850w yeter mi 1000w + mı almalıyım?

Jssa Jssc

80+
Reaksiyon skoru
19
RX 9070XT ve ryzen9 9950x işlemci + 360mm sıvı soğutma + 7fanlı bir kasam var.
zalman 850w güç kaynağı kullanıyorum fakat ekran kartımı satıp rtx3090 almayı düşünüyorum.

bu durumda benim güç kaynağım yeterli olur mu? birkaç kişi yetersiz olur dedi. 1000 watt mı almalıyım?

eğer 1000 watt almam gerekiyorsa tavsiye verebilir misiniz düşük-orta bütçeli fiyat performans

Teşekkürler

zalman 850w güç kaynağı kullanıyorum fakat ekran kartımı satıp rtx3090 almayı düşünüyorum.

bu durumda benim güç kaynağım yeterli olur mu? birkaç kişi yetersiz olur dedi. 1000 watt mı almalıyım?

eğer 1000 watt almam gerekiyorsa tavsiye verebilir misiniz düşük-orta bütçeli fiyat performans

Teşekkürler
Yeterli olur 850W boşuna geçme.

Kartı tak eğer kapanma vs yaşarsan değiştirirsin alacaksan da bunu alırsın.

aynn şu enermaxı alabilirsin kaliteli bi 850watla aynı fiyatta zaten aşağı yukarı

Teşekkürler
Zalmanın hangi modeli?

çok teşekkür ediyorum herkese.

elimde bu PSU var. bunu kaça bırakabilirim? 3k eder mi acaba ? 6 ay oldu alalı vatandan
Güç kaynağın yeter bence. 2 ci elde fiyat çok kırarlar yedek kalsa daha iyi illa değiştirceksen

çok teşekkür ediyorum herkese.

elimde bu PSU var. bunu kaça bırakabilirim? 3k eder mi acaba ? 6 ay oldu alalı vatandan
Yeterli gelmesi lazım aslında 3090'a. 3090 400W, işlemciyede 250W denilse toplamda 650W yapıyor. Geri kalanıda sistem kullanır lakin bu şekilde de PSU'nun neredeyse tamamı kullanılmış olur.

Son düzenleme:
Aslında evet yeterli gibi görünüyor. Araştırdığım yerlerde tam olarak denk gelmemesi gerekiyor yazıyor. Olası aşırı yük anlarında sistem çökebilir vb deniyor. Ama dediğiniz gibi güç kaynağımı değiştirmesem o şekilde ekran kartını denesem sanırım daha mantıklı. Sıkıntı olursa mecbur alınacak artık.

Ve dediğiniz gibi o kadar düşüyorsa fiyatlar, satmamak da mantıklı, belki ileride lazım olur .. haklısınız

Aslında evet yeterli gibi görünüyor. Araştırdığım yerlerde tam olarak denk gelmemesi gerekiyor yazıyor. Olası aşırı yük anlarında sistem çökebilir vb deniyor. Ama dediğiniz gibi güç kaynağımı değiştirmesem o şekilde ekran kartını denesem sanırım daha mantıklı. Sıkıntı olursa mecbur alınacak artık.

Ve dediğiniz gibi o kadar düşüyorsa fiyatlar, satmamak da mantıklı, belki ileride lazım olur .. haklısınız
3090ti kullanıyorum 450 w yük altı falan sıkıntı yok 850 var bendede 1000 gereksiz

Sıkıntı olursa mecbur alınacak artık.
PSU'yu en iyi anlatacak kişi Yusuf hocam.
850W Psu'da 650w %75 tüketim demek olur.
Bu kadar yüke sokmaya gerek yok PSU'yu. İç bileşenleri ne kadar kaliteli bile olsa.
3090 + 9950x için 1000w ideal.
Enermax F/P ürün 1200w gücü var. Alın geçin rahat edin.

PSU'yu en iyi anlatacak kişi Yusuf hocam.
850W Psu'da 650w %75 tüketim demek olur.
Bu kadar yüke sokmaya gerek yok PSU'yu. İç bileşenleri ne kadar kaliteli bile olsa.
3090 + 9950x için 1000w ideal.
Enermax F/P ürün 1200w gücü var. Alın geçin rahat edin.
Teori farklı , uygulama farklı o ekran kartı ve işlemciyi full yükte calistircak bir oyun veya program yok. PSU yüke sokmaya gerek yok ne demek hocam 😅

Teori farklı , uygulama farklı o ekran kartı ve işlemciyi full yükte calistircak bir oyun veya program yok. PSU yuke sokmaya gerek yok ne demek hocam 😅
3090 ortalama 350w civarı çalışan bir ekran kartı.
9950X'in tam yüklere girmesine gerek kalmıyor ki, oyun performansı da yüksek güç tüketiyor işlemcinin.
500-550w bile çalışsalar normal şartlarda yine fazla. Diğer bileşenlerle daha da yukarı çıkıyor tüketim.
Kaldı ki her ikisinin de pikleri var.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,151,597
Üyeler
183,143
Son üye
keremipk
Geri