Neler Yeni

Ailem ve babam boşanıyor. Kimi seçmeliyim?

Rulep

80+ Gold
Dediğini ikisiylede konuşurum o zaman. Mahkemeye düşüncemi söylesem beni ciddiye alırlar mı? Keşke insan gibi durabilselerde dördüyle bir araya gelip konuşabilsem.
Babaannenin üzerinde olduğu için mahkeme bir şey yapamayabilir. babaanne veya babana git evi satın yarı yarıya bölüşün de aksi takdirde evin 2/4 almak varken 1/4 ünü alırsınız de baskı görürsen maddi destek hesabı direkt anneyi seç zaten alttaki tahminde sonucunda ne olacağını yazdım

Babanı seçtin
babaannen evde anlaşamadığını zaman anasına çekmiş diyecek vs evde ileri geri konuşacak tanımıyorum ama bu olması ihtimal bir durum böyle bir durumda evde kalmak istemeyebilirsin veya başka bir sebeple anlaşamadınız gitmek istiyorsun anne yine kabul eder fakat yüzüne nasıl bakacaksın o kadar beslemiş büyütmüş askeri ücret kazanıyormuş çıktığı ev kira anneye düşen sorumluluk artacak ve size ayırması gereken vakit azalacak evde de bir büyüğün olması lazım kardeşin daha 8 yaşında teyzende diyecek başta seçseydiniz kadın çok yoruluyor bu sefer sizde üzüleceksiniz

anneyi seçtin
evin 3/4 ünü aldı 2 katlı evin bakımı da zordur sizin de ihtiyaçlarınızla o ev satılır gibime geliyor babanın maddi desteğine pekte gerek kalmıyor ev pahalı olunca satıldığında kimseyi tanıyamazsın çar çur edilmemesi gerek

Hanaz

80+ Gold
Durumuna üzüldüm. Ben gerçekten ikisinide çok seviyorum ve bağlıyım. Yani onlardan daha çok üzülürüm görüşmezsem. Ikisinide seviyor muydun ve şu an halinden memnun musun bilmek isterim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Teşekkür ederim.. Annemde babamda ikiside bizi en iyi koşullarda okutacağını söylüyor. Ama babamın maaşı anneminkinden çok daha fazla ve velayet onda olursa maaşı bölünmemiş olur. Dediğim gibi sadece anneme de üzülüyorum. Tavsiye için teşekkürler tekrardan.

Neden, aynı şeyleri yaşadıysan dezavantajları bilmek isterim, iyi akşamlar.

Bunu seçtikten sonra yapmalıyım değil mi
Avulat vs tutuldumu yoksa anlaşmalı boşanmamı yada boşver onu al kardeşini yanına 1ay sende 1 ay sende
Okul zamanı biraz zor ama düşün bi yolunu

Shourd

80+ Gold
şimdi ne diceğim bilemedim ben kendim için konişiyim ben olsam annemi seçerdim bu babamı yada annemi daha çok sevmemle alakalı bişi değil ben bi erkek çocuğuyum anneminde yalnız kalmasını istemem babamda en azından benim babam kendiside bunu rahat bi şekilde kırılamadan onaylardı neyse özetlicek olursam tamamiyle senin seçimin illaki bilirsin biri daha az kırılır yada affetirmen kolay olur veya onu daha çok seversin gibi buna kendin karar vermen lazım veya ikisinide al konuş nerdeyse yetişkin olucak yaştasın ailen anlayışlı ise bişi olmaz

Evren avcı

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,273
İsim
Evren avcı
Anlaşmalı boşanmaya zorlayamazmısın? Benim akrabamı eşi aldatmıştı sonra çok güzelde anlaşarak boşandılar çocuklar tatil zamanı babalarının yanında okul olduğu için annelerinin yanında kalıyorlar. Babaları ev ve arabayı eşine verdi köye döndü. Çocukların da tüm masraflarını karşılıyor. Yaşadığın durum zor bir şey herkes altından kalkamaz illa birilerini feda etmene gerek 2si ile çok yakın olabilirsin. Zaten üniye gitmene çok kalmış üni bitince de kendi evine çıkarsın. Bu şekilde arayı bulmuş olursun.

