Neler Yeni

600.000 TL Bandına ilk otomobil önerebilir misiniz ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,019
İsim
Murat Orhan
Hocam araba çarpışan arabaya dönmüş bu nasıl ilan 😂
Atarken ağır hasarlı olduğunu görmedim sonrasında farklı ilan attım zaten

2011 bu devirde çok gereksiz arıza çıkartmaya başlayacaktır
Alman ve fransızlarla karıştırmayın. 92 modeli var daha bir kere gitmedim sanayiye.

Yok abi bunu farkedip temizini önerdi zaten
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam 2015 skyactive-g ler var motion ve soul paket aradiğım fiyata var nasıl araç ?
Güzel Motion paketleri daha iyi soul'dan onlara bak.

2011 model araç bakmayın bence artık 13 yaşında olacaklar arızalar boy gösteecek
2006 2007 model varyasyonları bile 300 bin kmde ilk günkü konforu veriyor sıfır arıza ile. 92 model 323'ün km teli ve marş kömürleri bile bu yıl değişti üstündeki orijinal fabrikasyon kömürleriydi. Kalite olarak bambaşka bir seviye bu araçlar.

ve emin olun Peugeot ve citroen serisinden daha sağlamlar gerek motor gerek kaporta gerek kalite anlamında.

smithblacksmith

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,092
İsim
Samet Demirci
Öncelikle herkese iyi günler...
İlk arabam olacak 600.000 TL'ye kadar.
(Abartı olmadan yukarı oynar)
"Cvt şanzıman olmayan" otomatik manuel fark etmez (Mümkünse Manuel )bir otomobil arıyorum. Çok yakmayan mümkünse benzinli (cazip gelirse dizel de olur.)
Bir otomobil önerirseniz sevinirim...
Araçtan beklentim 2. elde kolay satılabilecek son sahibi olmayacağım, motor mekanik anlamda sorunları pek olmayan gaza basınca üzmeyecek 4 ya da 5 kişlik ticari kasa olmayan bir araç.
Önerilerinizi, bilgilerinizi ve tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim...
Hasar konusunda ağır hasar kayıtsız, airbag açmamış, ön üç parçada birlikte (kaput ve çamurluklar) hasar olmayan olması önemli.
0.9 TCe Joy Paket Renault Clio, 2020 model, 50.000 km' den düşük bulabilirsin.

Ben kullanıyorum 90 beygir ve 145 nm torku var, yakıtı şuan ki benzin fiyatına göre ortalama 1,80 lira. Sürdüğüm yerler genelde trafikli ya da köy yolları bu yüzden ortalama 6,8' in altına düşmedi hiç. ( Bu veriler benzinli bir araca göre güzel veriler )

Tahminen 50 derecelik Çatalca rampasına 4. vitesle 100 hızla girdim ve sol şeritten 140 hızla o yolu tamamladım ( Arabada annem, babam ve bagaj fulldü )

Şahsen ben çok memnunum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,019
İsim
Murat Orhan
2014-15 mazda3 1.5skyactive-g var manuel biraz boya degisen var tabi
Ayrıca şunu da söyleyeyim, Mazda burada konuşulan araçların çoğundan daha güvenli bi araç. Crash testlerini izleyip görebilirsiniz zaten. Testlerden birinin altına gelen yorumu türkçeye çevirip paylaşıyorum:

''Geçenlerde 2013 Mazda 3'ümü 50(80 km) mil hızla bir tuğla duvara çarptım.
Sağlık görevlilerim, polisim, itfaiyecim, Sigorta acenteleri , çekici şoförlerim ve acil servis personeli bana hayatta olmamam gerektiğini söylediler....
arabam paramparça oldu, ön taraf tamamen gitmişti, ama kelimenin tam anlamıyla sadece kesikler ve morluklarla uzaklaştım...
bu Mazda benim hayatımı kurtardı ve bu nedenle bir daha asla Mazda olmayan hiçbir şeye binmeyeceğim. Araba tam olarak yapması gerekeni yaptı ve hayatta olmamın sebebi o.''

Ek olarak Motion paket'in içerdiği donanımlara aşağıdan bakabilirsiniz:

akiff28

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Akif Kayan
Ayrıca şunu da söyleyeyim, Mazda burada konuşulan araçların çoğundan daha güvenli bi araç. Crash testlerini izleyip görebilirsiniz zaten. Testlerden birinin altına gelen yorumu türkçeye çevirip paylaşıyorum:

''Geçenlerde 2013 Mazda 3'ümü 50(80 km) mil hızla bir tuğla duvara çarptım.
Sağlık görevlilerim, polisim, itfaiyecim, Sigorta acenteleri , çekici şoförlerim ve acil servis personeli bana hayatta olmamam gerektiğini söylediler....
arabam paramparça oldu, ön taraf tamamen gitmişti, ama kelimenin tam anlamıyla sadece kesikler ve morluklarla uzaklaştım...
bu Mazda benim hayatımı kurtardı ve bu nedenle bir daha asla Mazda olmayan hiçbir şeye binmeyeceğim. Araba tam olarak yapması gerekeni yaptı ve hayatta olmamın sebebi o.''

