7800X3D için Anakart ve Soğutucu önerisi

Genzzo

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
327

Soğutucu : https://www.gaming.gen.tr/urun/3849...ava-sogutucu-2-yil-birebir-degisim-garantili/

Çok bilgili değilim. Anakartların bazılarının fiyatlarının farklılıklarının neden olacağını bilmiyorum. Hangisini tercih etmemi önerirsiniz, gördüğünüz üzere bilgili değilim ve tak çalıştır devam edeceğim yoluma. Bir şeylere OC yapabileceğimi sanmıyorum, uğraş vereceğimi de. O yüzden daha uygun fiyatlı anakartlar bile önerebilirsiniz. Ben sadece kendi konularımdan önerilenleri buraya paylaştım. Yardımcı olursanız sevinirim.
Soğutucu olarakta bu öneriyi aldım, yeterli olur mu ? Sessiz ve serin bir şekilde çalıştırır mı ?

Kasa : Dark Maxima V20.

anakartların hepsi iş görür 360mm sıvı soğutucu almayacaksan bu attığın hava soğutucu da epey iyidir.

anakartların hepsi iş görür 360mm sıvı soğutucu almayacaksan bu attığın hava soğutucu da epey iyidir.
Sıvı soğutucu desteği yok sanırım kasamda bir de o kadar masraf etmeye gerek yok diye düşündüm. Bu soğutucu yeterse hiç bütçe artırmak istemiyorum açıkçası.

Sıvı soğutucu desteği yok sanırım kasamda bir de o kadar masraf etmeye gerek yok diye düşündüm. Bu soğutucu yeterse hiç bütçe artırmak istemiyorum açıkçası.
7800x3d'nin, kaliteli bir hava soğutucu hakkından gelir. Ve bu attığın kaliteli😃

dediğim gibi düşünürsen 360mm al almayacaksan sıkıntı yok, sıvı soğutcularda 360mm den sonra fark yaratıyor çünkü hava soğutucu iyidir bende kullanıyorum.

7800x3d'nin, kaliteli bir hava soğutucu hakkından gelir. Ve bu attığın kaliteli😃
Değerli bir arkadaş sağolsun bu öneride bulundu ama gene de netleştirmek adına ANakart ve Soğutucu fikirlerine ihtiyacım var. Aslında gerekirse sıvı soğutucuya da para verebilirim ama Dark maxima V20, anlayan varsa yardımcı olabilir mi 360MM sıvı soğutma takabilir miyim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

dediğim gibi düşünürsen 360mm al almayacaksan sıkıntı yok, sıvı soğutcularda 360mm den sonra fark yaratıyor çünkü hava soğutucu iyidir bende kullanıyorum.
Kasama sığar mı bilemiyorum ki.

Değerli bir arkadaş sağolsun bu öneride bulundu ama gene de netleştirmek adına ANakart ve Soğutucu fikirlerine ihtiyacım var. Aslında gerekirse sıvı soğutucuya da para verebilirim ama Dark maxima V20, anlayan varsa yardımcı olabilir mi 360MM sıvı soğutma takabilir miyim.

Kasama sığar mı bilemiyorum ki.
Anakart konusunda b650 ve üstü iş görür bu işlemci için. O attığın anakart da iyi😃

sitenin dediğine göre üst panel tarafı 280mm lik alan sağlıyor 360mm'in yeteceğini sanmıyorum.
1749912972338.webp

farklı bir kasa düşünürseniz güncel kullandığımı öneririm https://www.akakce.com/bilgisayar-k...micro-atx-oyuncu-kasasi-fiyati,641971941.html

Geri