Neler Yeni

92kya bu sistem nasıl

yagiz6

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Yağız
daha liseyim mezun olunca oyun oynamıycakmıyım

kronik1907

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
374
İsim
Görkem
ne demek istediniz
ne demek isitediğimi çok net söyleyeyim
bir sistemden 15 sene iş görmesini beklemek çok büyük saçmalık
bu amaçla fazladan yatırım yapmak da cebine ihanettir

günümüzde teknoloji koşarak bile değil uzun atlamayla ilerliyor
ve artık sadece donanımsal güçlendirmelerin ötesinde yazılımsal atılımlar da mevcut
özellikle ekran kartı kanadında
kas gücü olarak kendinden 2 sene sonra çıkan bir ekran kartından daha güçlü olan bir kart
yeni çıkan karta getirielen yazılımsal güncellemeleri almadığında geride kalabiliyor mesela

veya
bu gün 8 çekirdekli çok güzel bir işlemci alıyorsun
1 sene sonra aynı paraya 6 çekirdekli başka bir işlemci çıkıyor
o 8 çekirdekli işlemcinin içinden çıkabiliyor

yarına çıkacağımızın garantisi yokken 15 senelik sistem düşüncesi gibi muhabetlere girmek istemiyorum ama
bu kadar uzun vadeli bir sistem düşüncesi gerçekten çok saçma

yagiz6

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Yağız
7-8 sene diyelim

canomer

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
36
İsim
Can Ömer
Üzgünüm fakat para israfı.

İlk olarak 7900x veya 7950x gibi işlemci seçimleri oyun/okul vs. için hatalı seçimler. Bu işlemciler CPU ağırlıklı işler için üretilmiş işlemciler. Oyun oynamak istiyorsan ve paran çoksa 7800x3d, 9800x3d ya da 7700x, 9700x işlemcileri bile fazla fazla yeterli. Ben 9900x i 4-5 tane sanal makine ve debug işlemleri için kullanıyorum.

İkinci olarak ağır yapay zeka eğitim işlemleri, render, sunucu vb. işlemler yapmayacaksan 9700x ve 4070 ikilisinin şu anda ultrada açamayacağı oyun yok. Ailene biraz acıman olsun.

Üçüncü olarak, 15 sene gidecek bir sistem yok, şu anda alabileceğin en iyi sistemi alsan bile maksimum 7-8 sene modern oyunları oynatacaktır. Kaldı ki mevcut teknolojinin ilerleyişine bakınca 7-8 sene 4-5 seneye düştü.

yagiz6

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Yağız
7900x i 13000 tl ye buldum
Mesaj otomatik birleştirildi:

ondan dolayı 3d işleciler 20k civartı

Sadece ssd emin olamadım 3-4klık bir şey alınır onda da
360mm sıvı soğutma 400d ye uymaz ve benimkinen pağlı oluyor

canomer

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
36
İsim
Can Ömer
7900x i 13000 tl ye buldum

ondan dolayı 3d işleciler 20k civartı
İşlemcinin sonundaki sayı artınca işlemci senin için en iyi işlemci demek olmuyor. 7900x lerin fiyatı zaten o civarlarda. İşlemcin ve anakartın bariz para israfı.

yagiz6

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Yağız
anakartta 10000 serisi çıkınca kullanmak için

kronik1907

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
374
İsim
Görkem
Üzgünüm fakat para israfı.

İlk olarak 7900x veya 7950x gibi işlemci seçimleri oyun/okul vs. için hatalı seçimler. Bu işlemciler CPU ağırlıklı işler için üretilmiş işlemciler. Oyun oynamak istiyorsan ve paran çoksa 7800x3d, 9800x3d ya da 7700x, 9700x işlemcileri bile fazla fazla yeterli. Ben 9900x i 4-5 tane sanal makine ve debug işlemleri için kullanıyorum.

İkinci olarak ağır yapay zeka eğitim işlemleri, render, sunucu vb. işlemler yapmayacaksan 9700x ve 4070 ikilisinin şu anda ultrada açamayacağı oyun yok. Ailene biraz acıman olsun.