Ek olarak Motion paket'in içerdiği donanımlara aşağıdan bakabilirsiniz:
Çok sağolun hocam kuzenimle de konuşcam satmayı düsünürse bana satsın onun aracıni tam bilmiyorum pakrt yıl vesaire ama aradığım fiyata motion paket geliyor motion paketi de hiç fena degil aracın boşu bile dolu geliyor bu fiyatta hala teneke jantlar var.

0.9 TCe Joy Paket Renault Clio, 2020 model, 50.000 km' den düşük bulabilirsin.

Ben kullanıyorum 90 beygir ve 145 nm torku var, yakıtı şuan ki benzin fiyatına göre ortalama 1,80 lira. Sürdüğüm yerler genelde trafikli ya da köy yolları bu yüzden ortalama 6,8' in altına düşmedi hiç. ( Bu veriler benzinli bir araca göre güzel veriler )

Tahminen 50 derecelik Çatalca rampasına 4. vitesle 100 hızla girdim ve sol şeritten 140 hızla o yolu tamamladım ( Arabada annem, babam ve bagaj fulldü )

Şahsen ben çok memnunum.
1 litre motorun 50 dereceyi bu şekilde çıkması şaşırttı ama sanırım 2015 mazda tercih edicem veya duruma görd Astra da olabilir

Kormts

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
729
İsim
Yunus
Sıfır caddy ler 1M 2016 manueller sanırım aradığım fiyata gelir ama ben binek istiyorum. Yinede Caddyi belki düşünürüm çok sağolun

C4 cactus düşünülebilir fakat SUV lere soğuğum yinede bakıcam C5 e bakarım DS5 i de düşünürüm aradığım fiyata gelirse Gulietta da hoşuma gitmiyor çok sağolun önerinin için

Not:C4 cactus düşünülmez 82HP 1.2L çok şirin yakışıklı ve Astranın yanında modern duruyor ama bu fiyatta dediğinuz gibi C5 sedan DS5 ve 1.6cdti Astra daha makul gibi

Hocam DS5 ve C5 e baktım DS5 beni cezbetti ama 240.000 altı yok aradığım fiyatlara C5 de aynı PSA grup sorunlarıyla ünlü zaten bu arada C5 in 1.6 e HDI olanına baktım 2.0 la arasına 100 km de 2.5 litre fark var neredeyse sanırım ilanlara daha düşük km c5 veya ds5 gelmedikçe tercihim Astra veya daha iyi bir model

Hocam km olarak kesinlikle haklısın fakat citroen motorlarına kesinlikle güveniyorum (Bakımları düzgün yapılmış ise)
Bi akrabamda ds5 var 2013 te aldı kendisi.
Araç şuanda 458 binde ve ne motor ne şanzuman tık yok
Full servis bakımlı araç ama 1 kez yolda bıraktığına şahit olmadık daha

C5 sedan için 1.6 motor güzeldir fakat c5 ağır bir araç olduğu için 1.6 motor biraz hantal kalıyor, eğer güç bekliyorsan pek önermem.
2.0 hem çok fazla yakmayan hemde paket donanımı yüksek olduğu için öneriyorum (Orjinal Air var maraşta konfor çok iyi)

Astra alıcaksan Turbo dizel motorlarının öneririm atmosferik Astra motoru hiç önermem deneyimleme e göre çok hantal oluyor kendisi.

Km kafana takmazsan ds5 yönelebilirsin ama km önemli ise Astra veya clio megane egea (Düşük km ve yaş dolayısı ile) olabilir

@Kormts niye şaşırdın pederi esnaf mis 600kusure otomatik ful paket caddy veriyor

Ticari bi araç olduğu için arkadaş tercih eder mi? bilemedim o yüzden o emojiyi bıraktım

Mazda 3 gerçekten çok güzel araç hatta kendimde bakıyordum fakat eski kasa (2009-2013) konsol tasarımı olarak hiç hoş durmuyor bana kalırsa.

2015 üstü yeni kasa Mazda 3 çok güzel olucaktır fakat bu bütçeye bulabilir misiniz bilmiyorum.

akiff28

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Akif Kayan
Hocam km olarak kesinlikle haklısın fakat citroen motorlarına kesinlikle güveniyorum (Bakımları düzgün yapılmış ise)
Bi akrabamda ds5 var 2013 te aldı kendisi.
Araç şuanda 458 binde ve ne motor ne şanzuman tık yok
Full servis bakımlı araç ama 1 kez yolda bıraktığına şahit olmadık daha

C5 sedan için 1.6 motor güzeldir fakat c5 ağır bir araç olduğu için 1.6 motor biraz hantal kalıyor, eğer güç bekliyorsan pek önermem.
2.0 hem çok fazla yakmayan hemde paket donanımı yüksek olduğu için öneriyorum (Orjinal Air var maraşta konfor çok iyi)

Astra alıcaksan Turbo dizel motorlarının öneririm atmosferik Astra motoru hiç önermem deneyimleme e göre çok hantal oluyor kendisi.

