Neler Yeni

Rehber 8 Yıllık Türk Telekom Tecrübem ve Millenicom Bağlanma Sürecim

DonanımFikir

Moderatör
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
36,765
İsim
Selimhan
İlgilendiği Kategoriler
SıcakFırsatlar Bilgisayar Toplama Konu Dışı
Steam
#Samsunlu
Fazla olacağını düşünmüyorum ama ara ara olabilir.
Şimdiden hesap kitap yapıyorum,sağolasın
Yalnız millenicom sitesinde arkadaş çağırma kampanyasının tarihi geçmiş [31 mart yazıyor}
1617301790202.png

Seni etkiledimi bu durum
Mesaj otomatik birleştirildi:

Fazla olacağını düşünmüyorum ama ara ara olabilir.

Eyvallaaah dostum

Bu arada kopma olması hattının durumuna bağlı, hat değerlerini at bakayım.
hat değerleri derken?

Rennes

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,138
İsim
Umut Dağ
Yalnız millenicom sitesinde arkadaş çağırma kampanyasının tarihi geçmiş [31 mart yazıyor}
Alıntıyı görüntüle
Seni etkiledimi bu durum

hat değerleri derken?
Bildiğin ht değerleri işte modem arayüzünde görünen hat azalması, SNR Margin falan.

Alıntıyı görüntüle
Seni etkiledimi bu durum

hat değerleri derken?
Bu arada halen geçerli gibi ana bilmiyorum.

selamlargençler

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
767
İsim
:(
Bendede 83 mpbs diyor
Gidip 100mpbs yi seçsem sorun olurmu?

Yani kopmalar filan olur dediğin için sormak istedim.
[8 Ay sonra geçeceğim ama şimdiden hayalini kuruyorum]
Yabancıların hayalleri :Ev araba
Benim hayalim: 120TL verip sık sık kesilen internetten kurtulup Millenicom'a geçebilmek
Ben de bugün arayıp konuştım. 68 mbit geliyor bana. 50 mbit fiyatı ile 100mbit fiyatı aynı dedi. Ama 100 alırsan kopma yaşayabilrsın ama yaşamayan müsterilerimiz de var dedi. 50 lik yeter sanki. Hatta taahütsüz fiyat taahütlü fiyattan 20 tl ucuz. Ben de anlamadım.

aydin.

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Arkadaşlar merhabalar, bu yazımda sizlere uzun süreli Türk Telekom tecrübelerimden artı ve eksilerinden ve Millenicom bağlanma sürecinden bahsedeceğim, aşağıda kısa hikaye vardır okumak istemeyenler paragrafı atlayabilir, detaylar yazının devamında.
Ben 2013 Mart ayından itibaren Türk Telekom kullanıyordum. Ama benim oturduğum mahalleyi bırakın semtte (İstanbul/Esenyurt) bile sadece ADSL altyapı vardı. Velhasılıkelam interneti (16/1 ADSL) aldık, sözleşmemizi yaptık ve 1 haftada internet bağlatıldı. 2 yıl taahhüt "sözümüze" karşılık ilk 4 ay 70 TL sonraki aylar 85 TL ödedik. 4,5 sene geçtikten sonra Türknet ile tanıştım ve internetimi geçirmek için babamı da ikna ettikten sonra işlemleri yaptık. Sonrasında 2 ay internetimizi bağlatamadılar ve bunun sonucunda iptalimizi verdik. Türk Telekom o zaman köprü sürecinden dolayı olsa gerek bize 120 gün ceza kesti. Ceza günü biteceği gün müdürlüğe gittik ve başvuru yaptık ardından 2 gün sonra internetimiz bağlatıldı. Artık paketlere zam gelmiş ve 100 TL olmuştu. Bunun ardından sessiz sedasız bir takım sıkıntılar ile birlikte, "evliliğin tuzu biberi" diyebileceğimiz küçük olaylarla internete devam ettik ta ki 2020 yaz ayına kadar. 2020 yaz ayında Türk Telekom Esenyurt genelinde çalışmalarını arttırmış ve hipernet dedikleri VDSL altyapıyı döşemeye başlamışlardı. Ve sonunda benim bölgeme de altyapı gelmişti. Önceleri biraz daha bekledim ve internetim için acele etmedim ama bu ay artık geçmek istedim ve ne göreyim Türk telekom 26 Aralık günü babama 2 yıl taahhüt "sözümüze" karşılık ilk 4 ay 85 kalan 20 ay 100 TL şeklinde bizi VDSL 16/5 paketine geçirmiş, babamda kabul etmiş. Tabii ben evde kriz geçirirken Türk Telekom'u aradım ve ceza miktarının 131 küsur TL olduğunu öğrendim ve direk iptal ettirdim. Sonra @LordHasan 'ın kodu ile Millenicom'a geçişimi sağladım. 3 Ocak Pazar akşamı başvurumu yaptım, 4 Ocakta belgelerimi yolladım ve 6 Ocakta'da internetim bağlatıldı. Kısaca 8 yıllık serüvenim böyle şimdi size firmaların artı ve eksilerinden bahsedeceğim.

