Neler Yeni

5070ti ve 5070 kartlarını 4070ti super ve 4070 super ile kıyaslıyoruz.

mauroarif

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
islam arif
Hocam ben sıfırdan siste kurucağım dlls 4 teklonojisi gözümü çok boyuyor yani 27fpslerde 150 ye falan çıkması genelde dlls özelliği olan oyunlar oynamıyrum ama ya bi gün oynarsam dlls çok önemli olucak diye düşünüyorum çünki ciddi bir artış varr be 4000 serisinde bu daha az oluyor ana şuda var saf kas gücü 4000 serisine göre çok kötü dlls açamadığım oyunları düşük fps le oynamak zorundamı kalıcam 60 küsür bin para verdi kartla mesela LÜTFEN yardım edin çok kararsızım

quistin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
784
İsim
Fırat divitci
Hocam ben sıfırdan siste kurucağım dlls 4 teklonojisi gözümü çok boyuyor yani 27fpslerde 150 ye falan çıkması genelde dlls özelliği olan oyunlar oynamıyrum ama ya bi gün oynarsam dlls çok önemli olucak diye düşünüyorum çünki ciddi bir artış varr be 4000 serisinde bu daha az oluyor ana şuda var saf kas gücü 4000 serisine göre çok kötü dlls açamadığım oyunları düşük fps le oynamak zorundamı kalıcam 60 küsür bin para verdi kartla mesela LÜTFEN yardım edin çok kararsızım
Screenshot_20250125_151415_YouTube.jpg

Bak şimdi yukarıdaki grafiğe bakalım. Oyunu 78 fps'ten aldığımızda, her frame generation (kare oluşturma) sırasında asıl fps değerimiz biraz düşüyor. Bu kayıp, en az 2x'de (yani 4000 serisi ekran kartlarında) de görülen bir durum. Bunun nedeni, fps artışının en az bu serilerde gerçekleşmesi.

Eğer ekran yenileme hızınız yüksekse (örneğin 240 Hz), 5000 serisinde benzer bir gecikme ile oyunu 240 fps'e çıkarak daha akıcı bir görüntü elde edebilirsiniz. Ancak, teknolojinin şu anki haliyle görüntüde bazı bozulmalar olabiliyor. Bu durumun 1 yıl gibi bir sürede iyileşeceğini öngörebiliriz.

Ancak siz de benim gibi 120 Hz bir ekrana sahipseniz (örneğin LG C3 TV, 4K 120 Hz), bu teknoloji sizin için pek bir fayda sağlamayacaktır. Çünkü 4x'i tam olarak kullanabilmeniz için 30 fps, 3x'i kullanabilmeniz için ise 40 fps ile oynamanız gerekiyor. Bu da, 2x'e kıyasla oldukça yüksek gecikme değerleri anlamına geliyor.

Ben 4080 Super ekran kartımla, frame generation ve DLSS Quality ayarlarını kullanarak, ray tracing (RT) açık olmadığında Wukong'u sabit 120 fps ile oynayabiliyorum. Örneğin, bana 5080 getirseniz bile bu konuda bir faydası olmayacak. Performans farkı sadece %10 civarında. Ne beni DLAA'ya çıkartacak ne de Frame Geni kapattıracak gücü var bu da boş bir masraf anlamına geliyor.

Son düzenleme:
Top Bottom