Km kafana takmazsan ds5 yönelebilirsin ama km önemli ise Astra veya clio megane egea (Düşük km ve yaş dolayısı ile) olabilir

Ticari bi araç olduğu için arkadaş tercih eder mi? bilemedim o yüzden o emojiyi bıraktım

Mazda 3 gerçekten çok güzel araç hatta kendimde bakıyordum fakat eski kasa (2009-2013) konsol tasarımı olarak hiç hoş durmuyor bana kalırsa.

2015 üstü yeni kasa Mazda 3 çok güzel olucaktır fakat bu bütçeye bulabilir misiniz bilmiyorum.
Astrada 1.6cdti lara bakmıştım lakin

1 değişen 2 boya sadece sağ arka yan airbag açmış bir Mazdaya aşık oldum hocam aradiğım bütçeye var ama birazdaha iyisini dolusunu istersem 100 bin liraya kadar daha eklemem gerekir ki arabanin boşu bile doluu
Araba 2014 de yeni kasasıyla çıkmış sanırım 2016 ve sonrasında bi makyaj var benim baktığım 2014-15

tunahanselcuk61

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
77
İsim
Tunahan Selçuk
"Cvt şanzıman olmayan" otomatik manuel fark etmez (Mümkünse Manuel )bir otomobil arıyorum. Çok yakmayan mümkünse benzinli (cazip gelirse dizel de olur.)
Araçtan beklentim 2. elde kolay satılabilecek son sahibi olmayacağım, motor mekanik anlamda sorunları pek olmayan gaza basınca üzmeyecek 4 ya da 5 kişlik ticari kasa olmayan bir araç.
Hasar konusunda ağır hasar kayıtsız, airbag açmamış, ön üç parçada birlikte (kaput ve çamurluklar) hasar olmayan olması önemli.
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-ford-focus-1.6-tdi-trend-x-1098720558/detay bu arabayı şiddetle tavsiye ediyorum ilandaki olması şart değil

tunahanselcuk61

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
77
İsim
Tunahan Selçuk
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,019
İsim
Murat Orhan

1 değişen 2 boya sadece sağ arka yan airbag açmış bir Mazdaya aşık oldum hocam aradiğım bütçeye var ama birazdaha iyisini dolusunu istersem 100 bin liraya kadar daha eklemem gerekir ki arabanin boşu bile doluu
Araba 2014 de yeni kasasıyla çıkmış sanırım 2016 ve sonrasında bi makyaj var benim baktığım 2014-15
Mazda değeri bilinmeyen çok güzel bir araba. Çevremde kullananlar hala var ben de zamanında kullanıp aşık oldum şuan yarış için Mazda astina kullanıyorum 1.8 gt 1992 model benim 120 ile döndüğüm virajda 106lar vs kaza yapıyor yaklaşamıyorlar bile :D

2013 modeli bile yeni gibi duruyor.
Mazda-3_2013_Hecbeks_15102224440_5.jpg

Bu 2.5 motorlu versiyonu gerçi

Kormts

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
729
İsim
Yunus

Kaput bagaj değişen asla alınmaz satarken zorluyor.

Aynı şekilde hocam airbag açmış araç satışı vs herşeyi geçtim güvenlik açısından çok riskli. İnan bana senin canın 100 binden. Daha değerli.
Bütçe varsa al yoksa bi tık düşük araçlara bak derim.

Örneğin bende ds5 aşık olmuştum fakat ben alırken 400 civarında idi (5 ay önce) fakat bütçe 300 civarı idi bende c5 almıştım 320 bine.
Gayet memnunum evet aklımda ds5 var fakat enazından daha güvendeyim diye tatmin ediyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,019
İsim
Murat Orhan
Kaput bagaj değişen asla alınmaz satarken zorluyor.

Aynı şekilde hocam airbag açmış araç satışı vs herşeyi geçtim güvenlik açısından çok riskli. İnan bana senin canın 100 binden. Daha değerli.
Bütçe varsa al yoksa bi tık düşük araçlara bak derim.

Örneğin bende ds5 aşık olmuştum fakat ben alırken 400 civarında idi (5 ay önce) fakat bütçe 300 civarı idi bende c5 almıştım 320 bine.
Gayet memnunum evet aklımda ds5 var fakat enazından daha güvendeyim diye tatmin ediyor.
Sağ arka yan açmış o kadar büyük sorun olmasa gerek ama daha temizlerini illaki bulur. En kötü boş paketini alır ki o da dolu.

Mazda varken citroene para verilmez özellikle önyargısı yoksa kesinlikle Mazda almalı.

MacWix

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
627
İsim
HAYRETTİN KÖNEŞ
2013 üstü i30 tavsiye ederim, elite paket yok yok. tam bir fiyat performans aracı 3 yıl kadar bindin bakım dışında sanayiye gitmedi. kia ve hyundaı mekanik olarak tavsiye edilir.

Top Bottom