*Düzenleme (Uyarı!): Millenicom taahhütsüz kullanımda fatura tutarına kadar cayma bedelini karşılıyor fakat cayma bedeli, fatura tutarından düşükse ücretsiz kullanım sunmuyor.

Velevki cayma bedeli 200 TL ve 100 Mbps (110 TL) internet hizmeti alıyorsanız Millenicom'dan. Evet 1 ay ücretsiz kullanıyorsunuz fakat 50-60 TL gibi ücretler varsa, bu sefer o tutarı karşılayıp geri kalan ücreti tahsil ediyor, yani faturaya yansıtıyor.

Türk Telekom
+Geniş bir saha ekibi vardır ve eksiklik çekmez.
+Saha ekipleri cidden işini iyi ve cidden "hızlı" yapar.
+Müşteri hizmetleri sıkıntısı çekmezsiniz.
+Vaat ettiği hızları çok net bir şekilde verebilir.
+Bir sorununuz varsa muhtemelen hızlı çözülür.

-Çok fahiş fiyatlara sahiptir.
-Sıkıntı yaşadığınız zaman çözülemediyse sizi kanser eder.
-Müşteri hizmetlerine ulaşırsınız ama yarısı düzgün bilgiye sahip değildir.

Türknet
+Düşük fiyata sahiptir.
+Düzgün kampanya ve paketleri vardır.
+Kendini geliştirmeye devam eder.

-Muhattap bulamazsınız.
-Müşteri hizmetlerinin çoğu bilgiden yoksundur.
-Türk Telekom'un saha ekiplerini kullanır.
-Bir sorun yaşadığınızda çözemezsiniz çünkü muhattap bulmanız zor (50 dakikadan fazla beklemişliğim var.)
-Muhattap bulup şikayet kaydı vs. açsanız bile işlemleriniz cidden çok yavaş ilerliyor, çok yavaş.

Millenicom
+Paketleri rakiplerine kıyasla uygundur.
+Kendi saha ekiplerini kullanır.
+Vaat ettiği hızlarda sıkıntı yaşamazsınız.
+Müşteri hizmetleri bakımından sıkıntı yaşamazsınız.
+Müşteri hizmetleri bilgilidir.
+İşlemleriniz gerçekten hızlı olur.
+Teknik bir sorun yaşadığınız da kendileri gelirler.

-Paket seçeneği azdır.

Bunlar da hız değerlerim, modemdeki giren çıkan hız değerlerim ve hat değerlerim:
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

Bu yukarıdakiler benim ve çevremdeki arkadaşlarımın yaşadıkları sıkıntılardır, yani genel olarak bakılmamıştır. İstanbul bölgesi için Millenicom cidden iyi bir seçenek ama bu size kalmış. Ben yaklaşık 1 senedir hafif hafif araştırmalarıma devam ediyordum, ediyorum da ve baktığım zaman cidden en mantıklısının Millenicom olduğunu gördüm. Şu an cidden çok memnunum ve pişman değilim. Eğer sizde Millenicom'a geçmek isterseniz benim kodumu kullanabilirsiniz. Hem size hem de bana 1 ay bedava olur, kodum 7ECED116. Eğer bir sorunuz varsa konu altından ya da özelden sorabilirsiniz.
Elinize sağlık güzel rehber. Ben de yazın TT'den taahhüt bitince çıkmayı planlıyorum hangi sağlayıcıyı önerirsiniz? Gıbırnet vs. de varmış sanırım.

Rennes

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,138
İsim
Umut Dağ
Elinize sağlık güzel rehber. Ben de yazın TT'den taahhüt bitince çıkmayı planlıyorum hangi sağlayıcıyı önerirsiniz? Gıbırnet vs. de varmış sanırım.
Teşekkür ederim. Öneri olarak Millenicom öneririm daha iyi olur ama bir Netspeed'ten sorgulama yapıp atarsan daha iyi olur.

aydin.

