7500F + RTX 5070 Ti 16 GB Deneyimim

50645.81 hocam bu kadar param var sizce 9070xt mi alınmalı yoksa 5070ti mı alınmalı ? hangisi daha iyi normalde 2 üreticininde teknolojisini kullanmıyorum ağırlıklı fps-hikaye arka planda oynuyorum
Para varsa 5070 Ti tavsiye ederim. Kullanım olarak daha sorunsuz. 9070 XT için bazı şikayetler geliyor ve çok güç çekiyor.

Görüntüdeki pikselleri arttırma gibi bir şey. 720p oynamak yerine 1080p oynamak gibi düşün. 4K oyun 8K kalitesinde gibi oluyor yani. Ama çözünürlük değişmeden.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Emulatörle, Mario ile uğraşmayalım şu bilgisayarda.
Atıyorum 2klık sistem dizip upscale yapsak 1080p oynayabiliyor muyuz? 27inç büyük olduğundan tercih etmek istemiyorum 24e 2k ise oled dışında yok sanırım. Bu sefer de darboğaz kaçınılmaz. Orta segment takılıp duruyorum.

Para varsa 5070 Ti tavsiye ederim. Kullanım olarak daha sorunsuz. 9070 XT için bazı şikayetler geliyor ve çok güç çekiyor.
Monitör ne önerirsiniz hocam peki? 2k oled fantazi işi duruyor 2k 240 Hz IPS yada 4 k dual IPS alsam mı? FPS oynuyorum ağırlıklı.

7500f'e bios'tan undervolt pbo gibi şeyler yaptınız mı acaba ben de yeni aldım işlemciyi de yarın montajını yapıcam da.

Atıyorum 2klık sistem dizip upscale yapsak 1080p oynayabiliyor muyuz? 27inç büyük olduğundan tercih etmek istemiyorum 24e 2k ise oled dışında yok sanırım. Bu sefer de darboğaz kaçınılmaz. Orta segment takılıp duruyorum.
2K monitörde 1080p oynanıyor. Monitörler ilgi alanım dışında kalıyor. Birkaç yıldır takip etmiyorum. Benim sistem televizyona bağlı.
Monitör ne önerirsiniz hocam peki? 2k oled fantazi işi duruyor 2k 240 Hz IPS yada 4 k dual IPS alsam mı? FPS oynuyorum ağırlıklı.
Monitörler ilgi alanım dışında kalıyor. Birkaç yıldır takip etmiyorum. Benim sistem televizyona bağlı. Ayrı konu açarsanız yardım ederler.
7500f'e bios'tan undervolt pbo gibi şeyler yaptınız mı acaba ben de yeni aldım işlemciyi de yarın montajını yapıcam da.
Sıcaklık sorunu olmadığı için herhangi bir ayar yapmadım. Varsayılan ayarlarda kullanıyorum. Sadece BIOS'u son sürüme güncelledim.

2K monitörde 1080p oynanıyor. Monitörler ilgi alanım dışında kalıyor. Birkaç yıldır takip etmiyorum. Benim sistem televizyona bağlı.

Monitörler ilgi alanım dışında kalıyor. Birkaç yıldır takip etmiyorum. Benim sistem televizyona bağlı. Ayrı konu açarsanız yardım ederler.

Sıcaklık sorunu olmadığı için herhangi bir ayar yapmadım. Varsayılan ayarlarda kullanıyorum. Sadece BIOS'u son sürüme güncelledim.
Soğutucu.ne kullanıyorsun dostum işlemci için? Birde kasa neydi

Soğutucu.ne kullanıyorsun dostum işlemci için? Birde kasa neydi
Evde olmadığım için kasanın tam modelini bilmiyorum. Cougar markaydı. İşlemci soğutucusu cooler master hyper 212 black.

tam tersi 5070 ti kullanım olarak daha sorunlu idi 9000 serisi şu an stabil çok güç çekiyor evet kaliteli bir 750w şart.

Çok iyi test, 15gb VRAM kullanımını gördüm şu an şoktayım
1757073951784.webp

Sizlerin de böyle bir sisteme sahip olmanız dileğiyle tecrübelerimi yazıyorum. MSI Gaming Trio RTX 5070 Ti OC 16 GB. Default ayarda Ryzen 5 7500F ve XPG expo ayarda 6000 MHz, CL30, 2x16 GB DDR5 RAM kullanıyorum. Ekran kartı için 3x8 pin ve minimum 750W güç kaynağı gerekiyor. Resize Bar açık şekilde testleri yaptım. Oyunda gördüğüm anlık en yüksek watt tüketimi 318W ve 67 derece sıcaklık vardı. 4K ultrada fazla zorlarsanız bu şekilde. Yoksa 200-250W civarında takılır 55-60 derecelerde. Testlerin hepsini saf güçte(NATIVE) yaptım. DLSS, ray tracing, frame gen, FSR gibi şeyler kapalı.

Witcher 3 DX11 8K maximum ayarlar
Alıntıyı görüntüle
DX12 4K maximum ayarlar
Alıntıyı görüntüle
DX12 1080p Ultra+ %55 ekran kartı kullanımıyla darboğaz olduğu anlaşılıyor
Alıntıyı görüntüle
Assassin's Creed Valhalla 4K Ultra %100 resim kalitesi
Alıntıyı görüntüle
1080p Ultra %100 resim kalitesi
Alıntıyı görüntüle
Cyberpunk 2077 8K Ultra
Alıntıyı görüntüle
4K Ultra
Alıntıyı görüntüle
1080p Ultra. %53 ekran kartı kullanımından darboğaz olduğu anlaşılıyor
Alıntıyı görüntüle
Last of us 4K Ultra
Alıntıyı görüntüle
1080p Ultra. Bu oyunda ekran kartı %99 kullanıyor ve darboğaz yok
Alıntıyı görüntüle
GTA 5 Enhanced Online 8K maximum ayarlar
Alıntıyı görüntüle
4K maximum ayarlar. Bu oyunda 4K bile darboğaz var
Alıntıyı görüntüle
Far Cry 5 4K Maximum ayarlar. 4K için bazı oyunlarda 16 GB VRAM'in yetmeyeceğinin göstergesi
Alıntıyı görüntüle
1080p maximum ayarlar
Alıntıyı görüntüle
Red Dead Redemption 2 8K Ultra
Alıntıyı görüntüle
4K Ultra
Alıntıyı görüntüle
1080p Ultra
Alıntıyı görüntüle
1080p maximum ayarlar
Alıntıyı görüntüle
1080p maximum ayarların sadece MSAA kapatılmış hali
Alıntıyı görüntüle
Assassin's Creed Origins 8K Ultra %100 resim kalitesi. MSI afterburner 2 kat fazla fps göstermiş. Doğru fps sol üstteki Steam'in gösterdiği. Onun dışındaki görünenler doğru. AC Origins, Odyssey ve Valhalla hepsi aynı fps veriyor
Alıntıyı görüntüle
4K Ultra %100 resim kalitesi
Alıntıyı görüntüle
4K Ultra %200 resim kalitesi
Alıntıyı görüntüle
1080p Ultra %100 resim kalitesi
Alıntıyı görüntüle
1080p Ultra %200 resim kalitesi
Alıntıyı görüntüle
hocam sistem linki atabilir misiniz

Geri