9070xt li hazır sistem önerisi

hocam yardımcı olun lütfen
kasa olarak bir şey diyemeyeceğim ben de çok anlamıyorum ama corsair 3500x tercih ettim birazdan alacağım sistemi.
oyun oynayan biriysen artık 16 ram yetmiyor sayıyı 1 arttır 4 bin falan oynuyor bu piyasada iyi bence.
tavsiyem işlemciyi değiştirme baya iyi bir işlemci , anakart konusunda da bilgim yok pek anlamıyorum epeyden kıyas yapıp birazda araştırarak bak giriş seviye koymuşlar genelde özelleştirerek biraz yükseltebilirsin ama bütçe artacaktır tabi.

kasa olarak bir şey diyemeyeceğim ben de çok anlamıyorum ama corsair 3500x tercih ettim birazdan alacağım sistemi.
oyun oynayan biriysen artık 16 ram yetmiyor sayıyı 1 arttır 4 bin falan oynuyor bu piyasada iyi bence.
tavsiyem işlemciyi değiştirme baya iyi bir işlemci , anakart konusunda da bilgim yok pek anlamıyorum epeyden kıyas yapıp birazda araştırarak bak giriş seviye koymuşlar genelde özelleştirerek biraz yükseltebilirsin ama bütçe artacaktır tabi.
yükselttim anakartı işlemci okadar arttıramam bütçe aşıyor bende alıcam ozmn benim özelleştirdiklerimle galiba
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

tayfun hocam biraz daha yardımcı olursa

Tavsiyen doğru değil, düzgün yönlendirme yapalım 9600x 9070xtın yanında güçsüz kalacaktır darboğaz yapar. 16 gb ram yetersiz kalır bu sisteme.

Tavsiyen doğru değil, düzgün yönlendirme yapalım 9600x 9070xtın yanında güçsüz kalacaktır darboğaz yapar. 16 gb ram yetersiz kalır bu sisteme.
hocam işlemci benim oynayacağım oyunlar için yeterli normalde ryzen 5 7500f alacaktım ama ryzen 5 9600x almaya karar verdim oynayacağım oyunlarda gayet iyi değerler benim için

dediğim sorulara cevap verirmisiniz anakart olarak msi pro b650m-p iyi midir? ryzen 5 9600x için

hocam tavsiyem 7800 X3D kasanın kendisinde olan işlemci , ve evet ram yetersiz bencede en az 32 olmalı. sizi yakalamışken monitör olarak bu sisteme şu monitörü önerir misiniz 16k ya

Philips Evnia 27M2N3800A 27" 4K

bütçeyi aşıypr dedim ya hocam anlamıyormusunuz yeterli benim için ryzen 5 9600x anakart sorusuna cevap alamadım @Tayfun311

hocam tavsiyem 7800 X3D kasanın kendisinde olan işlemci , ve evet ram yetersiz bencede en az 32 olmalı.
ram fiyatları düşünce alırım bi tane 16gb daha

2k için 7800x3d şart değil. 9600x e neye gore darboğaz yapacak diyorsunuz. merak ediyorum. @Tayfun311. gidip de 9070xt kartı 1080p de calistirmayacaklardir diye düşünüyorum

2k için 7800x3d şart değil. 9600x e neye gore darboğaz yapacak diyorsunuz. merak ediyorum. @Tayfun311. gidip de 9070xt kartı 1080p de calistirmayacaklardir diye düşünüyorum
hocam yardımcı olurmusunuz lütfen

anakart msi pro b650m-p karar verdim ssd exceria pro 1t kasa vento vg20al veya vento vg22al iyi mi? 850w fsp psusu var ram g skill 16gb işlemci ryzen 5 9600x
nasıl sizce bu haliyle 62k falan ediyor
soğutucuda siyah NZXT

@caponika

9070x kullansaydın anlardın beni o yüzden cevap vermeye gerek duymuyorum. 2008 yıllarında falan yaşıyorsan evet haklısın. Ama
darboğaz çözünürlükle değil, işlemcinin oyun motoruna sunduğu latency, cache ve thread verimliliğiyle ilgilidir. İyi forumlar.

9070x kullansaydın anlardın beni o yüzden cevap vermeye gerek duymuyorum. 2008 yıllarında falan yaşıyorsan evet haklısın. Ama
darboğaz çözünürlükle değil, işlemcinin oyun motoruna sunduğu latency, cache ve thread verimliliğiyle ilgilidir. İyi forumlar.
"darboğaz çözünürlükle değil" iyi forumlar 😆😆😆😆

hocam yardımcı olurmusunuz lütfen

anakart msi pro b650m-p karar verdim ssd exceria pro 1t kasa vento vg20al veya vento vg22al iyi mi? 850w fsp psusu var ram g skill 16gb işlemci ryzen 5 9600x
soğutucuda siyah NZXT

@caponika
neye yardımcı olayim anlamadim

bana yanıt verirmisiniz

soğutucuda siyah NZXT
https://www.itopya.com/vok-friday-v...b-16gb-ddr5-1tb-m2-ssd-oem_h31503#kategori_16

özelleştirme olarak anakart ne seçmeliyim işelmci ryzen 5 9600x yapcam

darboğaz çözünürlükten gelseydi 4K testlerinde tüm işlemciler aynı FPS’i verirdi, ama vermiyorlar. 7800X3D’nin 9600X’e göre 1440p ve 4K’da bile %10–20 avantajı var. Çünkü çözünürlük sadece GPU’ya yük bindirir; CPU’nun yaptığı fizik, NPC davranışı, draw call, shader ve scene graph işlemleri çözünürlükten hiç etkilenmez. Bu nedenle darboğazın sebebi çözünürlük değil, tamamen CPU’nun gecikme (latency), mimari verimlilik ve L3 cache kapasitesidir. Yeni kartlarda darboğaz çözünürlük üzerinden açıklanamaz, teknik olarak mümkün değildir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,204,651
Üyeler
192,446
Son üye
Inactus
Geri