Neler Yeni

❌İndirim Bitti! AJAZZ AJ159 APEX (ÜRETİMDEN KALDIRILDI)

habbassaka

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,355
İsim
Berk

Thadox

80+ Bronze
Peki harici dongle alma temin etme gibi durum olur mu?

Bilal539

80+ Silver
Şimdi olay şu nordic daha iyi evet ama pan1080 pro model için geçerli apex de hala ne kullanılıyor bilmiyoruz ama bu fiyata bence sıkıntı yok fakat adamlar royuan yazıp pan gönderiyorsda bence burada sipariş içeriği hatalı

abi şimdi mantıklı düşününcede baksana şarj istasyon var, istasyonda renkli ekran var, rgb var, dungle var, 8k hz falan filan fiyat 530₺ sanki frisy kalitesinde bi mouse gelcek kafam karıştııııı
Hocam o zaman sana 900e sıfırdan farksız rival 3 wireless satayım bu aklınıza yatmadıysa

Bilal539

80+ Silver

Genel Karşılaştırma: Royuan, NRF5340 ve PAN1080​

ÖzellikRoyuan ÇipiNRF5340PAN1080
ÜreticiRoyuanNordic SemiconductorPanasonic
Bluetooth VersiyonuGenelde BLE 5.0 veya BLE 5.1Bluetooth 5.2Bluetooth 5.3
Kablosuz TeknolojilerBLE ve bazen Wi-Fi entegrasyonlarıBLE, Bluetooth Long Range, IEEE 802.15.4, NFCSadece BLE
ÇekirdekTek veya çift çekirdekli (ARM Cortex-M0 veya M3)Çift çekirdekli ARM Cortex-M33Tek çekirdekli ARM Cortex-M
Saat HızıÇeşitli modellerde 48-96 MHz128 MHz (yüksek performans çekirdeği)80 MHz civarında
Bellek256 KB - 512 KB RAM, 512 KB Flash1 MB Flash, 512 KB RAMGenelde daha düşük bellek
Gecikme SüresiDüşük, ancak yüksek hızda bazı sınırlamalarÇok düşük, yüksek veri hızlarına uygunDüşük, ancak çok yoğun veri aktarımında sınırlı
Güç TüketimiDüşük güç tüketimiGelişmiş güç yönetimi modlarıDüşük enerji tüketimi
Özelleştirilebilirlik ve SDK DesteğiGenelde sınırlıNordic’in güçlü SDK ve araç desteğiOrta düzey SDK ve araç desteği

1. Royuan Çipi:

• Bluetooth Versiyonu: Genelde Bluetooth 5.0 veya 5.1 desteğine sahiptir. Bu, PAN1080 ve NRF5340 gibi yüksek veri hızları ve düşük gecikme süresi sunmada kısmen daha sınırlı kalabilir.
  • Saat Hızı ve Performans: Royuan çiplerinde çekirdek hızı, NRF5340’e kıyasla daha düşüktür ve genellikle 48-96 MHz civarındadır. Bu, özellikle çok yüksek yenileme hızları (8 kHz gibi) gerektiren uygulamalarda potansiyel bir kısıtlama oluşturabilir.
  • Kullanım Alanları: Genelde IoT cihazları, temel bağlantı uygulamaları ve düşük güç tüketimi gerektiren cihazlarda tercih edilir. Yüksek işlem gücü veya düşük gecikme gerektiren uygulamalarda sınırlı kalabilir.

2. NRF5340 Çipi:

• Bluetooth Versiyonu: Bluetooth 5.2 destekli, yüksek veri aktarım hızları ve düşük gecikme süreleri sunan bir yapıdadır. Bu, özellikle hızlı yanıt süresi ve düşük gecikme gerektiren mouse uygulamalarında büyük bir avantaj sağlar.
  • Saat Hızı ve Çift Çekirdekli Yapı: 128 MHz’lik yüksek performanslı çekirdeği ve düşük güç çekirdeği sayesinde yüksek yenileme hızında çalışabilir. 8 kHz gibi yenileme hızlarını verimli bir şekilde destekleyebilir.
  • Gelişmiş SDK ve Araç Desteği: Nordic’in geniş SDK desteği ve araçları sayesinde geliştirme süreci kolaydır ve performans optimizasyonları yapılabilir.

