Onu alicam gibi duruyor.. kac oldu acaba yeni nesilde sicakliklar7800x3d de bellekler işlemcinin üstünde olduğu için sıcaklıklar böyle 9800x3d de alta aldılar sıcaklıklar biraz düştü yeni nesilde.
Onu alicam gibi duruyor.. kac oldu acaba yeni nesilde sicakliklar
Ne kadar derece farki gördün misal boşta 40 45 ti artik 30 35 mi mesela?Beyler şimdi basitten anlatayım amd ryzen master indirin curve optimizer var ayarlara dokunmadan all core seçin negatif kısmını -10 yapın deneyin sıcaklığınızı kontrol edin sonra -20 yapın bidaha deniyin yine sorun yoksa 30 yapabilirsiniz ben 20 de kullanıyorum. Ondan sonra biosa girip amd overclockingte curve optimizer var orda da aynı şekilde negatif i seçip 20 yazın baya soğuk bi şekilde çalışıyor içiniz rahat olsun.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Yorumum çok açıklayıcı olmamış olabilir ryzen masterdan kesinlikle başlangıçta kontrolü yapın devamına burdan bakabilirsiniz
Bebim 45 55 qrasıydı oyunlarda 70i falan geçiyordu şimdi 64 üstüne çıkmıyor yük altında boştada 37 45 arası falanNe kadar derece farki gördün misal boşta 40 45 ti artik 30 35 mi mesela?
Hava soğutma ile nasıl oluyor bu ya benim sıvı soğutmaNoctua NH-U14S ile tam yük ve oyundaki sıcaklık dereceleri bunlar
AMD Ryzen 7 7800X3D Review - The Best Gaming CPU
AMD's Ryzen 7 7800X3D is everything that gamers want: eight fast cores, in a single CCD, with 3D VCache stacked on top at a price point of $450. In our review we can confirm that 7800X3D is indeed the fastest gaming CPU available, beating Intel's 13900K and even the 7950X3D.www.techpowerup.com
Alıntıyı görüntüle
Peki bu yük oyun yükü mü prime 95 yükümü neyle test ediyon bide al core negative 20 mi yapiyon 15 mi?Bebim 45 55 qrasıydı oyunlarda 70i falan geçiyordu şimdi 64 üstüne çıkmıyor yük altında boştada 37 45 arası falan
Sıvı soğutma diye daha iyi olacak diye bir koşul yok. Noctua bu sonuçtaHava soğutma ile nasıl oluyor bu ya benim sıvı soğutma
Mesaj otomatik birleştirildi:
Peki bu yük oyun yükü mü prime 95 yükümü neyle test ediyon bide al core negative 20 mi yapiyon 15 mi?
Oyunlarda sanirsam %100 yuke girmediği için 60 70 derecede takılır islemci demi ?İşlemcinin değerleri gayet iyi aslında. 3D işlemcilerin birçoğu bu şekilde ve üründe herhangi bir sorun teşkil etmiyor.
Oynadığın çözünürlük ve sistemine göre değişir o.Oyunlarda sanirsam %100 yuke girmediği için 60 70 derecede takılır islemci demi ?
benimde elimde 7800x3d vardı masaüstünde bile sabit sıcaklıkta kalmıyordu devamlı sıcaklık pigliyordu ve soğutucu olarak 240mm sıvı soğutma ve Thermalright Phantom Spirit 120 SE ARGB kullandım sonunda sattım steam pubg baya sıkıntı yaşadım 2 arkadaşımda da aynı sorun 96-98 c görüyordu oyunda ve hızı 4.7 ghz düşüyordu 9800x3d bu sorun inşallah düzeltmişlerdir yabancı forum sayfalarında oyuna kabahat bulmuşlar ama sorun v-cash çekirdeklerin üstünde olması idi bence alırsan işlemciyi buraya bilgi yazarsan çok sevinirim ama özellikle pubg de diğer oyunlarda 70c geçmiyorduOyunlarda sanirsam %100 yuke girmediği için 60 70 derecede takılır islemci demi ?