Neler Yeni

9 Tane Sorumlu Vereceğim Ders Var Ne Yapmalıyım?(Kaygılanıyorum)

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
60,756
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
YKS, İskandinav mitolojisi
Hocam şimdi bir şey yazacağım ama malum partiyi savunuyorum sanacaksınız ama gene de yazayım.

Hocam bu işsizlik olayı bence insanların abartması. Yani üni. mezunlarının işsiz kalma olayı abartı gibi geliyor. Açıkçası ben ismi bilindik ve köklü okullardan mezun olupta işsiz kalan çok az kişi gördüm. Adamlar Hakkari'den bir üniversite okuyor, (Yanlış anlaşılmasın. Puan düşük diye dedim.) ve sonra işsiz kaldım. Yaşım kaynaklı pek bilgim yoktur ama bana da sorsalar, Hacettepe mezunu birisi mi, Gaziantep'te puanı düşük bir okuldan mezun olmuş birisi mi diye. Ben Hacettepe derdim. Tabii ki bu olaylar aşırı saçma. Şu sonuca varıyor, zeki olmayanlar işsiz kalacak. Böyle bir şey demek istemedim. Umarım anlatmak istediğimi anlamışsındır.
Haklılık payın var. Okumak için okuyanlar düşük puanlarla saçma bölümlere gidip işsiz kalıyorlar.

StrongesT

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
293
İsim
Ahmet Ceyhun BİLİR
Gerçekten çok güzel motivasyon ediyorsun çok teşekkür ederim fakat nasıl ders çalışıcam bilmiyorum 9 sınıftan mı başlamam gerek yoksa 10 sınıf sorumlu derslerinden mi bilmiyorum
Müfredat değiştiği için şurdan başla diyemiyorum. Ama şunu düşün; kapıyı açmak için, kolu döndürür ve ileri iteriz. Eğer 9.sınıf konusu kapı kolu, 10.sınıf konusu kapıyı itme eylemiyse elbette 9.sınıftan başlaman lazım çünkü konuyu anlayamassın. Kapıyı itsen de açılmaz. Bunu bir düşün ve sanırım yaz tatiline gireceksin veya girdin. Bu 3 ayda rahat rahat 9. ve 10.sınıf konularını bitirebilirsin. Zaten 9 ve 10 TYT diye geçiyor. YouTube üstünden 'Rehber Matematik', 'Kimya Adası', 'Selin Hoca', 'Fizikle Barış' gibi bir sürü kanal var ve bunlar benim hatırladıklarım. Aynı zamanda bunların oynatma listeleri var. Buradan çalışabilirsin. Planlama yap. Şunu da unutma, bu kardeşin senin için 30dksını ayırdı. Helal olsun :) yeter ki kıvılcım sönmesin :)

DOGANALPASLAN

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Adam kendini ne kadar geliştiriyor ki ? Geliştirene saygım sonsuz ama adam gidiyor Hacettepe'ye yatıyor yıkıyor garip bölümlerde sonra işsiz oluyor araştırsa böyle olmayacak bence herkes sorumlu maalesef.
Yo ben değilim. Gelecek kaygısı yüzünden 2000 sıralama yapıp istediğim bölümü yazamadım. Ülkede istihdam yok ne gelişmesinden bahsediliyor anlamıyorum.

Arda22

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,942
İsim
Arda
İlgilendiği Kategoriler
Hazır Sistem Konularına etiketlerseniz sevinirim :)
Steam
Lionn!
Discord
Mostafa Mohamed 9932
Uzaktan eğitimde sorumlu kalmak ayrı bi' başarı. Derste alt tabdan oyun oynarken düşünecektiniz.
Arkadaşın kendisindede sıkıntı var gibi
Arkadaşlar nerden nasıl başlasam bilemiyorum kafamda çok dağınık 9 tane vereceğim sorumlu derslerim var geleceğim için kaygılanıyorum ailemi yüz üstü bırakmak istemiyorum 11 sınıfa geldim fakat hiç bir şey bilmiyorum üzülüyorum uyuyamıyorum sadece geleceğimi ve annemin benim okuyamadığımı görmesinden korkuyorum gerçekten psikolojim bozuldu arkadaşlar ne yapmam gerekiyor bana tavsiyeleriniz nelerdir bu zamanda liseyi bitiremeyen bir genç olmak istemiyorum

Aslında çalışmak istiyorum fakat hemen bayıyorum kaytarıyorum beynim sanki çalışmamı istemiyor çalışma diyor bana bu düşünceyide kıramıyorum
Eşit ağırlık öğrencisiyim fakat 10 Sınıftan kaldığım matematik biyoloji ve kimya derselerini imkansız veremeyeceğimi düşünüyorum

Abilerim kardeşlerim bana ne tür bir tavsiyede bulunabilirsiniz gerçekten hayattan bir ümidim
Sene sonu düzeltme için bir sınav yapılıyordu o daha yapılmadıysa ona hazırlan yada seneye tamamen çalış.

