Biosu sıfırla mümkünse orada bir sorun olabilir.Merhaba arkadaşlar bilgisayarımda Gigabyte B450M S2H V2 var. Ryzen 3 3200G’den Ryzen 5 5500’e geçiş yaptım. AMD ekranı geldi Y’ye bastım sonrasında bilgisayarınız başlatılamadı diye mavi ekran yiyorum. Yardımcı olabilir misiniz?
bios pilini çıkar 5 10 dk bekle sonra geri takıp çalıştırBiraz bekledikten sonra yine açmayı denedim otomatik onarıma hazırlanıyor dedi. Sonra tekrar mavi ekran verdi.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Biosu nasıl sıfırlayabilirim hocam?
Hocam işlemciyi ikinci el aldım arkadaşın bilgisayarında çalışıyordu yalnız elime aldığımda birkaç pininde çok hafif yamukluk vardı birazını düzelttim. Benim bildiğim hafif yamukluk olsa bile eğer anakarta zorlamadan tak diye oturuyorsa bir sorun olmuyor. Ki dediğim gibi çok hafif yamukluklardı. Pin eksiği falan yok arkadaşın bilgisayarında çalışıyorduİşlemcinin sorunsuz olduğuna emin misiniz,testleri yapıldı mı ?
Diğer bir olasılık şu olacaktır bios firmware'ı yeni nesile destek vermeyecek bir sürümde kalmış olabilir bu kısmın güncelliğinden emin olun.
İşte hocam, insanın başına hep bu yüzden kötü şeyler gelir. Bilmediğin bir bilgi için lazım diyosun. Belki de değildir.Güncel mi bilmiyorum şu an nereden bakacağımı da şaşırdım ama F64a sürümündeyim, güncel olmadan da uyması lazım diye biliyorum
Haklısınız hocam internetten baktığımda uyumlu olduğu yönünde bilgiler vardı. O yüzden güncellemedim. O zaman önce bios pilini çıkartıp resetleyim. Eğer yine olmazsa eski işlemciyi takıp güncelleme yapayım? Yoksa tam tersini mi yapayımİşte hocam, insanın başına hep bu yüzden kötü şeyler gelir. Bilmediğin bir bilgi için lazım diyosun. Belki de değildir.
Yerinizde olsam çalışan sistem de bir daha denerdim. İşlemcinin çalıştığı izlenimi verilecek bir senaryo izlenebiliyor satışlarda, sizin durumunuz için demiyorum fakat kontrol etmenizde fayda var.Güncel mi bilmiyorum şu an nereden bakacağımı da şaşırdım ama F64a sürümündeyim, güncel olmadan da uyması lazım diye biliyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:
Hocam işlemciyi ikinci el aldım arkadaşın bilgisayarında çalışıyordu yalnız elime aldığımda birkaç pininde çok hafif yamukluk vardı birazını düzelttim. Benim bildiğim hafif yamukluk olsa bile eğer anakarta zorlamadan tak diye oturuyorsa bir sorun olmuyor. Ki dediğim gibi çok hafif yamukluklardı. Pin eksiği falan yok arkadaşın bilgisayarında çalışıyordu
Eskiyi takip güncelle hocam direkt, zararı olmaz ki, upgrade ediyosun biosu sonuçta. Yeni işlemci bozuk veya sağlam ne farkeder.Haklısınız hocam internetten baktığımda uyumlu olduğu yönünde bilgiler vardı. O yüzden güncellemedim. O zaman önce bios pilini çıkartıp resetleyim. Eğer yine olmazsa eski işlemciyi takıp güncelleme yapayım? Yoksa tam tersini mi yapayım