90-100k beyaz sistem önerisi

Veimnas

80+
Reaksiyon skoru
4
Bütçe
90000
Öncelikle merhabalar. Arkadaşıma özellikle render tarzı işlerde rahat götürecek, yeri geldiğinde RDR 2 tarzı oyunlarda akıcı 2k oyun deneyimi sunan beyaz bir sistem toplayacağız. Aklımızda birkaç parça var. Bu parçaların uyumluluk açısından değerlendirmesini yapabilecek ve/veya alternatif ürün önerebilecek var mıdır? (Sistemi beyaz tercih ediyoruz ama çok daha makul fiyatlara siyah bir sistem olursa değerlendirilebilir.) Şimdiden herkese teşekkürler. İyi forumlar.

Aklımızdaki parçalar:
Anakart: Asus B650E Max Gaming WiFi W AM5 (LGA 1718) Soket Anakart
Ekran Kartı: Gigabyte GeForce RTX 5070 Aero OC Ekran Kartı
İşlemci: AMD Ryzen 7 7700X 8 çekirdek 4.7GHz
İşlemci soğutucu: Thermalright Frozen Edge 360 White 360mm Intel-AMD Uyumlu Beyaz İşlemci Sıvı Soğutucu
SSD: Kioxia Exceria Plus G4 M.2 SSD (1TB)
Ram: Crucial Pro OC 32 GB (2x16) 6000 MHz CL36 DDR5 RAM
Kasa: NZXT H6 Flow Tempered Glass White USB 3.2 ATX Mid Tower Kasa

Öncelikle merhabalar. Arkadaşıma özellikle render tarzı işlerde rahat götürecek, yeri geldiğinde RDR 2 tarzı oyunlarda akıcı 2k oyun deneyimi sunan beyaz bir sistem toplayacağız. Aklımızda birkaç parça var. Bu parçaların uyumluluk açısından değerlendirmesini yapabilecek ve/veya alternatif ürün önerebilecek var mıdır? (Sistemi beyaz tercih ediyoruz ama çok daha makul fiyatlara siyah bir sistem olursa değerlendirilebilir.) Şimdiden herkese teşekkürler. İyi forumlar.

Aklımızdaki parçalar:
Anakart: Asus B650E Max Gaming WiFi W AM5 (LGA 1718) Soket Anakart
Ekran Kartı: Gigabyte GeForce RTX 5070 Aero OC Ekran Kartı
İşlemci: AMD Ryzen 7 7700X 8 çekirdek 4.7GHz
İşlemci soğutucu: Thermalright Frozen Edge 360 White 360mm Intel-AMD Uyumlu Beyaz İşlemci Sıvı Soğutucu
SSD: Kioxia Exceria Plus G4 M.2 SSD (1TB)
Ram: Crucial Pro OC 32 GB (2x16) 6000 MHz CL36 DDR5 RAM
Kasa: NZXT H6 Flow Tempered Glass White USB 3.2 ATX Mid Tower Kasa
Hocam öncelikle şunu belirtmek istiyorum GPU fiyatlarında beyaz işin içine girince çok saçma fiyatlar çıkıyor 40k 5070 için gereksiz fazla 48kya 5070ti modeller başlıyor.
render işi için işlemci 9700x öneririm
anakart olarak bence daha mantıklı bir tercih olacaktır

bu kac tl bılmıyorum ama cok hosuma gitti

Hocam öncelikle şunu belirtmek istiyorum GPU fiyatlarında beyaz işin içine girince çok saçma fiyatlar çıkıyor 40k 5070 için gereksiz fazla 48kya 5070ti modeller başlıyor.
render işi için işlemci 9700x öneririm
anakart olarak bence daha mantıklı bir tercih olacaktır
Anakartın wifi li modeli Amazonda 9200 e düştü.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Allah rızası için günlerdir yardım bekliyorum cevap gelmiyor. Bana da yardım eder misiniz?
Beyaz sistem için anakart arayışındayım 10kya Sapphire B850A Pure aldım ama kararsızım iade edip başka mı alsam diye.

Bir de sıvı soğutucu önerebilir misiniz?
360 mm olması gerek. Gönlüm LCD ekranlı güzel bi üründen yana ama en az 3k fazla fiyat ödemem gerekiyor. Değer mi bilemedim.
Bütçe artırmazsam almayı düşündüğüm ürün
Bütçe arttırırsam da bu markaya ait bu ürünü almayı düşünüyorum.
Ancak şunu anlayamadım
1 nolu ürün ve 2 nolu ürün arasında ne fark var bi türlü çözemedim.

Farklı önerilere de açığım yardımcı olursanız sevinirim.

anakart olarak dediğiniz ürünü alın geçin hem fiyat avantajı var hemde satıcı amazon

Anakartın wifi li modeli Amazonda 9200 e düştü.

Allah rızası için günlerdir yardım bekliyorum cevap gelmiyor. Bana da yardım eder misiniz?
Beyaz sistem için anakart arayışındayım 10kya Sapphire B850A Pure aldım ama kararsızım iade edip başka mı alsam diye.

Bir de sıvı soğutucu önerebilir misiniz?
360 mm olması gerek. Gönlüm LCD ekranlı güzel bi üründen yana ama en az 3k fazla fiyat ödemem gerekiyor. Değer mi bilemedim.
Bütçe artırmazsam almayı düşündüğüm ürün
Bütçe arttırırsam da bu markaya ait bu ürünü almayı düşünüyorum.
Ancak şunu anlayamadım
1 nolu ürün ve 2 nolu ürün arasında ne fark var bi türlü çözemedim.

Farklı önerilere de açığım yardımcı olursanız sevinirim.
bütçe biraz daha aşar derseniz

Son düzenleme:
Sorduğum 2 ürün arasında ne gibi bi fark var onu biliyor musunuz peki? 3k lık bir ürün işimi görecek açıkcası ama bu işe niyetlendim temelli istediğim gibi olsun her detay diye de düşünüyorum bir yandan. Çok kararsızım. Aldığım anakart daha bi dolu dolu duruyor Eagle Ice modele göre. Arada 1k fark var. Sapphire daha iyiyse diğerini aldığıma değmez galiba.

Hocam ikinize de değerli yorumları için teşekkür ederim. Bahsettiğiniz anakart güzelmiş arkadaşa attım görüşünü bekliyorum duruma göre alıp geçebiliriz. Ekran kartı konusunda haklısınız beyaz olunca fiyatlar çok yükselebiliyor ama sonuçta bir kere toplanıyor beyaz olmasından yanayız gibi. İşlemci konusunda da düşüneceğiz 7700x yeterli olur gibi ama belki bir üste çıkabiliriz de. Önerileriniz için tekrardan teşekkürler hocam.

Geri