Neler Yeni

7800X 3D İçin Anakart tavsiyesi ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Mustafa Çokyiğit
aynen öyle b serisi küçümseyenide ilk kez gördüm hocam neyine yetmiyor x serisi üreticiler için oyuncular için falan değil giriş çıkışlara bir bak napıcaksın sen onları gereksiz para git 2tb m2 ssd al b850 alıp üstüne paran kalıyor.
ya küçümsemek değil şimdi olayı anlatayım normalde sistemim beni oyunlarda gayet okey kurtarıyordu fazlasıyla fabrikamda bir hırsızlık olayı oldu. Kamera kaydı izlerken 6 farklı kamerayı ayrı ayrı oynatmaya çalışırken sistemin kurtarmadığını ve takılmalar olmasından dolayı yükseltme yoluna gittim.
Sistem
  1. ryzen 5600x
  2. gigabyte 3080 ti vision
  3. ramler cl ve mhz değeri hatırlamıyorum ama 4x 8gb kingston fury ram
  4. anakart Msi Mpg B550 gaming edge wifi
  5. 2 adet 2tb samsung 980pro
Mesaj otomatik birleştirildi:

Valla bende de B serisi var da bazı X670'lerden bile iyidir. :D Zaten X3D işlemciler oyun işlemcisi. Oyunda çekeceği güç max 100W diyelim. Bunun için çok yüksek değer amperli ürünlere gerek yok. Geriye kalan ssd girişi, usb girişi gibi kalan anakart yapılarına bakıp alınabilir. Oyun işlemcisi için arkadaşın baktığı anakartlar çok üst düzey seviye.
usta son yazdığım olay için bir değerlendirme alabilirmiyim konuya hakimsin galiba.

Obi.wanKenobi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
554
İsim
ulaş dursun
ya küçümsemek değil şimdi olayı anlatayım normalde sistemim beni oyunlarda gayet okey kurtarıyordu fazlasıyla fabrikamda bir hırsızlık olayı oldu. Kamera kaydı izlerken 6 farklı kamerayı ayrı ayrı oynatmaya çalışırken sistemin kurtarmadığını ve takılmalar olmasından dolayı yükseltme yoluna gittim.
Sistem
  1. ryzen 5600x

usta son yazdığım olay için bir değerlendirme alabilirmiyim konuya hakimsin galiba.
b550 nerede b850 nerede hocam yani 6 tane kamerada takılma olacağını sanmıyorum teknoloji seviyeleri farklı b850 yeni çıktı 11k fiyatı var sağlam anakart yani ben içerik üreticisi değilsen anakarta bu kadar para gömmeye karşıyım dediğim gibi sen bilirsin

AirLife

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,532
İsim
Yunus Şahin
Sistem
  1. ryzen 5600x

Böyle işlerle uğraşacaksan Intel önerebilirim. Çoklu ve tekli çekirdekte daha iyiler daha fazla güç tüketir ama bunu dert edeceğini sanmıyorum. İş için Intel biraz daha iyi tercih. Oyun için AMD tercih edilir daha çok.

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Mustafa Çokyiğit
b550 nerede b850 nerede hocam yani 6 tane kamerada takılma olacağını sanmıyorum teknoloji seviyeleri farklı b850 yeni çıktı 11k fiyatı var sağlam anakart yani ben içerik üreticisi değilsen anakarta bu kadar para gömmeye karşıyım dediğim gibi sen bilirsin
Böyle işlerle uğraşacaksan Intel önerebilirim. Çoklu ve tekli çekirdekte daha iyiler daha fazla güç tüketir ama bunu dert edeceğini sanmıyorum. İş için Intel biraz daha iyi tercih. Oyun için AMD tercih edilir daha çok.
bende pek bilgiye sahip değilim kameralar 4k 30fps kayıt yapıyor geçmiş kayıtlarını izlerkende takılmalar yaşadım bu yüzden farklı tavsiyelerede açığım sistemi en mantıklı şekilde nasıl yükseltebilirim bu sistem benim evimdeki oyun oynadığım sistemim fabrikada pc ler kaldırmıyor diye aldım onu getirdim ve onunla izlemeye çalışıyorum. İntel konusundaysa işim bitince tekrardan evime götüreceğim oyun oynayacağım o yüzden intele pek sıcak bakmıyorum ama diğer tavsiyelere açığım.

