Neler Yeni

Rehber ❌Alınmaması Gereken Mouse Modelleri❌ (Güncelleme 3)

-CrawL

80+ Gold
Almayı düşündüğünüz mouseu bu rehberde aramak isterseniz Ctrl + F kominasyonuyla çıkan yere almak istediğiniz mouseu yazabilirsiniz. Eğer orada yoksa konunun altına mutlaka yazın.

Bazı mouselara pahalı diye alınmaz yazdım. Normalde alınır. Pahalı diye alınmaz. Ama isteyen alabilir yine de zorlama yok.

Bu notları okumayıp kazık yerseniz benden bilmeyin :D

Logitech G102/203 LIGHTSYNC
Alıntıyı görüntüle

- Sensörü Mercury değil. yaklaşık 90 IPS'lik bir sensörü var. Alıp da memnun olanlara bakmayın siz.

Logitech G300s
Alıntıyı görüntüle

- Kronik çift tıklama sorunu var. Aynı fiyata daha iyileri mevcut. (Corsair Katar Pro gibi.)

Logitech G102/203 Prodigy
Alıntıyı görüntüle

- Kronik çift tıklama sorunu var. Aynı fiyata kronik sorunlu olmayan başka modeller mevcut. (HP OMEN Vector Essential gibi.)

MSI Interceptor DS B1
Alıntıyı görüntüle

- 48 IPS hızlanmaya sahip düşük seviye bir sensöre sahip.

Gamepower Bane
Alıntıyı görüntüle

- 30 IPS'lık hızlanmaya sahip olan bayağı kötü bir sensöre sahip.

SteelSeries Aerox 3
Alıntıyı görüntüle

- 600 TL gibi aşırı pahalı bir fiyata sahip. Ondan daha iyi mouselar bile bundan çok daha ucuz. (HP OMEN Reactor, G305 gibi.)

Razer DeathAdder Elite
Alıntıyı görüntüle

- Aslında kötü bir mouse değil ama Basilis X gibi kablosuz bir mouse varken almazdım. Ama Basilis X istemezseniz, üstüne biraz daha ekleyip Basilisk / DeathAdder V2 almalısınız. Üstüne ekleme şansınız yoksa bu mouse da iyidir.

Asus ROG Strix Impact II
Alıntıyı görüntüle

- Öncelerde 220 TL gibi gayet iyi bir fiyata satılırken şu anda 300 TL'ye kadar çıkmış durumda. Eski fiyatına inmediği sürece alınmaz.

Razer DeathAdder Essential
Alıntıyı görüntüle

- 280 - 300 TL arasına satılıyor ve fiyatını hak etmiyor asla. RGB bile değil tek yeşil renk :D

Razer Basilisk Essential
Alıntıyı görüntüle

- Nedeni DeathAdder Essential ile aynı. En azından RGB aydınlatma var. Ama ne yazar mouseun fiyatı uzaya uçmuş.

Corsair Katar Pro Wireless
Alıntıyı görüntüle

- 3325 sensöre sahip. Böyle bir fiyattaki bir mousea göre rezalet.

Evet rehberimiz burada sona...

ermiyor! İlerleyen zamanlarda bu rehberi süreklü güncelleyip, anayasa gibi upuzun bir rehber haline getirmeyi planlıyorum. Sizin de eklememi istediğiniz mouse varsa mutlaka söyleyin. İyi forumlar!
GamePower Icarus Nasıl? Letgoda kutusu açılmamış 100Tl ye almıştım. Kendi yazılımı var RGB Sini falan ayarlayabılıyorsun. 1000HZ Ve 10000DPİ Ya kadar destekliyor.

Vesemir Dayı

80+ Platinum
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
27,587
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Teknik Sorunlar
Discord
Vesemir#0538
Gamepower Bane kullanıyorum 4-5 aydır sıkıntı yok. Sgm x7 kullandım 3 seneden fazla onda da sorun çıkmadı. Sensör her şey değil bence. Tabi konunun erbabı değilim.

Lelch

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
Serhat Karabulut
Elinden geldiğince tanıtmaya çalışmış fakat çok fazla kötüleme var bence biraz sinirlenmiş gibi gene de bunlardan birini alacak olan başka yerlere baksın hepsini kullandım gibi bir şey o kadar kötü değiller g203 falan gayet başarılı daha kimsede sorun çıkarttığını görmedim.

mutlu pide

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,754
İsim
mutlu pide
İlgilendiği Kategoriler
mutlu pide
Elinden geldiğince tanıtmaya çalışmış fakat çok fazla kötüleme var bence biraz sinirlenmiş gibi gene de bunlardan birini alacak olan başka yerlere baksın hepsini kullandım gibi bir şey o kadar kötü değiller g203 falan gayet başarılı daha kimsede sorun çıkarttığını görmedim.

