Yardım 9800X3D oyunda 90 dereceye çıkıyor!

İyi gibi duruyor genelde 21 üstü ideal demişler. Ortam sıcaklığın da düştüğünde daha yüksek skor da alırsın . Frekanslar nasıldı acaba çok düştü mü?
Hocam valla onu takip edemedim öyle bön bön ekrana baktım puan düşmesin diye :D

Hocam valla onu takip edemedim öyle bön bön ekrana baktım puan düşmesin diye :D
Sen dert etme bunu ya sentetik test zaten, millet deli gibi min-maxlayıp 24-25'ler alıyor. Oyun kısmı önemli senin için. Dereceler falan beklendik dereceler zaten.

Sen dert etme bunu ya sentetik test zaten, millet deli gibi min-maxlayıp 24-25'ler alıyor. Oyun kısmı önemli senin için. Dereceler falan beklendik dereceler zaten.
Üstad inan o kadar kafa yormayı istemiyorum zaten 1080P takılıyorum. CS2'de yüksek FPS versin hikayeli de GPU darboğazı yaşamayayım kafidir yani.

Yazın en sıcak günlerinde 90 derece olabilir. Oyunlarda VSync açarak 60 fps sabitleme yaparak işlemcinin düşük watt çekmesini sağlayabilirsiniz.

90W civarı tüketime göre biraz sıcak bu da sogutma biraz kötü oldugu için normal gibi geldi bana benim işlemci 7800X3D 90W civarında 82-83 derece oluyor 360mm ile
bende 7800x3d kullanıyorum bende de 75 derecelerden felan oluyor oyun oynarken bu amd işlemciler hepmi böyle yüksek sıcaklıklarda çalışıyor

Dostlar değerler bunlar iyi midir? Sıcaklığı da ekledim.
@StrangerIX
Aşağılara in vcore göreceksin.

1754335742446.webp

bende 7800x3d kullanıyorum bende de 75 derecelerden felan oluyor oyun oynarken bu amd işlemciler hepmi böyle yüksek sıcaklıklarda çalışıyor
7800X3D boyle sogutması sıkıntı 3d cache yüzünden. 9800X3D de ısınıyor ama bu sefer 3dcache değil de işlemcinin kilitsiz olması cok yüksek hızlara cıkması dolayısı ile ısınıyor 7800X3D hızlarında calısan bir 9800X3D buz gibi calısır misal. Eşit watt çektiklerinde yapısı gereği 9800X3D 7800X3D den soguk calısır misal aynı sogutmada.
Düz işlemciler falan da 5.4 ghz gibi yüksek hızlara cıktıkları için ısınıyor

AC Odyssey ve need for speed heat dengesiz oyunlar. %30 işlemci kullanımı varken 1 saniye sonra %80 olabiliyor. Bu da sıcaklığın düşmemesine sebep oluyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,938
Üyeler
183,921
Son üye
Mehmet Akif Ünal
Geri