9070XT 9800x3D Sistem Toplama Önerisi

Kuaanos

80+
Reaksiyon skoru
14
Bütçe
105000
Arkadaşlar AMD 9070xt 16GB ekran kartı Ryzen 7 9800x3D işlemci içeren PC toplamayı düşünüyorum ancak diğer parçalarının uyumluluğu konusunda fikrim olmadığı için fikrinize ihtiyacım var. Diğer parçalar şunlar olacak
32 GB RAM
2TB SSD
Anakart konusunda gram fikrim yok ama ileride yükseltmeyi desrekleyecek bir anakart tercihimdir
Kasa ve soğutma hakkinda da bir fikrim yok.
PSU olarak da en az +80 Gold sertifikalı bir parça istiyorum.
Gözümden kaçan başka şeyler varsa eklemekten çekinmeyin. İlk defa PC toplayacak olduğum için her türlü tavsiyeye açığım sebebini belirttiğiniz sürece.

bütçen var gaming gecesi yada indirimleri forumda takip et rahat çıkarırsın 105 bine 9800x3d - 5080 anakartta b850 seri bir anakart alabilirsin. 9800x3d için fazla güçlü anakarta gerek yok.
Aklımda bulunduracagim teşekkürler. Peki bu indirim zamanları vs genelde ne zaman oluyor?

Kablo yanma problemlerini duyunca biraz çekimser yaklaşıyorum o karta. Siz ne düşünüyorsunuz?
Hocam, başkasında oldu diye illa sizde de olacak diye bir kaide yok, ayrıca bu sorunun genel sebebi soketi karta tam olarak oturtmadıklarından oluyor. Arkadaşlarında söylediği üzere 5080 tercih edersiniz, kartı almakta acele etmeyin Cuma günü GamingGecesi'nde 5080 kart 49k'ya düşmüştü, Cuma'ya kadar (benim tavsiyem) beklemek oldukça mantıklı...

Hocam, başkasında oldu diye illa sizde de olacak diye bir kaide yok, ayrıca bu sorunun genel sebebi soketi karta tam olarak oturtmadıklarından oluyor. Arkadaşlarında söylediği üzere 5080 tercih edersiniz, kartı almakta acele etmeyin Cuma günü GamingGecesi'nde 5080 kart 49k'ya düşmüştü, Cuma'ya kadar (benim tavsiyem) beklemek oldukça mantıklı...
Anladım. Peki bu gaminggecesi her cuma mı oluyor? Ayrıca indirim zamanları hakkında başka bilginiz var mı?

Geri