3. PAN1080 Çipi:

• Bluetooth Versiyonu: Bluetooth 5.3 ile daha güncel bir BLE standardına sahip olsa da, tek çekirdekli yapısı ve sınırlı saat hızı nedeniyle yoğun veri aktarımlarında sınırları vardır.
  • Saat Hızı: Genellikle 80 MHz civarında bir saat hızına sahip olduğundan, yüksek yenileme hızına sahip mouse uygulamalarında sınırlı kalabilir. Yine de, bazı durumlarda stabil performans sunabilir.
  • Kullanım Alanları: Genellikle düşük gecikme süresi gerektiren ancak çok yüksek veri işleme gücü istemeyen cihazlar için uygundur.

8 kHz Yenileme Hızında Kullanım​

8 kHz yenileme hızında veri işleme ve aktarımı için her üç çipin farklı performans seviyeleri vardır:

1. NRF5340: Bu çip, 8 kHz yenileme hızında stabil çalışmak için en iyi seçenek olarak öne çıkar. Çift çekirdekli mimarisi, yüksek saat hızı ve Bluetooth 5.2 desteği sayesinde yüksek veri aktarım hızı ve düşük gecikme süreleri sunar. Bu nedenle, 8 kHz gibi yenileme hızlarında güvenilir bir performans sağlar.
  2. PAN1080: Bluetooth 5.3 desteği sunmasına rağmen, tek çekirdekli yapısı ve sınırlı işlem gücü nedeniyle 8 kHz yenileme hızına ulaşmada zorlanabilir. Orta düzey bir performans sağlar; yüksek yenileme hızına sahip mouse gibi cihazlar için bazı sınırlamalar olabilir.
  3. Royuan Çipi: Royuan çipleri genelde daha düşük performans ve daha düşük saat hızları sunduğundan, 8 kHz gibi çok yüksek yenileme hızlarında kullanılması zordur. BLE 5.0 veya 5.1 desteği de daha yavaş veri aktarım hızları ve gecikme süreleri yaratabilir. Royuan çipleri daha çok düşük yenileme hızında stabil performans gerektiren cihazlar için uygundur.

Sonuç​

• En İyi Tercih (8 kHz Yenileme Hızı için): NRF5340, yüksek performans ve düşük gecikme sağladığı için öne çıkar.
  • Orta Seviye Seçenek: PAN1080, belirli uygulamalarda yeterli performans verebilir ancak 8 kHz için tam stabilite sağlamak zor olabilir.
  • Düşük Performanslı Seçenek: Royuan Çipi, daha düşük yenileme hızları ve enerji tasarrufu öncelikli uygulamalar için uygundur; 8 kHz için önerilmez.

Bu faydalı olacaktır bence burada kalsın ama dediğim gibi bu fiyatlara gayet normal.

enesskooc

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,711
İsim
Enes Koç
500 liraya bir ton özellikli mouse alınmış yok chip neymiş yok buyu neymiş. Buna takılan bilgisayarın bile umrunda değilken kendinize boş işler bulmanız çok ilginç.
Boş iş değil dostum elime pro ulaştı. Bugün 2. Valorant maçımda takılmalar meydana geldi 4khz de. Şimdi ben bunu özelliği için aldım 1khz de sorun yok gözüküyordu ama ondada takıldı şarjı yoktur diye 5 dk şarja taktım sorun düzeldi. Ama tekrarlarmı tekrarlamazmı belli değil. Bilinmezlik içinde insanlar araştırma yapıyo 1400 lira verdim ben yerden toplamıyoruz stabil çalışmadıktan sonra önemi yok

Fodbrok

80+
Şimdi olay şu nordic daha iyi evet ama pan1080 pro model için geçerli apex de hala ne kullanılıyor bilmiyoruz ama bu fiyata bence sıkıntı yok fakat adamlar royuan yazıp pan gönderiyorsda bence burada sipariş içeriği hatalı
Hocam ben sayfa 497'de neden APEX'te Pan1080 model olduğunu düşündüğümü paylaştım.

Sipariş içeriği olarak da aslında pek hatalı sayılmazlar. Ürünün özelliklerini paylaşırken farklılıklar olabileceğinin farkında olun diye not düşmüşler. Müşteri hizmetleri bunun farkında olmadığı için para iadesi yapıyordur. Para iadesini almak ne kadar etik orası tartışılır.
1730560508682.png

pcbuilder

80+
Hocam ben sayfa 497'de neden APEX'te Pan1080 model olduğunu düşündüğümü paylaştım.

Sipariş içeriği olarak da aslında pek hatalı sayılmazlar. Ürünün özelliklerini paylaşırken farklılıklar olabileceğinin farkında olun diye not düşmüşler. Müşteri hizmetleri bunun farkında olmadığı için para iadesi yapıyordur. Para iadesini almak ne kadar etik orası tartışılır.
Alıntıyı görüntüle
Hocam bu alt metni nerede gördünüz, linki paylaşır mısınız?

Top Bottom