Çin menşeli.

Güç kaynağı zaten çok eski ve Zalman’ın en problemli modellerinden biri. Hui Cheng’in deneme yıllarından kalma bir tasarım olduğu için tam yükte ripple değerleri ATX sınırlarını zorluyor, bazı konnektörlerin lehimleri de kararabiliyor.

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Tasarım anlamında da sorunlu bir model.

TXII seriside aynı şekilde japon kapasitör falan kullanmıyor. Hatta filtrelemede piyasada kalitesizliğiyle bilinen AsiaX mevcut. 2 yıla kalmadan birer birer patlıyorlar. TurboX gibi markalarda bu kapasitörleri kullanıyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

İçerisinde Bpab DC-DC modeli mevcut. GuangHaiDianZi üretimi, GH359 platformunu kullanıyor. Yani kötü değil, giriş seviye için yeter.

Alıntıyı görüntüle

MX220'den STC650'de çııkabiliyor. SC650 çıkarsa şanslısınız. İkisi arasında bayağı fark mevcut çünkü.
hocam sc650 ile stc650 farkı nedir? eğer sc650 çıkıyor diye biliyorum eğer o çıkarsa kullanabilrimiyim kafam rahat bir şekilde? pek bitfenix olan mı iyidir yoksa cougar olan mı?

hocam sc650 ile stc650 farkı nedir? eğer sc650 çıkıyor diye biliyorum eğer o çıkarsa kullanabilrimiyim kafam rahat bir şekilde? pek bitfenix olan mı iyidir yoksa cougar olan mı?
STC650 grup regulasyonlu bir ünite. SC650 ise DC-DC içeriyor. En temel ve büyük fark bu. STC650'nin regülasyon performansı iyi değil genel anlamda. SC650 daha iyidir diye tahmin ediyorum.

Bitfenix'in de pek farkı yok SC'den.

STC650 grup regulasyonlu bir ünite. SC650 ise DC-DC içeriyor. En temel ve büyük fark bu. STC650'nin regülasyon performansı iyi değil genel anlamda. SC650 daha iyidir diye tahmin ediyorum.

Bitfenix'in de pek farkı yok SC'den.
hocam stc650 için pchocası şöyle bir şey diyor: +12v üzerinden +624w besleme sağlaya biliyor ve 80+ sertifikasına sahip, japon kapatisörler var ve 105 derecelere kadar dayanıklı ve UVP OVP SCP OPP OCP varmış.
peki diyelim SC çıkmadı STC ile kafam rahat kullana bilirmiyim hocam? çünkü genel olarak kasa fanları olsun kontrolcüsü olsun hoşuma gitti. Pchocası 2 sistem toplamış bu kasa ile birisi STC biris SC

hocam stc650 için pchocası şöyle bir şey diyor: +12v üzerinden +624w besleme sağlaya biliyor ve 80+ sertifikasına sahip, japon kapatisörler var ve 105 derecelere kadar dayanıklı ve UVP OVP SCP OPP OCP varmış.
peki diyelim SC çıkmadı STC ile kafam rahat kullana bilirmiyim hocam? çünkü genel olarak kasa fanları olsun kontrolcüsü olsun hoşuma gitti. Pchocası 2 sistem toplamış bu kasa ile birisi STC biris SC
PCHocası çoğu şeyi kağıt üstündeki verilere göre yapıyor. Japon kapasitör ibaresi sadece 1 tane filtreleme kapasitörü için geçerli. Yani sadece göz boyamak için konulmuş. Geri kalanların hepsi Kuang Jin Enterprise Co. ve Elite'e ait. Bunlar da Çin menşei'li üreticiler. Özellikle Kuang Jin Enterprise Co. kalitesiz. Elite iyi.

1771704889684.webp

Regülasyon anlamında da iyi bir ünite değil. Şansınıza o denk gelirse sistem kullanılabilir lakin dediğim gibi o kadar da kaliteli değil.

Güzel olur böyle
Attığıma bakmadın reis

PCHocası çoğu şeyi sallamasyon veyahut kağıt üstündeki verilere göre yapıyor. Japon kapasitör ibaresi sadece 1 tane filtreleme kapasitörü için geçerli. Yani sadece göz boyamak için konulmuş. Geri kalanların hepsi Kuang Jin Enterprise Co. ve Elite'e ait. Bunlar da Çin menşei'li üreticiler. Özellikle Kuang Jin Enterprise Co. kalitesiz. Elite iyi.

Alıntıyı görüntüle

Regülasyon anlamında da iyi bir ünite değil. Şansınıza o denk gelirse sistem kullanılabilir lakin dediğim gibi o kadar da kaliteli değil.
Hocam regülasyon dediğiniz nedir hiç bilmiyorum bu terimleri, bitfenix tier listte D+ gözüküyor peki ya STC ile SC ye kendiniz bir değer verecek olsaydınız bunlar ne olurdu.

