Neler Yeni

ailem bana sen okumazsın diyor ne yapmalıyım?

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Aynen öyle hocam babamlar hep diyor eskiden böyle değilmiş son yıllarda iyice amacından çıkmışlar.
Çok önemli liselerdi artık önemsizler...
Birde anlamıyorum her aile doktor mühendis istiyor.
Mesela benim ailem de mekatronik okumamı istiyorlar ama ben yazılım okumak istiyorum dedim ve onayladılar .
Malesef bu bitmeyecek . Sanırsın anlamıyorum herkes doktorluk okusa doktor olmanın ne anlamı var.
Başta tüm sorumlulukları üstüne alabilen ve bunların sonucuna katlanabilen bir birey olmalı.
İşte ülkemizde eğer doktorluk mühendislik okuyamıyorsan ve matematiği yapamıyorsan afedersiniz gerizekağlı gözü ile bakılıyor.
Adamın spor'a ilgisi var ama matematik çözemediği için gerizekağlı gözü ile bakılıyor.

Tarık06

80+
Banada dediler ama okullar özel dersler bi şeye yaramadı.Şuan artık demiyorlar çünkü ailem kafası değişti ailemin değil aslında sadece babamın değişti elim tamirat işlerine çok yatkın elektrik kaynak telefon vs vs gidiyor.Üni sınavınada girdim çıktım aldım 220 puan bi üni yazar açıktan okurum aynı zamanda sanayide çalışıyorum.Hayat sizin arkadaşlar boş beleş ehehe ben okumacam yapıp yan gelir yatarsanız ucunu alırsınız.Okumamanız için bildiğiniz bir meslek veya öğrenmek istediğiniz bir düzgün meslek olmalı ve çabalamalısınız aksi taktirde ben bunları yapamam derseniz okuyun başka çareniz yok.
sanayide ne iş yapıyorsun ustamısın kaç yaşındasın?

grimlex

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,034
İsim
eren tezer
Mesela benim ailem de mekatronik okumamı istiyorlar ama ben yazılım okumak istiyorum dedim ve onayladılar .
Malesef bu bitmeyecek . Sanırsın anlamıyorum herkes doktorluk okusa doktor olmanın ne anlamı var.
Başta tüm sorumlulukları üstüne alabilen ve bunların sonucuna katlanabilen bir birey olmalı.
İşte ülkemizde eğer doktorluk mühendislik okuyamıyorsan ve matematiği yapamıyorsan afedersiniz gerizekağlı gözü ile bakılıyor.
Adamın spor'a ilgisi var ama matematik çözemediği için gerizekağlı gözü ile bakılıyor.
cahillikten hocam başka bir açıklaması yok matematik bilmiyorum yapamıyorum diye yoldaki bok gibi bakı bana herkes ama çok şükür kurtuldum artık

rookie27

80+ Gold
O kadar haklısın ki 👍

ReDanger

80+ Bronze
arkadaşlar 10.sınıfa gidiyorum meslek lisesinde okuyorum derslerim iyi ama ailem bana sürekli sen okumazsın senden adam olmaz diyor onur kırıcı sözler sürekli bana diyorlar sen arsızsın sende ar yok eğer sende bir sarımsak kadar ar olsaydı sen okurdun diyorlar birde bugün bana sen eşeksin okumazsın dediler sürekli başkalarını örnek gösterip bana diyorlar milletin çocukları okudu doktor oldu sen okumadın hiç bir şey olmadın utan yüzün kızarsın arsız eşek diyorlar bana her gün bana böyle diyorlar bugün de böyle söylediler bana bende bir şey diyemedim ama üzüldüm tabi biliyorsunuz şuan yaz tatili okulların açılmasına 1 ay kaldı tatildir canım sıkılıyor bilgisayarımı alıp günde 1 saat film izliyorum kendime ona bile kızıyorlar bana diyorlar sen sürekli bilgisayarla oynuyorsun birde bana televizyonda izleme diyorlar sürekli bana böyle yapıyorlar bunaldım artık sizce ne yapmalıyım?
Sen iyi yine beni bugün tabletimi elime aldım diye annem sopayla bir vurdukiii offf anam kolum çıktı. Dediklerinin 2 katını diyorlar bana ama takma boşver.

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
cahillikten hocam başka bir açıklaması yok matematik bilmiyorum yapamıyorum diye yoldaki bok gibi bakı bana herkes ama çok şükür kurtuldum artık
Vallahi kanka aileme şükrediyorum onlar bu konuda hiç öyle bakmadılar ve zorlamadılar tek istekleri geleceği olan bir bölüm okuyup kendimi geliştirerek iş sahibi olmam.

grimlex

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,034
İsim
eren tezer
sanayide ne iş yapıyorsun ustamısın kaç yaşındasın?
19 yaşındayım kaynak işinde çalışıyorum.2 sene önce bahçemizdeki 2 odalı eve büyük bir atölye kurdum.Kaynaktan ahşap işine elektrik işine ne varsa öğrendim kendimce.Şimdide bir usta yanında çalışıp kendimi geliştirip belge alıcam.

JumboG4rid3s

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,243
İsim
ömer faruk
İlgilendiği Kategoriler
ZORT
türko
türko aile yapısı
takma almanya ya kaç

grimlex

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,034
İsim
eren tezer
Vallahi kanka aileme şükrediyorum onlar bu konuda hiç öyle bakmadılar ve zorlamadılar tek istekleri geleceği olan bir bölüm okuyup kendimi geliştirerek iş sahibi olmam.
türkiyede iki yol var hocam ya okuyacak harbi teşkolu bir mesleğin olucak.yada ticarete atılıcan meslek yapıcan.ikinci yol herkesin iğrenç gözle baktığı yoldur.ilk yolun en büyük sıkıntısı 4 sene 6 sene okuyup asgari ücret almaktır saygılar
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bunu diyen ailelerde okumamış oluyor.
eskiden zaten okuyan azdı üniversiteyi ve bu yüzden okuyup mezun olanlar direkt iş buluyodu şuanda da herkes köpek sürüsü gibi mezun olup aç kalıyor diğer işlerde boş klaıyor sonra türkiye süper güç

akıllı kuş

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,100
İsim
Cicikuş
Klasik cahil baba bende de var birtane allah kolaylık versin bazen çok can sıkıyorlar kendimi öldüresim geliyo ama anlık hemen de gidiyo çok garip.
Çünkü onun baban olduğunu hatırlıyorsun ve öldürürsen içinde 10 yıl pişmanlık hissi ve öbür tarafta cehenneme gideceğini biliyorsun :D

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,021,453
Üyeler
161,857
Son üye
akaimetsu