Çözüldü✓ 5060 Tİ 16 Gb alınır mı? Alırdam Ne Kadar Götürür?

Reaksiyon skoru
19
Selamaler 4070 Ti ekran kartım vardı fakat bozuldu şuanda bir ekran kartı arayışındayım kafam yandı ben 1080p’de full HD ayarlarda oynamak istiyorum 5060 Tİ 16 gb ile rahatça oynayabilirmiyim oynarsam ne kadar götürür beni?

İşlemci İ5 13600k
Anakart B760 DS3H

Selamaler 4070 Ti ekran kartım vardı fakat bozuldu şuanda bir ekran kartı arayışındayım kafam yandı ben 1080p’de full HD ayarlarda oynamak istiyorum 5060 Tİ 16 gb ile rahatça oynayabilirmiyim oynarsam ne kadar götürür beni?

İşlemci İ5 13600k
Anakart B760 DS3H
1080P de 4 5 yıl mfg ile götürür ama bütçe nedir daha iyi birşeyde bulabiliriz

28 29a 5070 alırsan satacağın zaman da elin güçlü olur ama şimdi 5060ti'ya 25 26k vereceksen olmaz o kart genelde hazır sistemlerde avantajlı oluyor

İşlemci İ5 13600k
Anakart B760 DS3H
4070 Ti dan 5060ti 16gb geçerseniz biraz performans düşüşü hissedebilirsiniz ama çok uzun bir süre sıkıntı çıkarmayacağı kesin. Fiyat performans açısından şu anda 23k+ bütçede 5070 e yönelmek daha iyi oluyor birkaç hafta önce incehesapta GIGABYTE RTX5070 27500TL lere kadar düşmüştü böyle bir fırsat kovalayıp düşürebilirseniz çok çok daha mantıklı tercih olur. Yüksek çözünürlüğe geçmeyi düşünmüyorsanız 12GB VRAM de bir sorun yaratmayacaktır diye düşünüyorum ki yüksek çözünürlükte bile çok fazla sorun rapor edilmemiş sanırım. Güç tüketimi açısından bakacak olursak RTX 4070Ti 280-290W RTX 5070 max.250W RTX 5060Ti max.180W gibi güç tüketimlerine sahip yani yeni kart olarak ne alırsanız alın güç tüketimi açısından düşüş olacak. Başka bir konunuzda 4070Ti ile 5060Ti fark olur mu diye sormuşsunuz en başta da dediğim gibi ham güç açısından 4070Ti çok daha güçlü bir kart RTX5070 de pek hissedilir bir şey olmayacaktır ama 5060Ti da MFG olmadan özellikle rekabetçi oyunlarda hissedilir. Net tavsiye 28-32K arası güzel model bir RTX5070 almak en mantıklı seçenek.

4070 Ti dan 5060ti 16gb geçerseniz biraz performans düşüşü hissedebilirsiniz ama çok uzun bir süre sıkıntı çıkarmayacağı kesin. Fiyat performans açısından şu anda 23k+ bütçede 5070 e yönelmek daha iyi oluyor birkaç hafta önce incehesapta GIGABYTE RTX5070 27500TL lere kadar düşmüştü böyle bir fırsat kovalayıp düşürebilirseniz çok çok daha mantıklı tercih olur. Yüksek çözünürlüğe geçmeyi düşünmüyorsanız 12GB VRAM de bir sorun yaratmayacaktır diye düşünüyorum ki yüksek çözünürlükte bile çok fazla sorun rapor edilmemiş sanırım. Güç tüketimi açısından bakacak olursak RTX 4070Ti 280-290W RTX 5070 max.250W RTX 5060Ti max.180W gibi güç tüketimlerine sahip yani yeni kart olarak ne alırsanız alın güç tüketimi açısından düşüş olacak. Başka bir konunuzda 4070Ti ile 5060Ti fark olur mu diye sormuşsunuz en başta da dediğim gibi ham güç açısından 4070Ti çok daha güçlü bir kart RTX5070 de pek hissedilir bir şey olmayacaktır ama 5060Ti da MFG ve DLSS olmadan özellikle rekabetçi oyunlarda hissedilir. Net tavsiye 28-32K arası güzel model bir RTX5070 almak en mantıklı seçenek.
Model önerebilir misiniz?