sontoxic

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
116
İsim
Semih Nas
öncelikle sadece senin ilk yazdığın yazıyı okuyarak tarafsız şekilde küçük bir analiz ve sonuç yapacağım:

8 yaşındaki kardeşin kişisel gelişimi ve eksiklik hissetmemesi için annende kalması en doğrusudur

olaya gelirsek annen bana göre çıkarcı bir tavır sergiliyor ve çocuklarını düşünüyor fakat başka hedefleri var diyebilirim
baban ise korumacı bir tavrı var ve gayet normal aldatmış olsa dahi sergilediği tavır olması gereken şekilde

şimdi senin seçimine gelelim gelişimini tamamlamış sayılırsın ve tam bilince hemen hemen sahipsin eğer olur da anneni seçersen muhtemelen klasik hayatına kalitesi biraz daha düşerek devam edeceksin
fakat babanı seçmen durumunda hayatının kalitesi bi nebze artacaktır
ayrıca hayatını kalitesinden kastım demek istediğim para kesinlikle değil özgür hayatın, yapmak istediklerin, hayattaki rahatlığın gibi gibi şeyler..

anneni seçmen durumunda teyzene gelirsek mantıklı bir açıklaması olacaksa tek şey çıkarlarını düşünüyor olmasıdır sonuçta iki kardeş bir araya gelerek kendi hedefleri var anlamına gelir ben annenin sizi önemsemiyor demiyorum fakat pek önemsediğini sanmam çünkü her şey planlanmış

NOT: yazdıklarım tamamen senin mesajına bakarak yazdığım için bazı detayları bilmiyor veya atlamış olabilirim sen daha iyi bilirsin fakat benim dediklerimi de bir kenara yazmanı öneririm

Hudzell

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,506
İsim
Hakan
İlgilendiği Kategoriler
Mining, Trading, Kripto, Crack
Kimi seviyorsanız ona gidin. Bildiğim kadarını söyleyeyim. Ev annenize kalmayabilir ancak babanız aylık bir tutar ödemek zorunda olması lazım. Her halükarda annenize para gidecektir. Aile işlerinde son kararı kendiniz vermeniz gerekir. Ama size göre haklı haksız olması açısından ikisi de eşit ise size sadece seçmek düşer.

GörkemW

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
720
İsim
Görkem çetinkaya
Durumuna üzüldüm. Ben gerçekten ikisinide çok seviyorum ve bağlıyım. Yani onlardan daha çok üzülürüm görüşmezsem. Ikisinide seviyor muydun ve şu an halinden memnun musun bilmek isterim.

Teşekkür ederim.. Annemde babamda ikiside bizi en iyi koşullarda okutacağını söylüyor. Ama babamın maaşı anneminkinden çok daha fazla ve velayet onda olursa maaşı bölünmemiş olur. Dediğim gibi sadece anneme de üzülüyorum. Tavsiye için teşekkürler tekrardan.

Neden, aynı şeyleri yaşadıysan dezavantajları bilmek isterim, iyi akşamlar.

Bunu seçtikten sonra yapmalıyım değil mi
Evet ikisini de seviyordum ama babamin kim oldugunu ogrenince ayni evde kalamazdim. (Suclu fln degil karakter olarak) pisman degilim. Babam zaten bana bakamazdi, annem beni buyuttu diyebilirim ama en cok ben kendimi buyuttum.

Furkyyy

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Annelerin hakkı ödenmez. Tabii ki her baba da bir değil orası ayrı. Tamamen kişisel kararındır.

