Neler Yeni

Akko Monsgeek M1 V5 Alanlar Ne Yaptı

Strekeos

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Arnold
Oyle bir arayuzu yok qmknin yazilimdaki kodlari degistirmen gerekiyor. Kolay bir sey olsa gondermistim zaten. Hos ben size firmwareyi atabiliyor olsam da sizin flashlamayi ogrenmeniz lazim. QMK isleri neredeyse full yazilim biraz ilgilenmiyorsaniz hic girismeyin klavyeyi brick edersiniz sonra bozulmaz ama tamir etmek icin mecbur ogrenmek zorunda kalirsiniz :D

TinerciAlper

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,118
İsim
Alper Burak Sarı
Instagram
alperburaks
Steam
https://steamcommunity.com/profiles/76561198343077776
Discord
Alperburaks
Oyle bir arayuzu yok qmknin yazilimdaki kodlari degistirmen gerekiyor. Kolay bir sey olsa gondermistim zaten. Hos ben size firmwareyi atabiliyor olsam da sizin flashlamayi ogrenmeniz lazim. QMK isleri neredeyse full yazilim biraz ilgilenmiyorsaniz hic girismeyin klavyeyi brick edersiniz sonra bozulmaz ama tamir etmek icin mecbur ogrenmek zorunda kalirsiniz :D
ya biraz bozdum zaten hangi dili öğrenmem gerekiyor js yeterli mi

Strekeos

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Arnold
Hocam bu qmk olayı için güzel bir rehber yada inceleme vb.. yapabilirmisiniz ?
Cok guzel rehberler var aslinda ama hep ingilizce, google ceviri kullanabilirsiniz veya chat gpt qmk sistemini gayet iyi biliyor yardimci olur. Benim burada forumdan anlatmam cok uzun surer sayfalarca dokuman yazmam lazim ama yeni sistemi aldigimda zamanim olursa en azindan yardimci bir rehber hazirlamaya calisirim. Su an laptopla eziyet cekiyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

ya biraz bozdum zaten hangi dili öğrenmem gerekiyor js yeterli mi
jsye girmenize hic gerek yok qmk c ya da c# ama aslinda bir .ini dosyasi editliyor gibi dusunun cok da abartilacak bir sey degil zaten hali hazirda bir sablon oluyor elinizde. asil mevzu git kismi git kismina biraz hakim olduktan sonra kalani kolay.

TinerciAlper

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,118
İsim
Alper Burak Sarı
Instagram
alperburaks
Steam
Discord
Alperburaks
Cok guzel rehberler var aslinda ama hep ingilizce, google ceviri kullanabilirsiniz veya chat gpt qmk sistemini gayet iyi biliyor yardimci olur. Benim burada forumdan anlatmam cok uzun surer sayfalarca dokuman yazmam lazim ama yeni sistemi aldigimda zamanim olursa en azindan yardimci bir rehber hazirlamaya calisirim. Su an laptopla eziyet cekiyorum.

jsye girmenize hic gerek yok qmk c ya da c# ama aslinda bir .ini dosyasi editliyor gibi dusunun cok da abartilacak bir sey degil zaten hali hazirda bir sablon oluyor elinizde. asil mevzu git kismi git kismina biraz hakim olduktan sonra kalani kolay.
mecbur öğreneceğim hocam bu klavye için

Dahası  
Reaksiyon skoru
288
İsim
enes hünkar

github üzerindeki qmk dosyasında dediğiniz gibi parlaklık 104 sınırlı. via kullanan arkadaşlar zaten full parlaklık alıyor. via dosyasının parlaklığı 255.
qmk dosyası
1740768333284.png

via dosyası
1740768358279.png

Quiwick

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,190
İsim
Emre

Hocam bu şimdi rgb değeri 255 fln dediniz bunda yanlıuş bir şey yapsak ledler fln yanmaz değil mi ? hiç bilgim yok çünkü qmk ile ilgili

Strekeos

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Arnold
mecbur öğreneceğim hocam bu klavye için

En dogru ve guncel firmware bu, buradaki degerleri kendinize gore duzenleyip tekrar compile etmeniz lazim gerisi sizde. Adamlarin paylastigi ilk versiyonda rgbleri dogru maplememisler ben ticket acip duzelttirdim :D

github üzerindeki qmk dosyasında dediğiniz gibi parlaklık 104 sınırlı. via kullanan arkadaşlar zaten full parlaklık alıyor. via dosyasının parlaklığı 255.
qmk dosyası
Alıntıyı görüntüle
via dosyası
Alıntıyı görüntüle
Alamiyor hocam ben de oyle saniyordum max val 255 cekip tekrar deneyin farki anlayacaksiniz.

