- Konu Sahibi Konu Sahibi
Alabileceği son cihaz bile olmamalı.Kesinlikle katılıyorum. Mühendis, video editörü kesinlike victus almaması lazım.
Alabileceği son cihaz bile olmamalı.Kesinlikle katılıyorum. Mühendis, video editörü kesinlike victus almaması lazım.
Bu durum benim Casper'da da var biraz can sıkıcı.tabii ki üst sekment diye donanım kısmasına gerek yok bu sadece testlerle olan birşeyde değil %1 ve %0.1 Low fps değerlerinede baktınız mı ?. Diğer laptoplar %1 fpsde drop yemezken Victuslar birçoğu %1 Low fps oranında drop yiyiyor. Yani stutter oluşuyor. Bu da aradaki watt farkından kaynaklı işlemci tam güçte çalışmadığından fps ve drop sorunlarıyla karşılaşıyor üstte belirttiğim gibi objektif yaklaşmak önemli benden daha iyi yapabiliyosanız açın ben gibi konu yapın hocam benim hiç bir şekilde itirazım yok.
Evet, fps drop sorunları kullanıcı deneyimini olumsuz etkiler. Hele HP cihazlarda stutter çok daha belirgin oluyor. Casper genelde cihazlarına güç limiti koymuyor, acaba cihazınız yüksek sıcaklıktan ötürü thermal throttling mi yiyiyor da fps düşmesi yaşıyorsunuz. Aynı zamanda thermal throttling yiyen cihaz BD PROCHOT etkisine girer.Bu durum benim Casper'da da var biraz can sıkıcı.
Evet limit koymuyor ama İntel işlemcilerin limitleri çok garip, bakıyorum R23 testine giriyorum işlemci 100.5W'a kafa atıp thermal yiyor sıcaklıktan. Komik ama gerçek. Aniden 100W (100.5W gibi) üstünü görüp 100 dereceye vuruyor. Sonra thermal yediğinden 60W 65W çekip devam ediyor. Cihaz patlayacak sandım ben 100.5W Cpu görmek ne demek ? HW monitörde, En baba 90W takılır diye düşünüyordum. Limit yok diye havaya uçacaktık reaktör gibi. Limit olsa daha iyi gibiydi. Böyle bir kaç saniye 100.5W görüp işlemcinin 100 dereceyi gördüğünde ısı değerleriyle bakışma anımdaki çaresizliği bir ben bir de Allah biliyor.Evet, fps drop sorunları kullanıcı deneyimini olumsuz etkiler. Hele HP cihazlarda stutter çok daha belirgin oluyor. Casper genelde cihazlarına güç limiti koymuyor, acaba cihazınız yüksek sıcaklıktan ötürü thermal throttling mi yiyiyor da fps düşmesi yaşıyorsunuz. Aynı zamanda thermal throttling yiyen cihaz BD PROCHOT etkisine girer.
Evet size hak veriyorum. Casper intel işlemcilerine genelde limit koymaz fakat işlemci yüksek sıcaklığa çıktığında limitler devreye giriyor, PL1, PL2, EDC Thermal gibi. Biraz garip bir limitleme sistemine sahip cihaz. Yüke girdiği anda limitleri devreye sokuyor. 100 W cpu laptoplar için fazla bir değer sayılır, masaüstü sistemler gibi 100-120 W çekmesi beklenemez laptoplardan zaten. Casper ve Monster cihazların sorunu aslında limitlerde değil, soğutma çözümlerinde. Limit koymuyor cihazlarına bu iki firma fakat limit koymadığı için cihaz çok fazla ısınıyor bunuda cihazlar soğutamıyor. Bundan kaynaklı thermal yiyiyor cihaz. Casper ve Monster'ın limitleme sistemleri farklı diğer cihazlardanEvet limit koymuyor ama İntel işlemcilerin limitleri çok garip, bakıyorum R23 testine giriyorum işlemci 100.5W'a kafa atıp thermal yiyor sıcaklıktan. Komik ama gerçek. Aniden 100W (100.5W gibi) üstünü görüp 100 dereceye vuruyor. Sonra thermal yediğinden 60W 65W çekip devam ediyor. Cihaz patlayacak sandım ben 100.5W Cpu görmek ne demek ? HW monitörde, En baba 90W takılır diye düşünüyordum. Limit yok diye havaya uçacaktık reaktör gibi. Limit olsa daha iyi gibiydi.