bariskarali

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,890
İsim
Barış Karalı
Bence bu rehber değil. Senin kendi şahsi düşüncen. 1. olarka şunu söylemek istiyorum. Logitech G203 Lightsync Mouse 170 TL gibi bir fiyatı var şuanda ve bundan net eminim ki sapasağlam bir mouse kuzenim almıştı 1 yıl dan fazla oldu hala takır takır oynatıyor. Bende denedim o yüzden net konusuyorum. Kusurlu ürün olabilir ama genelleme yapmak doğru değil. :D neye göre alıp memnun olanlara bakmayın diyorsun anlamadım. 2. olarak Steelseries aerox modeli mouse. Dünyanın en hafif mouselerinden birisi. Zaten özelliğide bu. Karşısına rakip olarak çıkardığın HP omen reactör ile aynı kategoride bir mouse değil. Kullanım amaçları ve özellikleri farklı. Son olarak. En iyi Mouse ilk olarak ele oturan mouse dir. Bunu ilk önce belirmek isterim. Bilmem bilirmisin KennyS diye bir oyuncu var CSGO da awpci. Daha 3-4 aya kadar Razer Deathadder Elite kullanıyordu. Söylediği de şu '' Eskidi biliyorum ama elime çok güzel oturuyor daha iyi bir mouse geçmek istiyorum ama elime uygun olması en önemlisi'' dedi. Yayınlarını takip ediyorum. Şimdi yeni bri mouse geçti. Önceden daha rahat oynadığını belirtti ve alışmasının zaman alacağını söyledi. Diyeceğim şu ki Rampage Gamepower tarzı mouseleri üst seviyede bende pek önermem ama. Bu konuyu rehber yerine öneri altında açsan daha mantıklı olurdu bence.

mutlu pide

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,754
İsim
mutlu pide
İlgilendiği Kategoriler
mutlu pide
Bence bu rehber değil. Senin kendi şahsi düşüncen. 1. olarka şunu söylemek istiyorum. Logitech G203 Lightsync Mouse 170 TL gibi bir fiyatı var şuanda ve bundan net eminim ki sapasağlam bir mouse kuzenim almıştı 1 yıl dan fazla oldu hala takır takır oynatyor :D neye göre alıp memnun olanlara bakmayın diyorsun anlamadım. 2. olarak Steelseries aerox modeli mouse. Dünyanın en hafif mouselerinden birisi. Zaten özelliğide bu. Karşısına rakip olarak çıkardığın HP omen reactör ile aynı kategoride bir mouse değil. Kullanım amaçları ve özellikleri farklı. Son olarak. En iyi Mouse ilk olarak ele oturan mouse dir. Bilmem bilirmisin KennyS diye bir oyuncu var CSGO da awpci. Daha 3-4 aya kadar Razer Deathadder Elite kullanıyordu. Söylediği de şu '' Eskidi biliyorum ama elime çok güzel oturuyor daha iyi bir mouse geçmek istiyorum ama elime uygun olması en önemlisi'' dedi. Yayınlarını takip ediyorum. Şimdi yeni bri mouse geçti. Önceden daha rahat oynadığını belirtti ve alışmasının zaman alacağını söyledi. Diyeceğim şu ki Rampage Gamepower tarzı mouseleri üst seviyede bende pek önermem ama. Bu konuyu rehber yerine öneri altında açsan daha mantıklı olurdu bence.
1.
(Genel sorun)

2. Aerox 3 hafif ama çok pahalı. Neymiş hafif banane la. Aynı fiyata kablosuz mouselar bile var.

3. DeathAdder Elite'e çok söylenmedim. Hatta alınabilir. Sadece aynı fiyata kablosuz mouse olduğunu söyledim.

bariskarali

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,890
İsim
Barış Karalı
1.
(Genel sorun)

2. Aerox 3 hafif ama çok pahalı. Neymiş hafif banane la. Aynı fiyata kablosuz mouselar bile var.

3. DeathAdder Elite'e çok söylenmedim. Hatta alınabilir. Sadece aynı fiyata kablosuz mouse olduğunu söyledim.
işte reis bu belirttiği gibi senin şahsi düşüncen bence.
1. attığın videoya bakmak önemli değil. Ben sana burda şikayetvar.coma girdiğim zaman en iyi ürünlerin ne hatalarını çıkartırım. Hatalı ürün hatta seri olabilir ama genelleme yapmak doğru değik.
2. Aerox 3 dediğin gibi hafif. Ve özel bir tasarım. Zaten herkesin alacağı bir ürün değil. Alıcısına hitap eden bir ürün. Mesela Apex7 klavye aşşşırı pahalı. Sağda led ekran falan. Benim işime yaramaz almam. Ama yaracak olan illaki vardır ve gider alır.
3. Yine burda kişisel bir tercih meselesi. 300 400 tl bandında ben kesinlikle kablosuz mouse önermiyorum. Daha önce denemiş ve tecrübe sahibi olarak söylüyorum bunu. Ha logitech suanda hero mouse çıkarttı 1000 tl üstünde çok iyi ne kopma ne gecikme ne delay var. Mesela rival 650 on numara prof bir kablosuz mouse. O bütcede herkes kablosuz kullanmak istemez. Deathadder kablolu alınmaz onun yerine kablosuz su mouse var demekte bana biraz saçma geldi. Çünkü yarışabilecek kulvarları değil. Bunlar benim şahsi düşüncem tabii ki.