Tamamdır çok teşekkürler cevap için
Büyük ihtimal Asu’su beklerim teşekkürler

Bu arada eğer çok fazla cs valorant gibi aşırı yüksek fps isteyen oyunlar oynamıyorsanız amazon 2.el kısmına güzel monitörler düşüyor ve fiyatı çok uygun oluyor satın alma kısmında fiyata ekstra indirim gelebiliyor o sistem ile 2k da çok daha dengeli bir performans elde edersiniz 1080p ye sıkışmanın bir anlamı yok. Mümkünse IPS ve pivot özellikli bir monitör tercih edin

Bu arada eğer çok fazla cs valorant gibi aşırı yüksek fps isteyen oyunlar oynamıyorsanız amazon 2.el kısmına güzel monitörler düşüyor ve fiyatı çok uygun oluyor satın alma kısmında fiyata ekstra indirim gelebiliyor o sistem ile 2k da çok daha dengeli bir performans elde edersiniz 1080p ye sıkışmanın bir anlamı yok. Mümkünse IPS ve pivot özellikli bir monitör tercih edin
Bunu 5070 + i5 13600k yu göz önünde bulundurularak söylediniz değilmi?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

https://www.tebilon.com/msi-geforce...-gddr7-12gb-192bit-dlss-4-nvidia-ekran-karti/ şu modeli buldum ama nasıldır sizce

5060Ti ile MFG kullanırsanız da rahatça 2K oyunlar oynayabilirsiniz ancak asıl önerim 5070 + 13600K için sebebi ise şöyle;

Oyunlarda çözünürlük arttıkça GPU ya yani ekran kartına daha fazla yük biner, bunun asıl sebebi FPS in düşmesi. FPS düştükçe işlemcinin göndermesi gereken veri sayısı azalır mesela 100FPS de 100 bilgi gönderiyorsa 50FPS de 50 bilgi gönderir bu sebeple 4070Ti veya 5070 gibi ekran kartlarını 2K 4K monitörlerde kullanmak stabilite açısından önemlidir. RTX5070 1080P de çok yüksek FPS ler verebileceği için işlemciden de fazla veri ister işlemci bunu her oyunda karşılamayabilir buna da halk dilinde darboğaz deniyor. Kalite yükselterek işlemciyi rahatlatmak arka plan uygulamalarının ve sistemin kararlılığını sağlar ve oyunlarda drop, takılma, donma gibi durumların önüne geçer. 5060Ti da 1080P gayet akıcı olsa 5070 de 2K geçmek faydalı olabilir. Hem deneyim açısından da 1080P ile 2K veya 4K arasında çok fazla fark var 2K ve 4K monitörler yapısı gereği çok kalitesiz üretilemiyor ama 1080P standartlaştığı için piyasada kalitesiz monitörden bol bir şey yok iyi bir 2-4K monitör görmeden kendi monitörünüzün iyi mi kötü mü olduğuna karar vermeniz çok zor. Lütfen baskı altında hissetmeden sadece bir opsiyon olarak değenlendirin, eğer 1080P den memnunsanız öyle aşırı derecede büyütülecek bir konu değil.

5060Ti ile MFG kullanırsanız da rahatça 2K oyunlar oynayabilirsiniz ancak asıl önerim 5070 + 13600K için sebebi ise şöyle;

Oyunlarda çözünürlük arttıkça GPU ya yani ekran kartına daha fazla yük biner, bunun asıl sebebi FPS in düşmesi. FPS düştükçe işlemcinin göndermesi gereken veri sayısı azalır mesela 100FPS de 100 bilgi gönderiyorsa 50FPS de 50 bilgi gönderir bu sebeple 4070Ti veya 5070 gibi ekran kartlarını 2K 4K monitörlerde kullanmak stabilite açısından önemlidir. RTX5070 1080P de çok yüksek FPS ler verebileceği için işlemciden de fazla veri ister işlemci bunu her oyunda karşılamayabilir buna da halk dilinde darboğaz deniyor. Kalite yükselterek işlemciyi rahatlatmak arka plan uygulamalarının ve sistemin kararlılığını sağlar ve oyunlarda drop, takılma, donma gibi durumların önüne geçer. 5060Ti da 1080P gayet akıcı olsa 5070 de 2K geçmek faydalı olabilir. Hem deneyim açısından da 1080P ile 2K veya 4K arasında çok fazla fark var 2K ve 4K monitörler yapısı gereği çok kalitesiz üretilemiyor ama 1080P standartlaştığı için piyasada kalitesiz monitörden bol bir şey yok iyi bir 2-4K monitör görmeden kendi monitörünüzün iyi mi kötü mü olduğuna karar vermeniz çok zor. Lütfen baskı altında hissetmeden sadece bir opsiyon olarak değenlendirin, eğer 1080P den memnunsanız öyle aşırı derecede büyütülecek bir konu değil.
Anladım teşekkürler açıklama için üstte bir ekran kartı attım ama msi markasının iyimsiir yoksa asusumu bekleyeyim

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

https://www.tebilon.com/msi-geforce...-gddr7-12gb-192bit-dlss-4-nvidia-ekran-karti/ şu modeli buldum ama nasıldır sizce

Anladım teşekkürler açıklama için üstte bir ekran kartı attım ama msi markasının iyimsiir yoksa asusumu bekleyeyim
Bu ASUS prime dan daha iyi bir model hem ASUS ve MSI ın teknik servisleri aynı ve MSI Gaming Trio modellerini ASUS TUF gibi düşünebilirsiniz yani alınabilir. Ama Tebilonu araştırmanızı tavsiye ederim ben hiç alışveriş yapmadım.

Geri