Obi.wanKenobi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
554
İsim
ulaş dursun
bende pek bilgiye sahip değilim kameralar 4k 30fps kayıt yapıyor geçmiş kayıtlarını izlerkende takılmalar yaşadım bu yüzden farklı tavsiyelerede açığım sistemi en mantıklı şekilde nasıl yükseltebilirim bu sistem benim evimdeki oyun oynadığım sistemim fabrikada pc ler kaldırmıyor diye aldım onu getirdim ve onunla izlemeye çalışıyorum. İntel konusundaysa işim bitince tekrardan evime götüreceğim oyun oynayacağım o yüzden intele pek sıcak bakmıyorum ama diğer tavsiyelere açığım.
arkadaş doğru diyor intel bu işlerde daha iyi çözünürlük ne olacak 2k mı oynayacaksın intel sanki yarı yarıya az fps veriyormuş gibi konuşuluyor ama yüksek çözünürlükte öyle bir şey söz konusu değil 1080p valorant rust oyuncusuysan 7800x3d alırsın onun dışında yaptığın işler için intel daha mantıklı olur sana

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Mustafa Çokyiğit
arkadaş doğru diyor intel bu işlerde daha iyi çözünürlük ne olacak 2k mı oynayacaksın intel sanki yarı yarıya az fps veriyormuş gibi konuşuluyor ama yüksek çözünürlükte öyle bir şey söz konusu değil 1080p valorant rust oyuncusuysan 7800x3d alırsın onun dışında yaptığın işler için intel daha mantıklı olur sana
evdeki monitör oled 2k bense çok oyun oynayan biri değilim genelde CS2 ve LOL takılıyorum hikayeli oyunları bitirdim rdr2 felan.

AirLife

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,532
İsim
Yunus Şahin

Yine de Intel seni üzmez. Oyun oynasan bile kötü olmayacak. İş daha önemli, Intel öneririm. Intel'de AMD'ye yakın FPS değerleri verir merak etme. İlla AMD diyorsan X3D işlemci alma. Bu işlemciler sadece oyun için, iş için önerilmiyor.

-Mehmet-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,021
İsim
Mehmet Aslan
Merhabalar destekleriniz için baştan teşekkür ederim 2 anakart arasında kaldım.

asrock x870e-taichi vs msi mpg x870e-carbon

güncel fiyatlar bu şekilde asrock taichi hakkında pek bir bilgim yok ama forumda övülen bir kart modeli olduğunu gördüm.

Ekstra olarakta ram tavsiyesi alabilirim uzun zamandır takip etmiyorum. Bütçemde sıkıntı yok fakat en pahalısı neyse onu almak gibi bir niyetim yok.
bir yanım Taichi , bir yanım Carbon diyor :kekw: Hangisini beğendiysen onu al , Taichi nin faz yapısı daha iyi.

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Mustafa Çokyiğit
Yine de Intel seni üzmez. Oyun oynasan bile kötü olmayacak. İş daha önemli, Intel öneririm. Intel'de AMD'ye yakın FPS değerleri verir merak etme. İlla AMD diyorsan X3D işlemci alma. Bu işlemciler sadece oyun için, iş için önerilmiyor.
Malesef işlemciyi almıştım 12-13k bandındayken.

AirLife

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,532
İsim
Yunus Şahin
Malesef işlemciyi almıştım 12-13k bandındayken.

O zaman uygun fiyatlı bir anakart alabilirsin. Senin yaşayacağın sorunlar anakart olma ihtimali yok gibi bir şey. İster 30K'lık ister 10K'lık anakart al. Aşağı yukarı aynı şey olur. Senin bahsettiğin sorunun anakart ile alakası olmaz. O yüzden büyük miktarlar vermene gerek yok.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,055,625
Üyeler
167,690
Son üye
blackaxe52
Top Bottom