Arkadaşlar herkese merhabalar. Geçenlerde bir oyun kurup oynamak istedim ancak mevcut bilgisayarımda oynayamadım ve baya gündemin gerisinde kalmışım. Bu sebeple takılmadan kasmadan zevkli bir şekilde oyun oynamak için sistem toplamaya karar verdim. Daha önce hiç sistem toplamadım. Kendi çapımda bir araştırma yaparak parça listesi yaptım. Bu parçalar uyumlu çalışır mı ve merak ettiğim sorulara cevap verirseniz sevinirim.
1- MSI MPG B550 Gaming Edge Wi-Fi Anakart ( yeni ryzen ile uyumlu olacağı ileriye dönük olması pcı 4.0 desteği ve görüntüsü)
2- Amd Ryzen 5 3600x Am4 İşlemci ( yeterli olacağını ve beni belli bir süre idare edeceğini düşünüyorum)
3- SAPPHIRE Radeon RX 5700 XT NITRO+ SE 8GB GDDR6 256 Bit Ekran Kartı ( bu kartı çok beğendim görüntüsü güzel mhz en hızlı ve uygun fiyatlı olanı birde se olmayan var onun biraz daha az mhz hızı aralarında 300 TL fark var sizce 300tl fark ile se almak mantıklı mı? mhz çok önemli mi?)
4- Team T-Force Xcalibur RGB Black 16 GB (2x8) DDR4 4000 MHz CL18 Ram ( 4000 mhz olması görüntü olarak güzel)
5- Hı-Level 512GB Sata3 M2 Nvme Pcıe SSD 3300-3100MBS ( m2 olması okuma yazma değerleri güzel yeterli olur diye düşünüyorum)
6- Powerboost X-59 650W 80+ USB 3.0 Tempered Glass 6 x Raınbow Fıxed LED Fanlı Oyuncu Kasa ( 6 fan dahili PSU yanar döner ve işlemci için sıvı soğutma oluyor galiba yada başka öneriniz var mı?)
7- 144 veya 165 hz monitör ( akıcı oyun için bunları öneriyorlar)
Evet arkadaşlar videolardan ve az buçuk araştırmam ile böyle bir liste oluşturdum. Bir kere olsun oyunları ultra ve akıcı oynamak istiyorum. Bu sistem uyumlu çalışır mı? Beni bir 5 sene sallar mı? yada şunu şöyle yap dediğiniz bişi var mı? Saygılar.