Üçüncü olarak, 15 sene gidecek bir sistem yok, şu anda alabileceğin en iyi sistemi alsan bile maksimum 7-8 sene modern oyunları oynatacaktır. Kaldı ki mevcut teknolojinin ilerleyişine bakınca 7-8 sene 4-5 seneye düştü.
daha ne desin bu adam
ağzına sağlık

yagiz6

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Yağız
7700x ile 7900x neredeyse aynı fiyatta 7700ximi tercih ediyim

bana 90k ya alıncak en iyi sistemi gönderirmisiniz

canomer

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
36
İsim
Can Ömer
Güzel kardeşim 90 k ya bilgisayar almana gerek yok, anladığım kadarıyla bilgisayar üzerinden hayatını kazanan biri değilsin, öğrencisin. 7700X, 4070 Super, B650 anakart ile açamayacağın oyun yok. Hadi hayırlı olsun. ChatGPT ye falan ne için istediğini söyleyip pc toplamasını istersen senin için uygun parçaları seçer.

Dentista

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Ahmet Anıl Erdemgil
spam olabilir diyor tektek yazcam

Alıntıyı görüntüle

nasıl
-Anakart birçok anlamda çok başarılı, m1 ve m2 slotuna 2 ssd taksan bile PCIe x16 slotunda veya m2 ssd slotlarında hız kaybı yaşamazsın PCIe 5.0 x4 hızında kullanabilirsin. Usb 4.0 desteği var. Bu bağlantıyı kullanırsan m2 yuvasının hızı PCIe 5.0 x2 e düşer yalnız bilmiş ol. Gen 5 2 tane ssd alıp kullanmayacaksan bu yazdığımın bir önemi yok kafana göre kullan.

-Psu için sanırım UD1000GM Pg5 modelini atmışsınız. Bu model için rev1.0 ve rev2.0 olmak üzere iki farklı ürün var. 2.0 versiyonunda atx 3.0 standartı ve bazı güncelleştirmeler bulunuyor. İlk sürüm için sıkıntı yaşayan kullanıcılar vardı ama ikinci sürümde iyileştirmeler oldu. Bu modeli alacaksanız mutlaka rev2.0 olanı tercih edin.

-Ram için tam model belirtilmemiş bir yorumda bulunamıyorum.

Diğer bileşenleriniz çok tepe modeller değil ama güzel bileşenler ssd ve aio için kullanan arkadaşlar deneyimlerini yazarsa daha faydalı olur.

Hazır sistemleri özelleştirirseniz belki bir tık daha uygun veya aynı meblağya biraz daha kaliteli bileşenler toplanabilir.

yagiz6

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Yağız
o deyil ya babam bu parayı salayabliyor hem daha ii peformans alıyım hede 1-2 sene fazla gitsin

-Anakart birçok anlamda çok başarılı, m1 ve m2 slotuna 2 ssd taksan bile PCIe x16 slotunda veya m2 ssd slotlarında hız kaybı yaşamazsın PCIe 5.0 x4 hızında kullanabilirsin. Usb 4.0 desteği var. Bu bağlantıyı kullanırsan m2 yuvasının hızı PCIe 5.0 x2 e düşer yalnız bilmiş ol. Gen 5 2 tane ssd alıp kullanmayacaksan bu yazdığımın bir önemi yok kafana göre kullan.

-Psu için sanırım UD1000GM Pg5 modelini atmışsınız. Bu model için rev1.0 ve rev2.0 olmak üzere iki farklı ürün var. 2.0 versiyonunda atx 3.0 standartı ve bazı güncelleştirmeler bulunuyor. İlk sürüm için sıkıntı yaşayan kullanıcılar vardı ama ikinci sürümde iyileştirmeler oldu. Bu modeli alacaksanız mutlaka rev2.0 olanı tercih edin.

-Ram için tam model belirtilmemiş bir yorumda bulunamıyorum.

Diğer bileşenleriniz çok tepe modeller değil ama güzel bileşenler ssd ve aio için kullanan arkadaşlar deneyimlerini yazarsa daha faydalı olur.

Hazır sistemleri özelleştirirseniz belki bir tık daha uygun veya aynı meblağya biraz daha kaliteli bileşenler toplanabilir.
öneri sitem gönderebilirmisin

Top Bottom