Yardım 9800X3D mi 9850X3D mi ?

Şuan ikisi arasında 4 bin TL fark var. Çok bir fark değil benim için. Fakat soğutma konusunda 9850x3d biraz sıcak çalışıyormuş. Rog RYUO IV SLC 360 ile soğutmaya çalışacam. Her türlü yeterli gelir gibime geliyor bilmiyorum.

Şimdi asıl mesele şu , cs2'de stabil 600 üstü fps alabilmek için diziyorum bu sistemi. İşlemci konusunda sizce 4 bin tl daha verip 9850x3d almalı mıyım ? Fiyat farkından ziyade bu işlemcinin sıcaklık değerleri korkutuyor beni. 75 üstü hatta 80 derecelerde çalışmasını istemem. Ve fps farkı olarak da sanırım ikisi arasında 20-30 fps fark görünüyor.

Sizin düşünceniz nedir ?

bunu soruyorsan alacak butcen var fazla dusunmene gerek yok al 9850x3d 5.8'e boostlar hatta 3-5 yapacagın basit ayarla 9800x3d'nin en iyi silikonlularının 9800x3d olarak değilde overclock edilmiş şekilde 9850x3d olarak satılması gibi düşünebilirsin

Hocam 65 cs2'deki sıcaklık değeri. Hikayeli oyunlarda 120 watt çekiyor ve 75 dereceyi görüyor. Bu yüzden korktum biraz.
120w çekip 75 görmesi normal benim 7500fde 120w çekince 90ı görüyor :D korkulacak bir şey yok hikayeli oyunlar csden daha fazla abanır çünkü hem işlemciye hem ekran kartına abanıyor. Mantıksal işlemler için işlemciyi grafiksel işlemler için ekran kartına biniyor ben TLOU oynarken işlemci 75 80i görüyordu valo cs girince 60ı görmüyor.

bunu soruyorsan alacak butcen var fazla dusunmene gerek yok al 9850x3d 5.8'e boostlar hatta 3-5 yapacagın basit ayarla 9800x3d'nin en iyi silikonlularının 9800x3d olarak değilde overclock edilmiş şekilde 9850x3d olarak satılması gibi düşünebilirsin
Bütçe var hocam sorun yok ondan yana. 4 bin tl daha koyup alırım problem değil de sadece güç tüketimi beni korkuttu. 9850x3d 75 derecelerde geziyor hikayeli oyunlarda yani yüksek gibi geldi o yüzden.

Hocam 65 cs2'deki sıcaklık değeri. Hikayeli oyunlarda 120 watt çekiyor ve 75 dereceyi görüyor. Bu yüzden korktum biraz.

sıkıntı olmaz merak etme hiç bir oyunda termal sinira gelmezsin ortalama bir soğutmayla hatta 80 derece üstü bile görmezsin mfs tarzı ve emülator oyunları gibi bütün çekirdekleri tam performansta kullanmak isteyen oyunlar benchmark programları dışında

120w çekip 75 görmesi normal benim 7500fde 120w çekince 90ı görüyor :D korkulacak bir şey yok hikayeli oyunlar csden daha fazla abanır çünkü hem işlemciye hem ekran kartına abanıyor. Mantıksal işlemler için işlemciyi grafiksel işlemler için ekran kartına biniyor ben TLOU oynarken işlemci 75 80i görüyordu valo cs girince 60ı görmüyor.
O halde yapıştırıyorum 9850x3d'yi. çok teşekkür ederim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bende var 9850x3d. Ocypus 360mm sıvı soğutma ile Stok ayarlarda 5.6 ghz kullanıyorum. Memnunum absürt bi sıcaklık yok.
Maks gördüğünüz sıcaklık kaç hocam ?

Yapıştır geç 75 normal bir değer çok canını sıkıyorsa uv yaparsın fpsde fps dediğin için kimse UV dememiş ama yaparsın bir şey olmaz

60 65 arası gidiyor.
Kingdom come deliverance 2 ve resident evil 4 remake oynuyorum.

İnce ayar çeksen belki dahada düşer. 9850x3d yi yapıştır geç.

Üst yorumdaki arkadaşlar da 9800x3d al geç demiş ne yapacağımı bilemedim. Hocam cs2'de 65 derecede geziyor bu 9850x3d fakat Hikayeli oyunlarda 75 dereceyi görmüş. Bi düşündürdü beni yani. Bu sıcaklık yüksek değil mi sorun oluşturmaz mı ?
90 derece altı işlemciler için gayet güvenli. Çoğunluk işlemcisini 80 derece altında tutmaya çalışır 75 derece iki sınırın da oldukça altında. Benim dandik i3 bile 80 derecede çalışıyor 😀

Ha bu arada istediğin zaman UV yaparak veya fan hızını arttırıp sıcaklığı düşürebilirsin ama gerek olacağını sanmıyorum.

Mercedes e200 mü e250 mi? :D

Geri