KaptanMC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
432
İsim
Mehmetcan İvrendi
Ben 16 yaşında bir kızım. Kardeşim de 8 yaşında bir erkek çocuğu. Ailem ve babam boşanmaya karar verdi, iki tarafta bizi baskılıyor. Kimi seçeceğimizi bilmiyoruz. Ben ikisininde kırılmasını istemiyorum ve bana küsmelerinden kırgın olmalarından korkuyorum. Onlar senin anne baban sana küsemezler diyeceksiniz biliyorum ama durum farklı. Annem babama uzaklaştırma aldı, babam mahkeme gününe kadar geçici olarak bir evde kalıyor. Annem en küçük babamla alakalı şeyde "Tamam babanızı destekleyin siz, Ben size yıllarca baktım benim bu evde emeğim var, mahkeme gününde beni seçmezseniz üzülürüm" gibi şeyler diyor. Babamla bugün buluştuk babamda bana özel olarak "Beni satmayacaksınız değil mi, sizin eğitiminizi ödeyebilmem için bende kalmaniz en doğrusu, Beni harcamayin" gibi şeyler dedi. Yani iki tarafta onları seçmemiz için ağır derecede psikolojik baskı uyguluyor. Kardeşim annemin yanında seni seçeceğim babamın yanında seni seçeceğim diyor. Annemide babamıda çok seviyorum. Ikisiyle de görüşmeye devam edeceğiz ama ortada bir ev var. Iki katlı pahalı bir evimiz var. Bu evi babamla babannem ortak aldı, annemde içinde besledi büyülttü. Çok özele girmek istemiyorum ama doğru karar için biraz anlatmam gerekiyor. Annemi seçersem evin 3/4 u onun olacak, babamı seçersem ev babamın olacak. Ikiside eve ve para koparmaya oynuyor birbirinden. Biz çok arada kalıyoruz ve ben biraz daha büyük olduğum için yıllardır tüm kavgaları tüm lafları herkes her şeyi bana anlatıyor ben zaten kendi arkadaşlık, ilişki işlerimde problem çekiyorum üzülüyorum birde ben kardeşimden büyük olduğum için her şeyde beni kullanıyorlar. Annemide babamı da normalde çok severim. Ama şöyle bir şeyde var ki beni ve kardeşimi dogdugumuzdan beri annem besledi, büyülttü. Babamda büyülttü ama velayet babama geçerse eve babannem gelecek o bize bakacak. Anneme giserse eve teyzem taşınacak. Benim üniversiteye gitmeme de 1.5 yıl kaldı. Sizce kimi seçmeliyim? Seçim yapmama seçeneğim olsa yapmazdım. Ikiside bize sevgisini eşit gösterir. Kendimi çok kötü hissediyorum, ikisininde eksikliğini hissediyorum. Bu işler düşündüğüm kadar kolay değilmiş. Çok yazdıysam kusuruma bakmayın çok doluyum. Tavsiye verebilecek olan varsa çok mutlu olurum
Yanlış Anlamadan Tam Olarak Ayrılma Sebepleri ney durum neden bu noktaya Geldi???
(Bu sayede daha iyi anlayıp daha iyi tavsiye verebiliriz sebep sonuç ilşkisi gibi)

Anne ve baban az çok nasıl insanlar yani mesela annen veya babandan hiç şiddet gördün mü veya sevecenler mi yoksa sinirliler mi yoksa umursamazlar mı vs. Yani daha çok kişiliklerine göre senin İçin daha iyi olanı seçmelisin

Şimdi Anneni seç diyecem yani sen ev falan diyince ve yazdıklarına bakınca sanki biraz çıkar ilişkisi varmış gibi geldi yani Madem ayrılıyom evi'de alayım diye hatta teyzende gazlıyor olabilir vs.

