9060XT 16GB Kartın FURMARK Sonuçları Nasıl?

Cerdukay

80+
Reaksiyon skoru
146
Hazır sistem içerisinde bulunan POWERCOLOR HELLHOUND RADEON RX9060XT marka ekran kartının furmark sonuçları sizce nasıl? AMD ekran kartı tecrübem yok. Hotspot ve vram yüksek gibi geldi. Normal sıcaklığı iyi gibi duruyor. Fan ayarı felan yapmalı mıyım? VRAM ve hotspotu etkiler mi?

Ekler

• WhatsApp Image 2025-08-08 at 20.15.02.webp
    WhatsApp Image 2025-08-08 at 20.15.02.webp
    170 KB · Hit: 82
VRAM sıcaklığı hariç değerler iyi. Benim 7900 gre'de otomatik fan devrinde 92 derece vram sıcaklığına ulaşıyordu, amd yazılımı üzerinden fan hızını manuel ayarladım 1700 rpm de vram sıcaklığını 85'e kadar düşürdüm. Yaz bittiğinde otomatiğe alırım tekrar. 90 derecede kritik değil bu havalara göre ama sıcaklık takıntın varsa benim yaptığımı yapabilirsin.

Son düzenleme:
Hazır sistem içerisinde bulunan POWERCOLOR HELLHOUND RADEON RX9060XT marka ekran kartının furmark sonuçları sizce nasıl? AMD ekran kartı tecrübem yok. Hotspot ve vram yüksek gibi geldi. Normal sıcaklığı iyi gibi duruyor. Fan ayarı felan yapmalı mıyım? VRAM ve hotspotu etkiler mi?
bu yaz sıcaklarında normal sayılır hotspot gayet kabul edilebilir modele göre , vram bir tık fazla ama yaz bittiğinde 85 lere düşer o.

VRAM sıcaklığı hariç değerler iyi. Hava sıcaklıkları da etki ediyor. Benim 7900 gre'de otomatik fan devrinde 92 derece vram sıcaklığına ulaşıyordu, amd yazılımı üzerinden fan hızını manuel ayarladım 1700 rpm de vram sıcaklığını 85'e kadar düşürdüm. Ha 90 derecede çalışır mı çalışır ama uzun vadede sağlıklı değil.
bu yaz sıcaklarında normal sayılır hotspot gayet kabul edilebilir modele göre , vram bir tık fazla ama yaz bittiğinde 85 lere düşer o.
Fan ayarlarıyla iyileştirme yapılabiliyorsa gerekir mi ? Kardeşim bu kadar ağır yükte kullanmaz ama dikkat eden birisi olmadığı için olabildiğince güvenli alanda olsa iyi olur.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bir model olarak çok mu giriş segment kalıyor? Marka olarak çok duymadım.

Fan ayarlarıyla iyileştirme yapılabiliyorsa gerekir mi ? Kardeşim bu kadar ağır yükte kullanmaz ama dikkat eden birisi olmadığı için olabildiğince güvenli alanda olsa iyi olur.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bir model olarak çok mu giriş segment kalıyor? Marka olarak çok duymadım.
2 fanlı modelleri olduğunu varsayarsak giriş/orta diyebiliriz kötü bir model değil zaten yük altında normal değerler bunlar.

Amd kartlarının hepsinin vram sıcaklığı yüksek zaten Gddr6 olduğu için sanırım.En üst modelide alsan 80 üstü görür yaz günü.Hot apotta normal.

VRAM sıcaklığı hariç değerler iyi. Benim 7900 gre'de otomatik fan devrinde 92 derece vram sıcaklığına ulaşıyordu, amd yazılımı üzerinden fan hızını manuel ayarladım 1700 rpm de vram sıcaklığını 85'e kadar düşürdüm. Yaz bittiğinde otomatiğe alırım tekrar. 90 derecede kritik değil bu havalara göre ama sıcaklık takıntın varsa benim yaptığımı yapabilirsin.
mükemmel sadece vramler biraz fazla ama oda kasanın hava akışına ve yazın sıcaklığına göre değişecektir

mükemmel sadece vramler biraz fazla ama oda kasanın hava akışına ve yazın sıcaklığına göre değişecektir
Antalya sıcağı + Havadar olmayan klimasız oda. Fazlasıyla etkiliyordur bu durum. O yüzden biraz iyileştirmek için tavsiyeniz var mı?

Bende kart 81 e falan çıkıyordu çok değil evet ama oda hamam gibi oluyordu uv ve fan ayarı yaptım şimdi çok iyi oldu

Forumun bilgi seviyesi yine kahkaha attırdı :kekw:
Bu sıcaklarda 90 derece VRAM sıcaklığına çok diyen mi ararsın, AMD de vramler çok ısınıyor zaten diyen mi ararsın her telden uzman var.
GDDR6 belleklerin normal çalışma sıcaklığı 95 derecelerdir, maximum da 105 derece olarak belirtir üreticiler ki 105 derecede bozulacağı yada zarar göreceği anlamına da gelmiyor 100+ derecelerde bile uzun yıllar sağlıklı çalışabilirler hatta GDDR6X ler daha fazla ısınır o halde bile yıllarca sorunsuz çalışırlar. Reddit den araştırın 110 derece bellek sıcaklıklarında aylarca mining yapılıp sorunsuz çalışan bir ton 3080-3080 Ti lar var.

Velhasıl beyler 90 a yüksek diyecek kadar bilgisiz olmayın lütfen, araştırın öğrenin.

Geri