7500f ısınıyor neden?

Freeys

80+
Reaksiyon skoru
6
7500f işlemcim var 0 aldım yeni, sıvı soğutma taktığım halde boşta 80 dereceden aşağı düşmedi.
Soğutucum gametech hydra 240mm
Acaba sıvı soğutmayı takamamış olabilir miyim? Sıvı soğutmanın rgb ışıkları fanı vesaire calısıyor.

7500f işlemcim var 0 aldım yeni, sıvı soğutma taktığım halde boşta 80 dereceden aşağı düşmedi.
Acaba sıvı soğutmayı takamamış olabilir miyim? Sıvı soğutmanın rgb ışıkları fanı vesaire calısıyor.
Yük altında bu değeri görüyor deseydiniz sorun yok derdim fakat stock fan ile dahi boşta bu sıcaklıkta çalışmaması gerekir sıvı soğutma öyle çok ahım şahım bir ürün değil fakat o işlemciyi serin çalıştırmaya yetecek güçte montajla alakalı yada termal macun sürümü ile ilgili bir durum olabilir 7500f işlemcinin boşta voltaj değerlerini yardımcı programlar sayesinde burada paylaşın

Ya montaj hatasıdır ya da sırf sıvı soğutma diyerek satması amaçlanan ama stok fanla yarışır düzeyde soğutması olan garip modellerden almışsındır 😀

Yük altında bu değeri görüyor deseydiniz sorun yok derdim fakat stock fan ile dahi boşta bu sıcaklıkta çalışmaması gerekir sıvı soğutma öyle çok ahım şahım bir ürün değil fakat o işlemciyi serin çalıştırmaya yetecek güçte montajla alakalı yada termal macun sürümü ile ilgili bir durum olabilir 7500f işlemcinin boşta voltaj değerlerini yardımcı programlar sayesinde burada paylaşın
Kusura bakmayın çok anlamadığımdan soruyorum, hangi yardımcı programları kullanmalıyım ?
Post automatically merged:

Ya montaj hatasıdır ya da sırf sıvı soğutma diyerek satması amaçlanan ama stok fanla yarışır düzeyde soğutması olan garip modellerden almışsındır 😀
Bilemiyorum acaba montajı mı yanlış yaptım çalışıp çalışmadığını nasıl anlarım ?

Sıvı soğutmanın plakasından, varsa, jelatini çıkardınız mı? İşlemciye sürdüğünüz termal macunun durumu ne?

büyük ihtimalle soğutucuyu düzgün oturtamadın. boşta 80 derece çok absürt bir değer. hiç soğutucu takmamışsın gibi bir şey yani. soğutucuyu söküp tekrar takmayı deneyin.

Ben bilgisayarı dün akşam topladım ve sısıv soğutmayı da 0 taktım bilgisayarı daha ilk açtığımda windowsu kurdum reset attım ve 80 dereceleri gördüm. Termal macuna para vermedim sıvı soğutucu ile gelen macunu kullandım. Jelatitini de söktüm evet.

Kusura bakmayın çok anlamadığımdan soruyorum, hangi yardımcı programları kullanmalıyım ?

Bilemiyorum acaba montajı mı yanlış yaptım çalışıp çalışmadığını nasıl anlarım ?
Hwin64 aida 64 occt vb uygulamalar ile değerlerinizi okuyabilirsiniz

Bugün tekrar söküp takacağım eğer olmazsa yetkili birine göstermeyi düşünüyorum.

Hwin64 aida 64 occt vb uygulamalar ile değerlerinizi okuyabilirsiniz
Teşekkürler

Bugün tekrar söküp takacağım eğer olmazsa yetkili birine göstermeyi düşünüyorum.

Teşekkürler
En kısa zamanda testleri yapcağım

Hocam aynı işlemciyi aldığımda 2 ay stok fanla kullandım boşta 37 41 di ve yükte 70 i bile nadir gördü ama kule tipi fan takınca 55 60 arasındayız.. sanırım Sıvı soğutucu aksaminizda sorun var..

Teşekkürler

En kısa zamanda testleri yapcağım
hocam sıvı soğutma pompasının cpu_fan bağlantısını yaptınız mı?

hocam sıvı soğutma pompasının cpu_fan bağlantısını yaptınız mı?
Hocam anakarttakini diyorsun değil mi

Hocam aynı işlemciyi aldığımda 2 ay stok fanla kullandım boşta 37 41 di ve yükte 70 i bile nadir gördü ama kule tipi fan takınca 55 60 arasındayız.. sanırım Sıvı soğutucu aksaminizda sorun var..
Teşekkürler aradığım cevaplardan biri buydu. İşlemciyi almadan önce çok ısınıyor deniyordu, acaba sıvısoğutmalı hali mi bu dedim bi an. Demek ki sıvı soğutma montajınn yapamadık

Hocam anakarttakini diyorsun değil mi
Evet hocam sıvı soğutmanın işlemciye takılan pompa kısmının anakart üzerinde cpu_fan kısmına takılan bir kablo olur kontrol eder misiniz.

Geri