Babanı seç desem İnsan ister istemez bir anne sevgisi istiyor özelliklede küçük kardeşin için he Diyosanki babaannem çok iyidir sevecendir o zaman oda mantıklı olabilir

-ama işte sebepleri ve kişilikleri bilmediğimiz için daha doğru bir şey söylememuz zor

Dahası  
Reaksiyon skoru
186
İsim
Alim sevgen
İlgilendiği Kategoriler
Futbol
Ben 16 yaşında bir kızım. Kardeşim de 8 yaşında bir erkek çocuğu. Ailem ve babam boşanmaya karar verdi, iki tarafta bizi baskılıyor. Kimi seçeceğimizi bilmiyoruz. Ben ikisininde kırılmasını istemiyorum ve bana küsmelerinden kırgın olmalarından korkuyorum. Onlar senin anne baban sana küsemezler diyeceksiniz biliyorum ama durum farklı. Annem babama uzaklaştırma aldı, babam mahkeme gününe kadar geçici olarak bir evde kalıyor. Annem en küçük babamla alakalı şeyde "Tamam babanızı destekleyin siz, Ben size yıllarca baktım benim bu evde emeğim var, mahkeme gününde beni seçmezseniz üzülürüm" gibi şeyler diyor. Babamla bugün buluştuk babamda bana özel olarak "Beni satmayacaksınız değil mi, sizin eğitiminizi ödeyebilmem için bende kalmaniz en doğrusu, Beni harcamayin" gibi şeyler dedi. Yani iki tarafta onları seçmemiz için ağır derecede psikolojik baskı uyguluyor. Kardeşim annemin yanında seni seçeceğim babamın yanında seni seçeceğim diyor. Annemide babamıda çok seviyorum. Ikisiyle de görüşmeye devam edeceğiz ama ortada bir ev var. Iki katlı pahalı bir evimiz var. Bu evi babamla babannem ortak aldı, annemde içinde besledi büyülttü. Çok özele girmek istemiyorum ama doğru karar için biraz anlatmam gerekiyor. Annemi seçersem evin 3/4 u onun olacak, babamı seçersem ev babamın olacak. Ikiside eve ve para koparmaya oynuyor birbirinden. Biz çok arada kalıyoruz ve ben biraz daha büyük olduğum için yıllardır tüm kavgaları tüm lafları herkes her şeyi bana anlatıyor ben zaten kendi arkadaşlık, ilişki işlerimde problem çekiyorum üzülüyorum birde ben kardeşimden büyük olduğum için her şeyde beni kullanıyorlar. Annemide babamı da normalde çok severim. Ama şöyle bir şeyde var ki beni ve kardeşimi dogdugumuzdan beri annem besledi, büyülttü. Babamda büyülttü ama velayet babama geçerse eve babannem gelecek o bize bakacak. Anneme giserse eve teyzem taşınacak. Benim üniversiteye gitmeme de 1.5 yıl kaldı. Sizce kimi seçmeliyim? Seçim yapmama seçeneğim olsa yapmazdım. Ikiside bize sevgisini eşit gösterir. Kendimi çok kötü hissediyorum, ikisininde eksikliğini hissediyorum. Bu işler düşündüğüm kadar kolay değilmiş. Çok yazdıysam kusuruma bakmayın çok doluyum. Tavsiye verebilecek olan varsa çok mutlu olurum
Geçmiş olsun kardeşim benim bizde derdimiz var sanıyoruz ne hayatlar varmış…
Kendi geleceğini düşün anneni seç yada babanı seç diyemez kimse okulun için arkadaşların için maddi manevi destek için hangi taraf senin ve özellikle kardeşin için hayırlıysa bunu kendi başına iyice düşün ve kararını kendin ver
Biz burda her konuda sana destek oluruz 👍🏻

EREN PC

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
80
İsim
EREN
bu arada yorumlarından net bi düşünceye vardım bence kardeşini annende senin ise babanda kalman daha doğru olur net kardeşin küçük baban ona yeterince bakamaz annende kalması net daha iyi sende babanda kalırsan ikisininde gönlü olur bide şahsi fikrim bekar olcakları için bi süreden sonra evlenebilirler ve eve bi erkek babanın gelmesi emin olkorkunç bi durum hele kadınsan ama baban evlense her şey yine erkek kalar vercek ve sana bi etkisi olmicak net babanı seçmelisin kardeşinde mecbur annende kalmalı

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,012,620
Üyeler
160,413
Son üye
Gibbous282
Top Bottom