Throttle Stop ile testini yapıyorum 65W'ı geçmiyor ve sıcaklık 80 derecelerde olmasına rağmen PL1 yiyor ve bunun Casper ile alakası yok bence. Cpu AIDA 64 extreme ile %0 ile %2 arası throttle ile çalışırken Gpu dahil olduğunda %8 ile %10 arası throttleye sahip yani evet sıcaklıktan yiyor ama sürekli olan bir fps drop yok. İlk 100 dereceye ulaşasıya kadar gidiyor thermal yiyor sonra pl2 ve pl1 yiyor sanırım ama bunları yedikten sonra fpsi de sabitliyor. Stutter ben bazı oyunlarda fark ederken bazılarına hissetmiyorum, sanırım işlemci ağırlıklı oyunlarda var bu.
Asıl önemli değerler %8 ile 10 arası throttle yiyen oyunlarda. Witcher 3 mesela. Girince oyunda 60W ile giren işlemci 100 dereceye vurup 80 dereceye 40W ile çalışarak düşüyor bir daha çıkmıyor ama cpu sömürmeyen oyunlarda bu problemler yok. Hamza hocanın dediği gibi cpu ve gpu aynı bakır borudan geçiyor ikisi de birbirini etkiliyor. Yoksa işlemci o kadar testlerde ısınmıyor hatta ekran kartı da limitsiz diyebiliriz cpu ısınmasa. Gpu işlemci sıcaklığından görmemesi gereken değerleri görebiliyor ama 4060 90W'a kadar tam performans çalıştığından öyle üzecek bir güç kısma değil Gpu tarafındaki. İntel gibi wat canavarı işlemci koyan Casper maalesef onun gücüne yetişecek adaptörde veya soğutmada koyamamış durum bu. Ha bunun sonucunda RTX 4060 alabileceğim tek laptop kendisiydi o yüzden çok şikayet etme hakkımda yok.
RTX 4060'lı laptopların yeni yeni yaygınlaştığı zamanlarda aldım fiyatı da internete kıyasla bile iyiydi (internertten almadım) hemde freedos değildi. Ben internetten 30K para verip ürün almaya cesaret edecek biri olamadım asla.
Kendisi benim için fırsat ürünüydü. İster inanın ister inanmayın ama öyle Casper gömenlere inat. Televizyonda çıkan G870 reklamından rahatsızım ama.
Aşırı komikti ama resmen çaresizce 100.5W çekişine baktım aklım çıktı görmen lazımdı. Zaten dandik bir anakart var içinde bir de işlemci limiti yok fitili çekilmiş bomba gibi hali vardı. Ben i3 9100F mi ne kullandım o çıkmıyordu masaüstünde bu w değerlerine. Laptoplarda küçücük kasa küçük 2 fan 100W görmek beni şok etti. G870'in soğutması en fazla sadece işlemci için 70W için ideal bence. Gpu zaten tek başına 100W çektiğinden kalan 80W'ın da 40 ile 50W arası kullanması ideali ama onda da 60W üzerini görüyor kendi kendime o sıralar kalan 20W ile laptop çalışamayacağına göre kesinlikle bataryadan yiyor diyorum zaten.Evet size hak veriyorum. Casper intel işlemcilerine genelde limit koymaz fakat işlemci yüksek sıcaklığa çıktığında limitler devreye giriyor, PL1, PL2, EDC Thermal gibi. Biraz garip bir limitleme sistemine sahip cihaz. Yüke girdiği anda limitleri devreye sokuyor. 100 W cpu laptoplar için fazla bir değer sayılır, masaüstü sistemler gibi 100-120 W çekmesi beklenemez laptoplardan zaten. Casper ve Monster cihazların sorunu aslında limitlerde değil, soğutma çözümlerinde. Limit koymuyor cihazlarına bu iki firma fakat limit koymadığı için cihaz çok fazla ısınıyor bunuda cihazlar soğutamıyor. Bundan kaynaklı thermal yiyiyor cihaz. Casper ve Monster'ın limitleme sistemleri farklı diğer cihazlardan
Gerçekten çok garipmiş hocam. Anladığıma göre cihaz 100 W çektikten sonra Thermal Throttle yiyiyor, o anda PL1 ( Uzun süreli turbo limitlemesi) devreye giriyor ve cihazın W değeri düşüyor. Dolayısıyla sıcaklıkta düşüyor, Masaüstü işlemcileri bile 100 W değerine her zaman çıkamıyor, övsemmi gömsemmi bilemedim doğrusu Casper'ı . Aslında o 100 W değerini soğutabilecek soğutma gücüne sahip olsa mükemmel bir iş çıkarmış olacaktı Casper.Aşırı komikti ama resmen çaresizce 100.5W çekişine baktım aklım çıktı görmen lazımdı. Ben i3 9100F mi ne kullandım o çıkmıyordu masaüstünde bu w değerlerine. Laptoplarda küçücük kasa küçük 2 fan 100W görmek beni şok etti. G870'in soğutması en fazla sadece işlemci için 70W için ideal bence. Gpu zaten tek başına 100W çektiğinden kalan 80W'ın da 40 ile 50W arası kullanması ideali ama onda da 60W üzerini görüyor kendi kendime o sıralar kalan 20W ile laptop çalışamayacağına göre kesinlikle bataryadan yiyor diyorum zaten.
