Çözüldü✓ %7 darboğaz ile 9800x3d mi %0 ile 9900x mi

Darboğaz dediğin olay bir sorun değildir. İşlemci-Ekran kartı konfigürasyonunda birinden birini tam potansiyeline çıkamadığını gösteren bir kavramdır.

Şöyle özetlemek gerekirse işlemci darboğazı ekran kartının daha fazla kare gösterebilecek iken işlemcinin ona yeterli kare gönderememesi yada tam tersi ekran kartı darboğzı ise işlemci daha fazla kare göndermek isterken ekran kartının gösterebileceği maksimum kare miktarına ulaşması demektir.

Yani kendi konfigürasyonundaki kısıtlayan birim kadar performans alırsın ama bu demek değildir ki 9800x3d alma alırsan ekran kartının performansı düşer aksine düşmez max perofrmansta kullanırsın. Elinde de mis gibi birsonraki upgradeye hazır bir işlemci olur...

Ekrankartıma göre 2k da 9900x %0 darboğaz ile 9800x3d ise %7.5 darboğaz ile çalışıyor
X3d işlemci almak istiyorum o yüzden 9800x3d daha çekiyor beni ama darboğaz oranı nasıl sizce
Darboğaz kıyaslaması yapan sitelere güvenmeyin muhtemel fazla çekirdeklerden dolayı 9900x modeli önde görüyor ama adı üstünde 3d işlemci oyun için üretildi o işlemci de darboğaz yapacak kart 9900x modelinde de yapar.

Ekrankartıma göre 2k da 9900x %0 darboğaz ile 9800x3d ise %7.5 darboğaz ile çalışıyor
X3d işlemci almak istiyorum o yüzden 9800x3d daha çekiyor beni ama darboğaz oranı nasıl sizce
9800x3d işlemci darboğazz olmasın diye var ztn ben 5080 ile 1080p kullanıyor darboğaz min seviyede

Geri