Neler Yeni

akp nin son kozu reform paketi

İntel Xeon

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Arkadaşlar reform paketi sızmış galiba;https://www.dunya.com/kose-yazisi/vergi-reform-paketinin-ayrintilari-belli-oldu/612604

1- şirketlerin 2020, 2021 ve 2022 yılı kazançlarına uygulanmak üzere vergi tevkifatı getiriliyor.
2- araçların noterler tarafından ilk tescilden sonraki birinci satış ve devrine binde 5 harç getiriliyor.
3- ötv’de alkollü alkolsüz içkiler ve sigarada konsinye satış kaldırılıyor, peşin vergiye geçiliyor.
4- 7 günlük fatura düzenleme süresinin kısaltılması için maliye’ye yetki veriliyor.
5- ötv’nin tahsil güvenliğini sağlamak amacıyla teminat alma konusunda maliye’ye yetki veriliyor.
6- ötv teminatı konusunda getirilen zorunluluğa uymayanlara yüksek tutarda özel usulsüzlük cezası kesilecek.
7- yeni bir kaçakçılık suçu cezası geliyor.
8- muhafazası tehlikeli veya masraflı olan menkul malların pazarlık usulü ile satılmasına ilişkin düzenleme yapılıyor.
9- ihale edilen malı almaktan vazgeçenlerin ödemeleri gereken faiz tutarı artırılıyor.
10- gayrimenkullerin elektronik ortamda satışına yönelik düzenleme yapılıyor.
11- bedelin ödenmemesi nedeniyle ihalenin feshi halinde, kişinin sorumlu olacağı tutar netleştiriliyor.
12- akaryakıt şirketlerine sıkı denetim getiriliyor.
13- geçici iş göremezlik ödeneği hesaplamasına üst limit getiriliyor.
14- tarım kredi kooperatifleri tarafından kullandırılan tarımsal krediler yapılandırılıyor.
15- prim teşviki, destek ve indirimlerden geriye dönük yararlanma ve başka teşvikle değiştirme imkanı kaldırılıyor.

bunlardan hiçbiri doğrudan doğruya halkı ilgilendirmiyor :/

(alıntı)
Kaynak saglam değil bide bu kadar saçma bi reform paketimi olur hiç biri ise yaramaz

thaelien

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,035
İsim
eren tezer
Hiç bir partiyi desteklemiyorum bir partiyide tutmuyorum şuanda.Ama ülkenin başındaki partide yönetimde allah iki göz vermiş görüyosanız anlarsınız kötü olduğu.İki kuruş parayla nasıl geçinecek bu millet.1.5K emekli maaşıyla insan nasıl yaşıyabilir ya bide çıkıyolar diyolar siz nankörsünüz vs vs. Valla önümüzdeki seçimlerde hükümet değişecek o kesin zaten de inşallah ülke yararına işler yapacak insanlar gelirde şu ülke kalkınır.Yoksa bu şekilde dibe doğru gitmeye devam edicez

baltazar

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,644
İsim
A.Ş.
İlgilendiği Kategoriler
Güç Kaynakları
En son cumhurbaşkanı eğitim reformundan bahsediyordu. Ayrıca son kongrede kadın haklarıyla ilgili düzenleme yapılacağı söylenmişti. Ciddi değişimler yapacaklar bence.

Nvidia_GF_FX_500

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Galiba vergi ile alakalı bir şeylerden bahsedilecekmiş. Merak ediyorum doğrusu.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,037,812
Üyeler
164,563
Son üye
Key56