5070ti sistem tavsiyesi

arqeuda

80+
Reaksiyon skoru
12
Merhabalar arkadaslar.Hayatımda ilk defa sistem dizmek istiyorum.İnternetten araştırdım fakat aklıma oturan tek şey amd 7800 3xd işlemci ve 5070ti ekran kartı kullanmam gerektiği oldu.Geri kalanlar için yardım edebilir misiniz ? Ayrıca ekran kartı için bir sürü farklı markanın farklı fiyatları var...O konuda da yardım edebilirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim

Merhabalar arkadaslar.Hayatımda ilk defa sistem dizmek istiyorum.İnternetten araştırdım fakat aklıma oturan tek şey amd 7800 3xd işlemci ve 5070ti ekran kartı kullanmam gerektiği oldu.Geri kalanlar için yardım edebilir misiniz ? Ayrıca ekran kartı için bir sürü farklı markanın farklı fiyatları var...O konuda da yardım edebilirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim
Bütçe nedir ?

Maksimum fiyat performans olarak düşünüyorum.Net bir bütçem yok alabileceğim en iyi en uygun kasa olarak bakıyorum.5070 ti için 10 sene götürür vs diyorlardı.Kasa için 80 90 rahat gözden çıkardım tabii..Bir kere sistem yapayım tam yapayım kafasındayım
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bütçe nedir ?
Ekran da önerebilirseniz sevinirim.Curved düşündüm ama bilemiyorum henüz tecrübem yok.Video izleyerek anlamaya calısıyorum

Kasa beyaz mı siyah tercih edeceksin.

beyaz önceliğim evet ama illa beyaz olmalı demiyorum tabii ki

Kaliteli bir PSU ile beraber Corsair kasa öneririm. Şeklini beğenirsen bunlardan birini seçebilirsin.
Corsair 3500X Beyaz 850W PSU
Corsair 3500X Siyah 850W PSU

PSU olmayan kasa alacaksan;
MSI MAG PANO 100R PZ WHITE
MSI MAG PANO 100R PZ BLACK
Corsair 5000D RS WHITE

Bu kasaların hepsi uyumlu anakart alındığında arkadan kablolamayı destekliyor. Önden hiç kablo görünmüyor. BTF anakart almayı düşünüyor musunuz? Yoksa normal anakart mı alacaksın ona göre anakart önereyim.
anlamadığım şeyler açıkcası, b850 baktım o iyi diyorlar seninde dediğin gibi.5070 ti ve 9700xt arasında kaldım, işlemci sanırım 7800x3d en iyi seçenek, yani araştırıp öğrenebildiklerim bunlar oldu ...

anlamadığım şeyler açıkcası, b850 baktım o iyi diyorlar seninde dediğin gibi.5070 ti ve 9700xt arasında kaldım, işlemci sanırım 7800x3d en iyi seçenek, yani araştırıp öğrenebildiklerim bunlar oldu ...
Beğendin mi? herhangi birini attıklarımdan. İşlemci 9000 serisi almanı tavsiye ederim. 9800X3D olmak zorunda değil. AMD Ryzen 9700X de çok mutlu eder seni.
Buradan izleyebilirsin.

B850 iyi olacaktır. Kasada kabloları görmek istemiyorsan BTF anakart öneririm. Mesela bu anakart bütün kablolamaları arkadan yapmaya izin veriyor önden temiz bir görüntü oluyor. Tercih meselesi sana kalmış, ona göre bir kart önereyim.

Ekler

• Screenshot_1.webp
    Screenshot_1.webp
    66.3 KB · Hit: 15
Son düzenleme:

1759940173773.webp

Beğendin mi? herhangi birini attıklarımdan. İşlemci 9000 serisi almanı tavsiye ederim. 9800X3D olmak zorunda değil. AMD Ryzen 9700X de çok mutlu eder seni.
Buradan izleyebilirsin.

B850 iyi olacaktır. Kasada kabloları görmek istemiyorsan BTF anakart öneririm. Mesela bu anakart bütün kablolamaları arkadan yapmaya izin veriyor önden temiz bir görüntü oluyor. Tercih meselesi sana kalmış,

Kaliteli bir PSU ile beraber Corsair kasa öneririm. Şeklini beğenirsen bunlardan birini seçebilirsin.
Corsair 3500X Beyaz 850W PSU
Corsair 3500X Siyah 850W PSU

PSU olmayan kasa alacaksan;
MSI MAG PANO 100R PZ WHITE
MSI MAG PANO 100R PZ BLACK
Corsair 5000D RS WHITE

Bu kasaların hepsi uyumlu anakart alındığında arkadan kablolamayı destekliyor. Önden hiç kablo görünmüyor. BTF anakart almayı düşünüyor musunuz? Yoksa normal anakart mı alacaksın ona göre anakart önereyim.
evet ilk gönderdiğin corsair beyaz kasa okeydir benim için.Btf ana kart dediğin b850 btf sanırım =? ben baya baya ilk defa sistem kurmaya niyetlendim baya işin cahiliyim.İşlemci olarak o zaman 7800x3d yerine 9800x3d olarak revize ediyorum ?

Alıntıyı görüntüle
Detaylı bilmiyorum tabii ama ilk okuyuşta göze güzel geldi.İnce detaylarına hakim değilim, inceleme videoları vs var mı acaba bu kasanın

sistemi oyun için kullanacaksan 5070 ti almana gerek yok fiyatı çok uçuk şu an 9070xt + 7800x3d bir sistem 72-73k toplanabilir kaliteli parçalar ile.

evet ilk gönderdiğin corsair beyaz kasa okeydir benim için.Btf ana kart dediğin b850 btf sanırım =? ben baya baya ilk defa sistem kurmaya niyetlendim baya işin cahiliyim.İşlemci olarak o zaman 7800x3d yerine 9800x3d olarak revize ediyorum ?

Detaylı bilmiyorum tabii ama ilk okuyuşta göze güzel geldi.İnce detaylarına hakim değilim, inceleme videoları vs var mı acaba bu kasanın
9800x3d'ye bütçe yetmezse Ryzen 7 9700X'e de dönebilirsin. Evet B850 BTF. İlk seferde öyle olur kafa karışır ama zevklidir toplamak.

Alıntıyı görüntüle
87K'ya CL36 RAM'li ATX anakart olmayan, bronz PSU'lu sistem pek mantıklı değil. Daha iyisini toplar.

sistemi oyun için kullanacaksan 5070 ti almana gerek yok fiyatı çok uçuk şu an 9070xt + 7800x3d bir sistem 72-73k toplanabilir kaliteli parçalar ile.
Toplayabilir dediğin gibi hazır almaktansa, indirimde 5070Ti denk getirebilir, 38-40'a bulunabiliyor. 50K verilmez.

9800x3d'ye bütçe yetmezse Ryzen 7 9700X'e de dönebilirsin. Evet B850 BTF. İlk seferde öyle olur kafa karışır ama zevklidir toplamak.

87K'ya CL36 RAM'li ATX anakart olmayan, bronz PSU'lu sistem pek mantıklı değil. Daha iyisini toplar.

Toplayabilir dediğin gibi hazır almaktansa, indirimde 5070Ti denk getirebilir, 38-40'a bulunabiliyor. 50K verilmez.h

hazır sistem düşünüyorsa seçenek olrak attım zaten kendisi beyaz sistem isityormuş

kasanın inceleme videosu var ama parçaları degiştirdigim için tam fps degerini alamazsınız ama 7800x3d ve 5070ti ne veriyorsa onu verir

Geri