- Konu Sahibi Konu Sahibi
konu açıyorum herkes makul gayet iyi parçalar öneriyor, b650 ile x670 b850 nin aynıu fiyattalarda olduğunu öğrendim bugün sürekli sistem değişiyor kafayı yedim 2 haftadırSebebi nedir hocam
konu açıyorum herkes makul gayet iyi parçalar öneriyor, b650 ile x670 b850 nin aynıu fiyattalarda olduğunu öğrendim bugün sürekli sistem değişiyor kafayı yedim 2 haftadırSebebi nedir hocam
Piyasa hızlı artış gösteriyor mesela arkadaşın önerdiği sistemin anakartı b650 ama gayet kaliteli bi anakart ufak tefek araştırmayacaksın alıp geç overlock vs yapacağını zannetmiyorum ki yapsanda o anakart yeterli al geç kısacakonu açıyorum herkes makul gayet iyi parçalar öneriyor, b650 ile x670 b850 nin aynıu fiyattalarda olduğunu öğrendim bugün sürekli sistem değişiyor kafayı yedim 2 haftadır
o dururken bu mu alınır b650 ye vereceğin paraya b850 al wifi 7 var gen5 var 4m2 slotu var al geç vs vs canım sıkılıyor knkm iştePiyasa hızlı artış gösteriyor mesela arkadaşın önerdiği sistemin anakartı b650 ama gayet kaliteli bi anakart ufak tefek araştırmayacaksın alıp geç overlock vs yapacağını zannetmiyorum ki yapsanda o anakart yeterli al geç kısaca
allah bullak oldum yeminleo dururken bu mu alınır b650 ye vereceğin paraya b850 al wifi 7 var gen5 var 4m2 slotu var al geç vs vs canım sıkılıyor knkm işte
Gen5 mi render vs mi yapıcan oyun mu oynican ona göre yorum yapalımo dururken bu mu alınır b650 ye vereceğin paraya b850 al wifi 7 var gen5 var 4m2 slotu var al geç vs vs canım sıkılıyor knkm işte
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
allah bullak oldum
knk genelde oyun oynuyorum, müzikle uğraşıyorum kayıt için ses sistemi falan da kurucam, video falan montajlıyorum ama bu dediklerimi aktif olarak şuan yapmıyorum depremden beri bıraktım bi geri gelmek istiyorum sadece eski yerime konumuma o kadar almışken de ileriye dönük bir şey olsun istiyorum bu yaniGen5 mi render vs mi yapıcan oyun mu oynican ona göre yorum yapalım
evde vdsl 35mb paket kullanıyorum 850m i alsam sanki verim alıcam onu düşünüyorum bilmiyorum başa baş ya fiyatları ondan kararsız kalıyorumknk genelde oyun oynuyorum, müzikle uğraşıyorum kayıt için ses sistemi falan da kurucam, video falan montajlıyorum ama bu dediklerimi aktif olarak şuan yapmıyorum depremden beri bıraktım bi geri gelmek istiyorum sadece eski yerime konumuma o kadar almışken de ileriye dönük bir şey olsun istiyorum bu yani![]()
Gen5 ssd ve anakart maliyeti çok gereksiz pcie 3.0 bile hala kullanılıyor ve günlük kullanıcıya gayet yeterli pcie 4.0 da çok uzun yıllar yeterli gelecektir arkadaşın attığı sistemi al geç gen5 vs uğraşma gen5 ssd anakart vs bence bütcede yetmez render için falanda gayet yeterli sistem bu kadar stres olmaya gerek yok yaniknk genelde oyun oynuyorum, müzikle uğraşıyorum kayıt için ses sistemi falan da kurucam, video falan montajlıyorum ama bu dediklerimi aktif olarak şuan yapmıyorum depremden beri bıraktım bi geri gelmek istiyorum sadece eski yerime konumuma o kadar almışken de ileriye dönük bir şey olsun istiyorum bu yani
evde vdsl 35mb paket kullanıyorum 850m i alsam sanki verim alıcam onu düşünüyorum bilmiyorum başa baş ya fiyatları ondan kararsız kalıyorum
valla brom 3 4 yıldır b450 anakartla devam ediyorum bir tık değiştirmek istiyorum ryzen5 2600 işlemcim var bana yetmiyor hikayeli oyunlar oynuyorum lol cs valo sevmem takılmam da elime param geçmişken dizeyim bitireyim istiyorum, kimisi b650 alınır mı kimisi 850m al o paraya vs vs diyorlarda ben o kadar özellikli bir anakartı kullanmayacam ki zaten ama tam dediğin gibi kasoun ortasındayımDostum gördüğüm kadarıyla kaosun ortasındasın. Böyle durumlarda ya aciliyetin olmayacak 3-4 ay indirim kovalayacaksın ya da (benim tavsiyem) her şey kelepir olsun diye beklemeyip amacına hizmet edecek olan sistemi alıp devam edeceksin. Kendimden örnek vereyim; yayıncı değilim düşüncem de yok, hikayeli oyun oynamıyorum, oynadığım 2-3 oyun var valo cs lol, sistemim de r5 5600 ve rtx3060 12g fazla fazla yetiyor. Sistemi alalı 2 sene oldu henüz oynamak isteyip oynayamadığım bir oyun olmadı. Dediğim gibi amacına hizmet eden ne ise al geç fazla kasma manyak olursun.