Attığıma bakmadın reis
reis kasa hoşuma gitmedi açıkçası hem sadece beyazı kalmış psu ya ayrıyetren kasa almak stesem mx220 gibi kalteli kasa bulamam ama mx220 de risk gibi duruyor

Hocam regülasyon dediğiniz nedir hiç bilmiyorum bu terimleri, bitfenix tier listte D+ gözüküyor peki ya STC ile SC ye kendiniz bir değer verecek olsaydınız bunlar ne olurdu.
Regülasyon voltajı ne kadar kararlı tutabildiği anlmına geliyor. Mesela 12V hattının 12V'dan aşağı düşmemesi lazım ama güç kaynaklarında böyle bir durum mümkün değil. O yüzden ne kadar az düşerse o kadar iyi. STC650'de de 500W'lık bir yükte 11.7V civarına geriliyor mesela. O voltaj eskimeyle birlikte 11.5V seviyelerine gelirse bilgisayar mavi ekran vermeye, saçma sapan yerlerde kapanmaya ve kernel 41 hatası vermeye başlar. O yüzden regülasyon ne kadar iyiyse o kadar iyi.

STC'ye vereceğim maksimum D- olurdu. SC hakkında bir test veya inceleme yok. Sadece kağıt üstündeki veriler mevcut. Onlara göre D+, C- verilebilir belki.

kral yanlış anlama da bütçe kısıtlı anlıyorum da, zaten yelpaze c-d tier psu dolu tier baka baka birhal olursun. kasasını beğendiğini al geç yoksa alacagin sistem zam yiyecek.

kral yanlış anlama da bütçe kısıtlı anlıyorum da, zaten yelpaze c-d tier psu dolu tier baka baka birhal olursun. kasasını beğendiğini al geç yoksa alacagin sistem zam yiyecek.
reis almasına alacaktım zaten lakin kalite eşiği çok üstte insanlar patlar bu gibisinden yorum yapınca tırsıyorsun 50k para bağlıyorsun korkmazmısın böyle yorumlar duyunca.

Regülasyon voltajı ne kadar kararlı tutabildiği anlmına geliyor. Mesela 12V hattının 12V'dan aşağı düşmemesi lazım ama güç kaynaklarında böyle bir durum mümkün değil. O yüzden ne kadar az düşerse o kadar iyi. STC650'de de 500W'lık bir yükte 11.7V civarına geriliyor mesela. O voltaj eskimeyle birlikte 11.5V seviyelerine gelirse bilgisayar mavi ekran vermeye, saçma sapan yerlerde kapanmaya ve kernel 41 hatası vermeye başlar. O yüzden regülasyon ne kadar iyiyse o kadar iyi.

STC'ye vereceğim maksimum D- olurdu. SC hakkında bir test veya inceleme yok. Sadece kağıt üstündeki veriler mevcut. Onlara göre D+, C- verilebilir belki.
benim sistem stres altında 400w çekiyor gibi bu 12v hattının 500w a göre daha mı stabilize olduğunu gösterir?

reis almasına alacaktım zaten lakin kalite eşiği çok üstte insanlar patlar bu gibisinden yorum yapınca tırsıyorsun 50k para bağlıyorsun korkmazmısın böyle yorumlar duyunca.

benim sistem stres altında 400w çekiyor gibi bu 12v hattının 500w a göre daha mı stabilize olduğunu gösterir?
Patlama kısmı abartı. O kısım şansa bağlı zaten. En fazla yaşanacak senaryo Kernel-41 hatası vermesi olur o da sisteme zarar vermez. Öyle bir durumda farklı PSU'ya geçilir.

Evet daha stabil.

Bence o kadar kasmaya gerek yok. Sıkıntı yaşanırsa PSU 2. elden satılıp yenisi alınabilir.

Patlama kısmı abartı. O kısım şansa bağlı zaten. En fazla yaşanacak senaryo Kernel-41 hatası vermesi olur o da sisteme zarar vermez. Öyle bir durumda farklı PSU'ya geçilir.

Evet daha stabil.

Bence o kadar kasmaya gerek yok. Sıkıntı yaşanırsa PSU 2. elden satılıp yenisi alınabilir.
peki kernel 41 hatası psuyu birdaha kullanılamaz bir hale mi getiriyor, o zaman hocam alacağım eğer SC çıkmaz ise iade eder Bitfenix ceto premium alırım

peki kernel 41 hatası psuyu birdaha kullanılamaz bir hale mi getiriyor, o zaman hocam alacağım eğer SC çıkmaz ise iade eder Bitfenix ceto premium alırım
Yok hayır, kernel 41 sistem bir anda kapanınca çıkan bir hata. O da voltaj düşüklüğünden oluyor genelde.

Evet daha stabil.

hocam o zaman alıyorum SC gelirse kullanırım lakin STC gelirse ilana koyarım gelir gelmez satılnca c+ tier bir şey çekmeye çalışırız. patlamadan kastım elektirik kesintisi gibi bir olayda eğer yük altında ise anakart gpu vs. yakıyormuş.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,191,558
Üyeler
189,108
Son üye
sekipp
Geri