Yardım 9800x3d 107W = 86C normal mi?

DracheN

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,402
AC 107W.webp

Arkadaşlar bu normal mi yoksa soğutucu yetersiz mi?

Sıvı soğutma şart. 360mm arctic tak geç.
Techolay'da bu değerler normal değil falan dendi bir de burada sorayım dedim. Uçuyor hocam 90ı gördü az önce. Maalesef hava soğutma artık yetmiyor demekki.

125w.webp

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Şey yap kankam. Noctua sür düzelir :D
Kanka sürdüm de düzelmedi :D Testte fark etti sandım ama oyunda yine çok bir şey değişmedi.

Techolay'da bu değerler normal değil falan dendi bir de burada sorayım dedim. Uçuyor hocam 90ı gördü az önce. Maalesef hava soğutma artık yetmiyor demekki.
O işlemciye o taktığın soğutma yetmez zaten AC oyunu optimizasyon özürlü bir oyun hele AC de hiç kurtarmaz.

Normal değil soğutucu kurtarmıyor gibi.

Hayır soğutucu yeter. Yetmediğini iddia eden adam verilerle desteklesin.

Alıntıyı görüntüle
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kanka sürdüm de düzelmedi :D Testte fark etti sandım ama oyunda yine çok bir şey değişmedi.

TDP değerinde kullanıyorsun işlemciyi bence normal hocam ama daha iyi soğutucu lazım.
Undervolt'u kapattın sanırım? :D

TDP değerinde kullanıyorsun işlemciyi bence normal hocam ama daha iyi soğutucu lazım.
Undervolt'u kapattın sanırım? :D
Kankam aynı duruyor ama W artıyor mesela bir yerden bir yere geçiyorum 65w çekerken bir anda 110w çekiyor oralarda bocalıyor. :) Eğer curve optimizer olmasa uçacak demekki. :D

tdp limit yok

Hangi sogutucuyu kullaniyorsunuz?
Biraz undervoltla oc ile beraber 5-10 derece dusurulebilir diye dusunuyorum. Zaten isi bilenler bu tarz tepe modellerini stok haliyle kullanmiyor

Kankam aynı duruyor ama W artıyor mesela bir yerden bir yere geçiyorum 65w çekerken bir anda 110w çekiyor oralarda bocalıyor. :) Eğer curve optimizer olmasa uçacak demekki. :D

Allah Allah. Bende en fazla 50-60w çekiyor oyunlarda. 2K oynadığım için mi acaba?
Hangi AC oyunu bu girip bende deneyim istersen?

Geri