9800X3D DDR5 6000 Mhz CL 30 Overclock Rehber (Güncellendi)

Bu şekilde ayarladım ilk açılış testte 75ns fakat 4 5 dakka sonraki testte 95 ns gördü
Voltajlarim 1.4 3ü soc 1.3
1.45 ile 2100 fclk gördüm fakat timinglerim kötüydü sanırım sistem açılışta dönüyordu
Fclkyi yukarı çekmeye zorlamalimiyim yoksa bu ayarlar üzerinde neler iyileştirebilirim
Ramlerim milli patriotlar

Ekler

• 12623.webp
    12623.webp
    1 MB · Hit: 29
Bu şekilde ayarladım ilk açılış testte 75ns fakat 4 5 dakka sonraki testte 95 ns gördü
Voltajlarim 1.4 3ü soc 1.3
1.45 ile 2100 fclk gördüm fakat timinglerim kötüydü sanırım sistem açılışta dönüyordu
Fclkyi yukarı çekmeye zorlamalimiyim yoksa bu ayarlar üzerinde neler iyileştirebilirim
Ramlerim milli patriotlar
1.3 vsoc ile 2200 stabil degil mi ?

hayır digerlerinden mi yükseltmem gerekiyor anlamadım direk siyah ekranda kalıyorum
Her islemci acamiyor anormal bi durum yok, trp, tras, trc değerlerin stabil degil testleri gecmeme ihtimalin cok yuksek %90 stabil degil

3 saat testmem5 iki kere, her dongu fresh boot yap (config extreme secilmeli), y-cruncher vt3 30 döngü, occt ram+cpu stres test(large 1 saat). Ertesi gun bos vaktinde gene testmem5 extreme bir buçuk saat(1 dongu). Ara ara testmem5 extreme testini bos oldukça acik bırakarak yap pc de işin yokken. Programlari sağ tik ile yönetici olarak çalıştır hepsini.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Tek bir hata alirsan stabil degil demektir.

3 saat testmem5 iki kere, her dongu fresh boot yap (config extreme secilmeli), y-cruncher vt3 30 döngü, occt ram+cpu stres test(large 1 saat). Ertesi gun bos vaktinde gene testmem5 extreme bir buçuk saat(1 dongu). Ara ara testmem5 extreme testini bos oldukça acik bırakarak yap pc de işin yokken. Programlari sağ tik ile yönetici olarak çalıştır hepsini.

Bunları geçsin sonra oyunda mavi ekran yesin :D

3 Saat memtest5 + occt cpu+ram 1 saat + y-cruncher 30 döngü test ettim sorun çıkmadı. Ramler en yüksek sıcaklığı memtest5'de gördü 68.8 derece sıcaklıklar iyi mi ?
Ekran görüntüsü 2025-09-03 005306.webp
Ekran görüntüsü 2025-09-03 022518.webp

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,189
Üyeler
183,398
Son üye
Fevzi_
Geri