Aşırı garip cihaz yani limitlemede ve daha garip olanı PL1 limitini kafasına göre yiyor. Bir daha intel işlemcili laptop almam kabus yaşattı bana.
Evet çok iyi bir şey olduğunu biliyorum ama içindeki anakarta o kadar güvenmiyorum ki testten soğudum. Çıkmak istedim o an. Şu işlemcilere firmalar boşuna limit koymuyor gerçekten gereği neydi ki ? 100W'ı geçen güç tüketimi.Gerçekten çok garipmiş hocam. Anladığıma göre cihaz 100 W çektikten sonra Thermal Throttle yiyiyor, o anda PL1 ( Uzun süreli turbo limitlemesi) devreye giriyor ve cihazın W değeri düşüyor. Dolayısıyla sıcaklıkta düşüyor, Masaüstü işlemcileri bile 100 W değerine her zaman çıkamıyor, övsemmi gömsemmi bilemedim doğrusu Casper'ı . Aslında o 100 W değerini soğutabilecek soğutma gücüne sahip olsa mükemmel bir iş çıkarmış olacaktı Casper.
Bende o sıralar biriyle iddiaya giriyordum, Acer Nitro'su varmış 100W üstüne çıktığını iddia ediyordu işlemcisinin bende olmaz öyle şey demiştim benim başıma geldi.Gerçekten çok garipmiş hocam. Anladığıma göre cihaz 100 W çektikten sonra Thermal Throttle yiyiyor, o anda PL1 ( Uzun süreli turbo limitlemesi) devreye giriyor ve cihazın W değeri düşüyor. Dolayısıyla sıcaklıkta düşüyor, Masaüstü işlemcileri bile 100 W değerine her zaman çıkamıyor, övsemmi gömsemmi bilemedim doğrusu Casper'ı . Aslında o 100 W değerini soğutabilecek soğutma gücüne sahip olsa mükemmel bir iş çıkarmış olacaktı Casper.
Yaşandı onaylandı. Çok rahat, çok profesyonel.Hocam aslında HP Victus intele limit koysa hak veririm ama abartılmayacak derecede yani thermala kafa atana kadar çekmemesi için belli güzel düşük olmayan bir limit koyarım ama sen gidip de AMD ye bile limit koyarsa kusuruma bakma ben seni yerin dibine gömerim çünkü cidden inteller thermal throttle yiyene kadar güç çekiyor.
ben i7 7500u da yaşadım yani U işlemcide bile oluyor E6600 da kullandım zamanında.Bende o sıralar biriyle iddiaya giriyordum, Acer Nitro'su varmış 100W üstüne çıktığını iddia ediyordu işlemcisinin bende olmaz öyle şey demiştim benim başıma geldi.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Yaşandı onaylandı. Çok rahat, çok profesyonel.
İ7'lerin kendileri zaten çok wat çekiyor onların adaptörleri de Casper'da bile fazla W ile geliyor. Testleri var mesela cpu sürekli Gpu 100W üstünü çekse bile 60W ile çalışıyor thermal yese bile. Bendeki i5 12450H gibi thermali yiyince Gpu 100W çekerken 40W değil yani sürekli 60 70W geziyor. Düşün R23'e soksa 120W falan görür o.ben i7 7500u da yaşadım yani U işlemcide bile oluyor E6600 da kullandım zamanında.
Casper'ın bu wat canavarı İntel için çok sağlam soğutma yapması lazım, güzel bir anakart takması lazım, adaptör 180W değil 300W falan olmalı ayrıca iki fanı yan yana değil ayrı yere koymalı ama gel gelelim o zaman bütçenin çıkması gerekir ama Casper bunlardan sadece limit kaldırmayı yapmış.Gerçekten çok garipmiş hocam. Anladığıma göre cihaz 100 W çektikten sonra Thermal Throttle yiyiyor, o anda PL1 ( Uzun süreli turbo limitlemesi) devreye giriyor ve cihazın W değeri düşüyor. Dolayısıyla sıcaklıkta düşüyor, Masaüstü işlemcileri bile 100 W değerine her zaman çıkamıyor, övsemmi gömsemmi bilemedim doğrusu Casper'ı . Aslında o 100 W değerini soğutabilecek soğutma gücüne sahip olsa mükemmel bir iş çıkarmış olacaktı Casper.