Dahası  
Reaksiyon skoru
288
İsim
enes hünkar

En dogru ve guncel firmware bu, buradaki degerleri kendinize gore duzenleyip tekrar compile etmeniz lazim gerisi sizde.

Alamiyor hocam ben de oyle saniyordum max val 255 cekip tekrar deneyin farki anlayacaksiniz.
via üzerinden denedim. qmk kullanmıyorum. via da hali hazırdaki dosya max parlaklıkta zaten. test etmek için via nın json dosyasına girip değeri düşürüp deneyebilirsiniz. şuan via kullanan rgb den tam verim alıyor zaten. qmk kullananlar alamıyor onun içinde dediğiniz gibi öğrenilip yapılması lazım.

Strekeos

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Arnold
via üzerinden denedim. qmk kullanmıyorum. via da hali hazırdaki dosya max parlaklıkta zaten. test etmek için via nın json dosyasına girip değeri düşürüp deneyebilirsiniz. şuan via kullanan rgb den tam verim alıyor zaten. qmk kullananlar alamıyor onun içinde dediğiniz gibi öğrenilip yapılması lazım.
Ikisi cok farkli seyler degil ama QMK firmwarede belirlemediginiz bir seyi VIA uzerinde duzenleyemezsiniz. Once qmk firmwareye entegre etmeniz lazim. Custom via firmware de hazirladim numpad icin oradan biliyorum ilgili konuma bakabilirsiniz macerami merak ediyorsaniz. Mantiginiza oturmadiysa soyle ozetleyeyim qmk klavyenin chipine entegre ettigimiz yazilim dolayisiyla sinirlayici oluyor ve VIAdan gelen komutlar karsilik bulmuyor. Siz aslinda 0 ile 104 arasinda geziyorsunuz 0 ile 255 degil. Her ne kadar VIA.jsonuna 255 yazsaniz da.

TinerciAlper

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,118
İsim
Alper Burak Sarı
Instagram
alperburaks
Steam
Discord
Alperburaks
viada 255 yapamıyor muyuz

TinerciAlper

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,118
İsim
Alper Burak Sarı
Instagram
alperburaks
Steam
Discord
Alperburaks
yukarda ekran görüntülerini ekledim. via zaten 255 qmk 104 olarak yapılmış
ben anlamadım qmk zaten üstteki arakdaşın dediği üzre chipsete bağlı eğer öyleyse biz zaten qmkdaki alabildiğimizi viada alabilcez

Dahası  
Reaksiyon skoru
288
İsim
enes hünkar
Ikisi cok farkli seyler degil ama QMK firmwarede belirlemediginiz bir seyi VIA uzerinde duzenleyemezsiniz. Once qmk firmwareye entegre etmeniz lazim. Custom via firmware de hazirladim numpad icin oradan biliyorum ilgili konuma bakabilirsiniz macerami merak ediyorsaniz. Mantiginiza oturmadiysa soyle ozetleyeyim qmk klavyenin chipine entegre ettigimiz yazilim dolayisiyla sinirlayici oluyor ve VIAdan gelen komutlar karsilik bulmuyor. Siz aslinda 0 ile 104 arasinda geziyorsunuz 0 ile 255 degil. Her ne kadar VIA.jsonuna 255 yazsaniz da.
qmk bilgim yok değeri arttırıp deneyemem. dosyasını atarsanız test etmiş olurum. monsgeek in qmk kendi içinde güncelleyip via üzerine entegre ettiğini düşünüyorum. vaktiniz olduğu zaman via ile qmk arasında resimli parlaklık testi iletin bakalım.

Top Bottom