knk işte arkadaşın attığı sistem de b850li li ve anakartların maliyeti hemen hemen 200 300 tl farkla aynı yani ondan bahsediyorumGen5 ssd ve anakart maliyeti çok gereksiz pcie 3.0 bile hala kullanılıyor ve günlük kullanıcıya gayet yeterli pcie 4.0 da çok uzun yıllar yeterli gelecektir arkadaşın attığı sistemi al geç gen5 vs uğraşma gen5 ssd anakart vs bence bütcede yetmez render için falanda gayet yeterli sistem bu kadar stres olmaya gerek yok yani
Ayrıca 4070 superin mi 7900xt nin mi render performansı daha iyi bilmiyorum lakin oyunlarda 7900xtnin performansı daha iyi renderi daha iyi bilen biri yorumlarsa daha iyi
Pcie 5.0 ssdler pahalı anakart 200-300 fark olsa ne olur bütceni aşıyorvalla brom 3 4 yıldır b450 anakartla devam ediyorum bir tık değiştirmek istiyorum ryzen5 2600 işlemcim var bana yetmiyor hikayeli oyunlar oynuyorum lol cs valo sevmem takılmam da elime param geçmişken dizeyim bitireyim istiyorum, kimisi b650 alınır mı kimisi 850m al o paraya vs vs diyorlarda ben o kadar özellikli bir anakartı kullanmayacam ki zaten ama tam dediğin gibi kasoun ortasındayım
knk işte arkadaşın attığı sistem de b850li li ve anakartların maliyeti hemen hemen 200 300 tl farkla aynı yani ondan bahsediyorum
alacağım anakart 8650 idi akşam sipariş geçicektim 10k olmuş gelde çıldırma knkm, sürekli fiyat değişiyor tomhawk alıcaktım 10k olmuşPcie 5.0 ssdler pahalı anakart 200-300 fark olsa ne olur bütceni aşıyor
böyle düşünmemiştimPcie 5.0 ssdler pahalı anakart 200-300 fark olsa ne olur bütceni aşıyor
şimdi tomhawk yerine anakart bulmam lazım yine bütçe değişcekPcie 5.0 ssdler pahalı anakart 200-300 fark olsa ne olur bütceni aşıyor
knkm sana zahmet bana güzel bir sistem dizer misin allah rızası içinPcie 5.0 ssdler pahalı anakart 200-300 fark olsa ne olur bütceni aşıyor
Bu sistem 55k tam bu sistemden hangi parçayı değiştirip toplayabilirim ki anakartı gen5 yapsam yaparım ama o gen5 i kullancak ssd yi kullanırsam bütcen 57-58 lere kayması gerekiyor ayrıca kasanın boyutuna takılma gayet yeterli bu aynı ssdyi bende kullanıyorum laf söylenecek yanı yok poweri kaliteli ramları cl30 olur mu diye baktım ama çok pahalanmış piyasaEkran Kartı
İşlemci
![]()
AMD Ryzen 5 7500F Altı Çekirdek 3.7 GHz Kutusuz Fansız İşlemci Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz AMD Ryzen 5 7500F Altı Çekirdek 3.7 GHz Kutusuz Fansız İşlemci fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! AMD Ryzen 5 7500F Altı Çekirdek 3.7 GHz Kutusuz Fansız İşlemci özelliklerini incele, 5.833,20 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
İşlemci Soğutucu
![]()
Thermalright Peerless Assassin 120 SE ARGB Siyah İşlemci Soğutucu Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Thermalright Peerless Assassin 120 SE ARGB Siyah İşlemci Soğutucu fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Thermalright Peerless Assassin 120 SE ARGB Siyah İşlemci Soğutucu özelliklerini incele, 1.599,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
Anakart
![]()
