🧈⚜️💰🟡 ALTIN - 5.679,42 TL- Oldu ONS - 4027,84 -🔥🔥🔥🔥

Global konjonktürden dolayı yaşanan bi' döngü bu, belli bi' noktadan sonra düzeltme ya da konsolidasyon gelmesi kaçınılmaz ama ülkeleri yönetenler ve yeni bir ekonomik sisteme geçmek isteyenler yüzünden bunun ne zaman olacağı belirsiz. Sene bitmeden gram bazında 6K'ya dayanır gibi görünüyor. ALTINS1 ile normal fiyatlama arasında devasa bi' makas var, o tarafta düzeltme gelirse çok daha sert olur. Eğer siyasal ve global faktörler böyle giderse muhtemelen 2030'a kadar 10K gram bile görürüz.

gram tl degeri 4800 civarlarindayken alacaktim. artis cok anormal geldigi icin dusmesini bekledim surekli. herkes de dusecek diyordu. baktim bunun duracagi yok gectigimiz cuma 5380tl den aldim. isin garibi daha da gidecek gibi duruyor. bu ay bitmeden 6bini gorurse sasirmam. ytd

Sarıkız şahlandı mı kolay kolay durmuyor. Düğünlerde miligram altın devri başlar yakında.

Şimdi trollük yapmadan bir inceleyelim 1930 lara kadar dolar altına endeksli idi sonra 1930 larda gizlice altını dolara endekslemeyi formülize ettiler o sırada Amerika'da büyük ve küçük işletmenin perakendecilerden malı aynı fiyatı almasını sağlayan ulusal antlaşma fesh edildi eskiden o dönem işçi gerçekten çalışarak yaşıyabiliyordu sonra soğuk savaş yeni dünya düzeni döneminde marget thatcher ve ronald reagen zenginin %70lik varlık vergisini %28e indirip üstünü düşük gelirlileri vergiye bağlayarak kendilerince çözümü buldular şuan nakitsiz ve ekonomik okuryazarlık bilmeyen bir toplum inşa etmeye çalışıyorlar
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Şimdi trollük yapmadan bir inceleyelim 1930 lara kadar dolar altına endeksli idi sonra 1930 larda gizlice altını dolara endekslemeyi formülize ettiler o sırada Amerika'da büyük ve küçük işletmenin perakendecilerden malı aynı fiyatı almasını sağlayan ulusal antlaşma fesh edildi eskiden o dönem işçi gerçekten çalışarak yaşıyabiliyordu sonra soğuk savaş yeni dünya düzeni döneminde marget thatcher ve ronald reagen zenginin %70lik varlık vergisini %28e indirip üstünü düşük gelirlileri vergiye bağlayarak kendilerince çözümü buldular şuan nakitsiz ve ekonomik okuryazarlık bilmeyen bir toplum inşa etmeye çalışıyorlar
Ayrıca PLANdemiden sonra ekonominin toparlanamaması doların değeri kaybını arttırdığı için altın fiyatını etkiliyor çünkü altın almak dolar almak ile aynı mantıkda sayılır

benim öyle bir param olsa almam
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Gümüş çok değişik bir element bize okullarda altın en iyi iletkendir dediler meğerse gümüş istisna imiş gümüş en iyi iletken ben gümüşün daha iyi pozisyonlarda geleceğini düşünüyorum hele şu sanayinin önünü açsınlar neler olacak dolarıda salsınlar dehşet bir vaziyet alır.
Gerçekten ya gümüş en iyisi. Bir video da mıydı bir yerde gördüm gümüş çok daha değerlenecek falan diyordu. Aslında böyle birkaç kilo alıp kenara yatırımlık atmak lazım. 30-40 seviyelerinden 60-65 seviyelerine gelmiş gramı.

Gerçekten ya gümüş en iyisi. Bir video da mıydı bir yerde gördüm gümüş çok daha değerlenecek falan diyordu. Aslında böyle birkaç kilo alıp kenara yatırımlık atmak lazım. 30-40 seviyelerinden 60-65 seviyelerine gelmiş gramı.
Böyle bişey duymuştum bikaç yıl önce gümüş değerlenecek diyorlardı. ozaman 3.5 tl filandı. Gümüşçü arkadaş dedi ki gümüş ne kazandıracak ya kim kazanmış ki diye bizi caydırdı. Şu anda 65lira.

düşüşe geçti

altın al sat aracı değildir uzun yıllar birikim yapılacak bir araçtır 5-10 yıl gözden çıkarıcaksın altını alıyorsan
normalde böyle ancak gerek trumpın çıkışları gerekse dünyada bitmeyen savaşlar yüzünden altın şuan gayet alınası

Dolar endeksinin önünde 99K direnci var burayı atlaması durumunda altında gevşeme hızlanabilir. Fakat şu an global şartlar çok tutarlı değil. Çünkü hala siyasi çalkantılar ve bazı ülkeler arasındaki savaş durumu belirsizliğini koruyor. İnsanlar da bu durumda en güvenilir yatırım aracı olarak altını görüyor. Mutlaka bi' noktada yataya bağlayacak orası kesin. Çünkü hiç bir grafik sonsuza kadar yukarıya gitmez ve bi' noktada uzun vade tutmayanların kar realizasyonları gelecek. Şahsi fikrim, uzun vade düzenli toplayıcı olan düşüşlerde yine ekleme yapmaya devam eder.

Gümüşün de hala gideceği yol olduğunu düşünüyorum, o da altınla beraber güzel ivme yakaladı.
Yine geri çekilmelerde uzun vade için kademeli toplamayı düşünürüm şahsen.

Altin kripto paraya dondu. 1 ay sonra ons olarak 3000 e dusmeyeceginin kimse garantisini veremez. Trump ve elit aileler ne isterse o olur , bizlerin fikrinin onemi yok

Geri