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Teşekkür ederim. Öneri olarak Millenicom öneririm daha iyi olur ama bir Netspeed'ten sorgulama yapıp atarsan daha iyi olur.
Paketimiz 12/2

1618511266810.png

Download max 1.9 falan alıyorum upload 1'i buluyor. Evin altyapısı (snrmargin) 33 e kadar veriyor destek.
Ama kullandığımız kablo ve aşşağıdan gelen kablolar pek kaliteli değil.

Rennes

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,138
İsim
Umut Dağ
Paketimiz 12/2

Alıntıyı görüntüle

Download max 1.9 falan alıyorum upload 1'i buluyor. Evin altyapısı (snrmargin) 33 e kadar veriyor destek.
Ama kullandığımız kablo ve aşşağıdan gelen kablolar pek kaliteli değil.
Sen yine de şuradan bir sorgulama yapıp atarsan iyi olur. "Şimdilik" önemli olan kullandığın paket ya da bina içi kablolama değil, kapına kadar verilen hızlar.

aydin.

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Sen yine de şuradan bir sorgulama yapıp atarsan iyi olur. "Şimdilik" önemli olan kullandığın paket ya da bina içi kablolama değil, kapına kadar verilen hızlar.
Tamam, nerden atayım? :D

Rennes

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,138
İsim
Umut Dağ
Atmayı unutmuşum .ddddddd

Usta atmadın.

aydin.

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Atmayı unutmuşum .ddddddd

Usta atmadın.
😳 Atarım yarın unutmazsam

Dontaçhi

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,521
İsim
Ümit Can
Taahhüt'üm bitti Türk Telekom kullanıyodum fakat pekte memnun olduğum söylenemez. Ping değerleri güzel fakat hızı berbat. 120-125 TL ödüyorum ve 15down 3.7up alabiliyorum.

Sorgulama yaptığım zaman Millenicom 62, Türknet 35mbps verebiliyor. Netspeed'de 62 verebiliyor.
(Netspeed'de ek olarak Santral/saha dolabına uzaklık 245 metre yazıyor. Sanırım diğerlerinde de aynı)
Millenicomdan sorgulama yaptığım zaman altında (*Bu hızlara ulaşmanız her zaman mümkün olmayabilir*) gibi bir yazı çıkıyor. Merak ettiğim ben 100mbps'lik paketi aldığım zaman 62 verebilecek fakat download ve upload ne kadar düşer?)

Hangi firmayı tercih etmeliyim kararsızım açıkcası. Müşteri hizmetleri kanser etmemeli, bir sorun yaşadığım zaman muhattap bulabilmeliyim, Ping değerleri düşük olmalı ve verdiği değerlere ulaşabilmeli ki en önemlisi bu. Bu saydıklarımda Millenicom'a güvenebilir miyim?
Kocaeli/İzmit'te oturuyorum.
@Rennes

Rennes

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,138
İsim
Umut Dağ
@Rennes hocam ben başvuru yaptım ama kodu söylemeyi unuttum onu sonradan söylesem olur mu?
Olmayabilir bir dene bakalım, belgeleri yollamadıysan.

Taahhüt'üm bitti Türk Telekom kullanıyodum fakat pekte memnun olduğum söylenemez. Ping değerleri güzel fakat hızı berbat. 120-125 TL ödüyorum ve 15down 3.7up alabiliyorum.

Sorgulama yaptığım zaman Millenicom 62, Türknet 35mbps verebiliyor. Netspeed'de 62 verebiliyor.
(Netspeed'de ek olarak Santral/saha dolabına uzaklık 245 metre yazıyor. Sanırım diğerlerinde de aynı)
Millenicomdan sorgulama yaptığım zaman altında (*Bu hızlara ulaşmanız her zaman mümkün olmayabilir*) gibi bir yazı çıkıyor. Merak ettiğim ben 100mbps'lik paketi aldığım zaman 62 verebilecek fakat download ve upload ne kadar düşer?)

Hangi firmayı tercih etmeliyim kararsızım açıkcası. Müşteri hizmetleri kanser etmemeli, bir sorun yaşadığım zaman muhattap bulabilmeliyim, Ping değerleri düşük olmalı ve verdiği değerlere ulaşabilmeli ki en önemlisi bu. Bu saydıklarımda Millenicom'a güvenebilir miyim?
Kocaeli/İzmit'te oturuyorum.
@Rennes
100 lük paket alamazsın hiç bir firmada yoksa kopukluk yaşarsın. Önerim ya benim gibi Millenicom'da 50'lik paket alman (100'lük ile aynı fiyat) ya da 35'lik paket almandır. Onun dışında bir sıkıntı yok ise sana sorun yaşatmaz Millenicom. Ping kısmında ise sana yine sıkıntı yaşatacağını düşünmüyorum.

Top Bottom