MSI B650M Gaming Plus Wi-Fi AMD AM5 DDR5 Micro ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz MSI B650M Gaming Plus Wi-Fi AMD AM5 DDR5 Micro ATX Anakart fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! MSI B650M Gaming Plus Wi-Fi AMD AM5 DDR5 Micro ATX Anakart özelliklerini incele, 7.329,99 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
Bellek
Depolama
![]()
Kingston KC3000 SKC3000S/1024G PCI-Express 4.0 1 TB M.2 SSD Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Kingston KC3000 SKC3000S/1024G PCI-Express 4.0 1 TB M.2 SSD fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Kingston KC3000 SKC3000S/1024G PCI-Express 4.0 1 TB M.2 SSD özelliklerini incele, 3.407,21 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
Kasa
![]()
Corsair iCUE 3000D RGB Airflow CC-9011255-WW Fanlı Siyah ATX Oyuncu Kasası Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Corsair iCUE 3000D RGB Airflow CC-9011255-WW Fanlı Siyah ATX Oyuncu Kasası fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Corsair iCUE 3000D RGB Airflow CC-9011255-WW Fanlı Siyah ATX Oyuncu Kasası özelliklerini incele, 3.207,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
Güç Kaynağı
![]()
High Power Performance ATX 3.1 850W 80+ GOLD PCIe 5.1 ATX Güç Kaynağı (HP1-S2850GD-F12S) | Teknobiyotik
Teknik Özellikler Renk : Siyah Soğutma Sistemi : 12cm Smart Sessiz Fan Aktif PFC : Var Verimlilik Sertifikası : 80 Plus GOLD Max Verimlilik : %88+ Koruma : UVP/OVP/ OPP/SCP/OCP/OTP 12V Kombine Güç Çıkışı : 850W Ürün Kodu : HP1-S2850GD-F12S High Power Hakkında Dünyanın en...www.teknobiyotik.com
Bence gigabytenin b850 serisini kullanmaktansa wifili kaliteli msiyi kullanmayı tercih ederimBu sistem 55k tam bu sistemden hangi parçayı değiştirip toplayabilirim ki anakartı gen5 yapsam yaparım ama o gen5 i kullancak ssd yi kullanırsam bütcen 57-58 lere kayması gerekiyor ayrıca kasanın boyutuna takılma gayet yeterli bu aynı ssdyi bende kullanıyorum laf söylenecek yanı yok poweri kaliteli ramları cl30 olur mu diye baktım ama çok pahalanmış piyasa
msı hangisi knkBu sistem 55k tam bu sistemden hangi parçayı değiştirip toplayabilirim ki anakartı gen5 yapsam yaparım ama o gen5 i kullancak ssd yi kullanırsam bütcen 57-58 lere kayması gerekiyor ayrıca kasanın boyutuna takılma gayet yeterli bu aynı ssdyi bende kullanıyorum laf söylenecek yanı yok poweri kaliteli ramları cl30 olur mu diye baktım ama çok pahalanmış piyasa
Bence gigabytenin b850 serisini kullanmaktansa wifili kaliteli msiyi kullanmayı tercih ederim
kasa aldım deepcol ck560 kasaını tam benlikti indirimden aldım 2500 geldiBu sistem 55k tam bu sistemden hangi parçayı değiştirip toplayabilirim ki anakartı gen5 yapsam yaparım ama o gen5 i kullancak ssd yi kullanırsam bütcen 57-58 lere kayması gerekiyor ayrıca kasanın boyutuna takılma gayet yeterli bu aynı ssdyi bende kullanıyorum laf söylenecek yanı yok poweri kaliteli ramları cl30 olur mu diye baktım ama çok pahalanmış piyasa
Bence gigabytenin b850 serisini kullanmaktansa wifili kaliteli msiyi kullanmayı tercih ederim
msı hangisi knk
kasa aldım deepcol ck560 kasaını tam benlikti indirimden aldım 2500 geldi
Ben arkadaşın topladığı pc yi önermiştim @Jill Valentine toplamışmsı hangisi knk
Sıvı soğutucu istiyorsunuz anladığım kadarıyla ama ryzen 5 7500f için o hava soğutucu yeterlimsı hangisi knk