6 ay Spor salonuna gitsem boyum uzarmı?

Reaksiyon skoru
5
Arkadaşlar 14 yaşındayım 3 ay sonra 15 olucam boyun 1.61 , boyunun uzamasını istiyorum. Bu yüzden spor salonuna gitmeyi düşünüyorum. 6 ay spor salonuna gitsem , barfiks , bisiklet gibi aletlere binmeyi düşünüyorum. Sağlıklı beslenip spor yaparsam boyun uzarmı

Arkadaşlar 14 yaşındayım 3 ay sonra 15 olucam boyun 1.61 , boyunun uzamasını istiyorum. Bu yüzden spor salonuna gitmeyi düşünüyorum. 6 ay spor salonuna gitsem , barfiks , bisiklet gibi aletlere binmeyi düşünüyorum. Sağlıklı beslenip spor yaparsam boyun uzarmı
Boyun böyle uzamaz, tamamen genetiğine bağlı bir şey. 4-5 yıl daha boyunun uzama ihtimali var.

Yapacağın antrenmanlara göre tabii ki uzar. Ama şöyle bişe var kimisi 6 ayda 30 cm uzar kimisi 5 cm

• Beğen
Reaksiyonlar: Just
Genetik benmde yaş 15 boy 1.60 falan 6 yıl spora gittim hiç bir işe yaramadı

17 yaşımdayım 16 yaşımda 1.65 cm idim 17 yaşıma kadar 1 senede 1.80 cm oldum genetiğe bağlı çoğunlukla

Boy uzaması büyük çoğunlukta genetiktir spor yapmanın tabi ki bir miktar katkısı olur ama inanılmaz şekilde etkilemez sen spora gene de git. Gitme amacın boy uzatma değil de sağlık için düzenli bir yaşam için hem de spora yatkınlığını çoğaltım yaşamına sokman için. Sporun her zaman olumlu etkileri olur buda hayat kaliteni arttırmana yardımcı olur.
Bu arada dipnot olarak yaşın daha çok küçük bu yaşlarda bilinçsiz şekilde ağırlık kaldırma sana katkıdan çok zarar verir büyümeni kötü şekilde etkiler. Daha çok yüzme basketbol veya jimnastik tarzı sporlar sana daha yararlı olur.

yaşın daha küçük.
17 18 olduğunda illa uzamış olursun.(tabi genlere bak)

Kardeşim beni dinle.
Ben kücükken okulun en kısa Ögrencisiydim..
Kendimi basketbola verdim.. 4 sene takıldım. Şuan 184'üm.
En hizli yol. Sürekli Ziplicaksin. Fitnes ile boy uzamaz. Agirlik kaldirdikca uzaman uzar.
Basketbol oyna Sürekli zipla Akişina birak degişiklik göreceksin.

Barfix uzatabilir ama bisiklet sürmenin boy uzatacağını pek sanmıyorum. Voleybola veya basketbola gidebilirsin boy uzatmak istiyorsan.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ağırlık kaldırınca boyun uzamaz bu arada

Kardeşim beni dinle.
Ben kücükken okulun en kısa Ögrencisiydim..
Kendimi basketbola verdim.. 4 sene takıldım. Şuan 184'üm.
En hizli yol. Sürekli Ziplicaksin. Fitnes ile boy uzamaz. Agirlik kaldirdikca uzaman uzar.
Basketbol oyna Sürekli zipla Akişina birak degişiklik göreceksin.
Fitness yapmıyacam zaten barfiks ve bisiklet fena binicem irada bazı boy uzatan hareketler yapıcam bu kadar. Bunu demek istedim aslında

Geri