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
60,756
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
YKS, İskandinav mitolojisi
Sorun şu ki : hacettepe mezunları da işsiz kalıyor. Eğer istihdam sağlamayacaksan bölüm açıp insanların hayatını karartmayacaksın. İşsizliğin tek sorumlusu onlar.
Devlet bir de övünüyor en çok üniversite bizde var diye. Bir de bunu Cumhurbaşkanı söylüyor. Kafayı yedirtir insana. Çok üniversite= Vasıfsız, işsiz mezun. Az ve kaliteli üniversite= Seçkin ve işinde deneyimli insanlar.

BIGGZ

80+ Bronze
Hocam şimdi bir şey yazacağım ama malum partiyi savunuyorum sanacaksınız ama gene de yazayım.

Hocam bu işsizlik olayı bence insanların abartması. Yani üni. mezunlarının işsiz kalma olayı abartı gibi geliyor. Açıkçası ben ismi bilindik ve köklü okullardan mezun olupta işsiz kalan çok az kişi gördüm. Adamlar Hakkari'den bir üniversite okuyor, (Yanlış anlaşılmasın. Puan düşük diye dedim.) ve sonra işsiz kaldım. Yaşım kaynaklı pek bilgim yoktur ama bana da sorsalar, Hacettepe mezunu birisi mi, Gaziantep'te puanı düşük bir okuldan mezun olmuş birisi mi diye. Ben Hacettepe derdim. Tabii ki bu olaylar aşırı saçma. Şu sonuca varıyor, zeki olmayanlar işsiz kalacak. Böyle bir şey demek istemedim. Umarım anlatmak istediğimi anlamışsındır.
Türkiye de işsizliğin sebebi; önceleri zaten okuma gibi bir lüksü bulunmayan dedelerimizin, her ise girmesiydi. Yani bugün yaşlı birini bulun memur olmayan, her ise girmiş olabilir çünkü eskiden insanlar aç kalmamak icin, tek ise değil de her işe yönelik çalışıyordu. Bu kötü bir şey tabii ki ama işsizliğin çok olmasını engelliyordu bir dönemler.

Şimdi ise saçma sapan bölümler okuyup issiz kalıyor insanımız. Ee zaten diğer işlere eli yatkın değil, okudugu bölümün turkiyede aktif olarak hizmeti bile yok. İşsizim diye ağlıyor sonra
Doğru düzgün okuyup birde kendini geliştiren insanin işsiz kalması ihtimali bayağı düşük.

dutemo

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Devlet bir de övünüyor en çok üniversite bizde var diye. Bir de bunu Cumhurbaşkanı söylüyor. Kafayı yedirtir insana. Çok üniversite= Vasıfsız, işsiz mezun. Az ve kaliteli üniversite= Seçkin ve işinde deneyimli insanlar.
Bunu herkesin anlaması ve cumhurbaşkanının anlamaması...

Dahası  
Reaksiyon skoru
70
İsim
Ahmet Akgül
Müfredat değiştiği için şurdan başla diyemiyorum. Ama şunu düşün; kapıyı açmak için, kolu döndürür ve ileri iteriz. Eğer 9.sınıf konusu kapı kolu, 10.sınıf konusu kapıyı itme eylemiyse elbette 9.sınıftan başlaman lazım çünkü konuyu anlayamassın. Kapıyı itsen de açılmaz. Bunu bir düşün ve sanırım yaz tatiline gireceksin veya girdin. Bu 3 ayda rahat rahat 9. ve 10.sınıf konularını bitirebilirsin. Zaten 9 ve 10 TYT diye geçiyor. YouTube üstünden 'Rehber Matematik', 'Kimya Adası', 'Selin Hoca', 'Fizikle Barış' gibi bir sürü kanal var ve bunlar benim hatırladıklarım. Aynı zamanda bunların oynatma listeleri var. Buradan çalışabilirsin. Planlama yap. Şunu da unutma, bu kardeşin senin için 30dksını ayırdı. Helal olsun :) yeter ki kıvılcım sönmesin :)
Gerçekten ne kadar teşekkür etsem az ilk başta herkes beni kötüledi (bir kaç kişi hariç) gerçekten motive olmaya ihtiyacım vardı gerçekten kelimeler teşekkür etmeme yetmez

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,006,158
Üyeler
159,456
Son üye
Sammy
Top Bottom