Aslında İntel XTU bundan çok daha basit ve çok detaya girmeden yaklaşık aynı işi yapan bir yazılımdı ama sağolsun intel son sürümlerde K serisi olmayan işlemcilere hiçbir şey yaptırmıyor yazılımdaBiraz rehber anlaşılması zor olabilir birçok bilgiyi internetten topladım anlatabildiğim kadarıyla anlatmaya çalıştım.
Evet, İntel XTU daha anlaşılır ve sade fakat ThrottleStop biraz daha karışık ve yabacı terimlerle dolu. Fakat dediğiniz gibi bazı işlemcilerin desteği yok XTU'da ve yeni nesil sistemlerde ThrottleStop kullanılmalı.Aslında İntel XTU bundan çok daha basit ve çok detaya girmeden yaklaşık aynı işi yapan bir yazılımdı ama sağolsun intel son sürümlerde K serisi olmayan işlemcilere hiçbir şey yaptırmıyor yazılımda
İşlemciniz 6-10. Nesil arası ise XTU (eski sürüm) kullanmak da çok mantıklı, yeni nesilse Throttlestopla devam.
İlk önce öğrenmem gereken şey, cihaz modeli ve özelliklerini belirtirmisiniz ?. Birde Limits kısmına tıklayıp SS atın.Merhaba hocam yapmam gereken bir ayar var mı ?
Öncelikle bu işlemleri uygulamak için soğutma son derece önemlidir. Eğer 2-3 yıl boyunca bilgisayarı temizlmeyip bu işlemleri uygularsanız gözle görülür bir artış olmaz. Programı indirip Limits sekmesini ve FIVR kısmını atın duruma göre değişir performans artış yüzdesi. Tam kesin bir şey söylemek doğru olmaz.Konuyu tam okuyamadım i5 12400f ile yaklaşık yüzde kaç performans artışı sağlayabiliriz
i7 7700kİlk önce öğrenmem gereken şey, cihaz modeli ve özelliklerini belirtirmisiniz ?. Birde Limits kısmına tıklayıp SS atın.
o zaman UV işlemi uygulamak istiyorsunuz anladığım kadarıyla yoksa sisteminizde throttle sorunu bulunmuyor.i7 7700k
Msi b250m gaming pro
Ts bench ve oyuna girdiğim halde burada problem yok.
Eğer UV işlemi uygulamak istiyorsanız stabil bir değer bulana kadar mv kısmını kısın. Yukarıda belirttiğim gibi '' Eski Nesil İşlemciler -60 Offset Voltage. Ancak Serisine dikkat edin. Serisi yukarıda saydıklarım arasında değilse devam edin.'' demek istediğim yavaş yavaş değer verin stabil bir değer bulana kadar yoksa BSOD ekranıyla veya oyun çökmeleriyle karşılaşabilirsiniz. Fakat ben sizin sisteminizde belirttiğiniz gibi Throttle sorunu görmediğim için UV işlemini gerek görmüyorum. Çünkü işlemci BD PROCHOT yani kendini kısacağı sıcaklığa ulaşmamış ulaşsaydı Limits sekmesinde Throttle yazardı fakat ekranda bir şey yazmıyor bunun için söylüyorum UV işleminin gerek olmadığını sizin sisteminiz için.i7 7700k
Msi b250m gaming pro
Ts bench ve oyuna girdiğim halde burada problem yok.