mutlu pide

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,754
İsim
mutlu pide
İlgilendiği Kategoriler
mutlu pide
işte reis bu belirttiği gibi senin şahsi düşüncen bence.
1. attığın videoya bakmak önemli değil. Ben sana burda şikayetvar.coma girdiğim zaman en iyi ürünlerin ne hatalarını çıkartırım. Hatalı ürün hatta seri olabilir ama genelleme yapmak doğru değik.
2. Aerox 3 dediğin gibi hafif. Ve özel bir tasarım. Zaten herkesin alacağı bir ürün değil. Alıcısına hitap eden bir ürün. Mesela Apex7 klavye aşşşırı pahalı. Sağda led ekran falan. Benim işime yaramaz almam. Ama yaracak olan illaki vardır ve gider alır.
3. Yine burda kişisel bir tercih meselesi. 300 400 TL bandında ben kesinlikle kablosuz mouse önermiyorum. Daha önce denemiş ve tecrübe sahibi olarak söylüyorum bunu. Ha logitech suanda hero mouse çıkarttı 1000 TL üstünde çok iyi ne kopma ne gecikme ne delay var. Mesela rival 650 on numara prof bir kablosuz mouse. O bütcede herkes kablosuz kullanmak istemez. Deathadder kablolu alınmaz onun yerine kablosuz su mouse var demekte bana biraz saçma geldi. Çünkü yarışabilecek kulvarları değil. Bunlar benim şahsi düşüncem tabii ki.
1. Bu genel bir sorun. Mouseun içini bile qaçıp gösterdiler sensörün Mercury olmadığını. İstersen kendin dene. 400 DPI 0,6 sense al VALORANT'da.

2. Özel tasarım pek sayılmaz. Rival 3 ile aynı ama daha az malzeme,daha çok fiyat :D

3. Günümüz oyuncu mouselarında gecikme işi yalan artık. (Bu arada kim kablosuz istemez. Neyse.)

4. Focus+ ile 5G'nin arasındaki fark kağıt üstünde çok ama görünürde çok değil. Yani Focus+ sensörlü x mouseunu ve Razer 5G sensörlü y mouseunu kullanırsan, farkını anlayamazsın.

neyse tartışma uzamasın. bitsin burada.

bariskarali

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,890
İsim
Barış Karalı
1. Bu genel bir sorun. Mouseun içini bile qaçıp gösterdiler sensörün Mercury olmadığını. İstersen kendin dene. 400 DPI 0,6 sense al VALORANT'da.

2. Özel tasarım pek sayılmaz. Rival 3 ile aynı ama daha az malzeme,daha çok fiyat :D

3. Günümüz oyuncu mouselarında gecikme işi yalan artık. (Bu arada kim kablosuz istemez. Neyse.)

4. Focus+ ile 5G'nin arasındaki fark kağıt üstünde çok ama görünürde çok değil. Yani Focus+ sensörlü x mouseunu ve Razer 5G sensörlü y mouseunu kullanırsan, farkını anlayamazsın.

neyse tartışma uzamasın. bitsin burada.
Tartışmıyoruz zaten düşüncelerimizi belirtiyoruz. Ben zaten g203 ligthsync için konustum. Kuzenimde olan o. Rival 3 ile yarıştırılamaz bile. Araştırabailirsin özelliklerini. Son olarak. Ben bir mouseyi alırken ilk önce elime oturup oturmadığına bakarım. Sensör isterse dünyanın en iyi sensörü olsun. Tepkimise en dip olsun. Özellikle fps oyunlarında eline oturmadıktan sonra. Tutusun uymadıktan sonra. Çöp benim için. :) Bencede uzatmaya gerek yok. Ama yine söylüyorum. Zevkler ve renkler tartışılmaz. Kimisi kablolu sever kimisi kablosuz, kimisi hafif, kimisi ağır. Kimissi 20 tane tuşu olsun der. Kimisi 2 tane. Genelleme yapmamak lazım. İyi güünler...

Excator23cm

80+ Gold
Eline sağlık gerçekten iyi olmuş "Alınması gerreeken mouse'lar" serisi gelir mi?

mutlu pide

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,754
İsim
mutlu pide
İlgilendiği Kategoriler
mutlu pide
Eline sağlık gerçekten iyi olmuş "Alınması gerreeken mouse'lar" serisi gelir mi?

Aynı mantık bu da.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,028,661
Üyeler
163,031
Son üye
Cryptology
Top Bottom