Am7 3xd 9070xt Kombin

Reaksiyon skoru
2
9070xt ve amd ryzen 7 3xd almayı düşünüyorum bu ikisini 52 liraya kapatıp 20 liraya anakartıdır kasadır kalan bileşenleri almak mantıklı mı yoksa bütçe mi yükseltmek gerek. Diğer bir seçenek olarak da daha farklı bir ekran kartı tercih etsem neler fark eder

7800x3d 9070xt kasayı 70 bandına toplayamazsın 100k cıvarı gıder hocam.

Oyun amaçlı toplayacağınızı varsayıyorum, ne tür oyunlar oynamayı seversiniz onu da yazarsanız daha sağlıklı yorum yapılabilir. 9070xt benim gözümde fiyat performans olarak en iyi ekran kartı. Ben de 9070xt oynuyorum, hikaye oyunlarını 2K da full ayar çok rahat oynatıyor, fps oyunlarında zaten ekran kartına çok iş düşmüyor. Bütçe çok kısıtlıysa 7500f, orta seviyedeyse 7800x3d alabilirsiniz.

Oyun amaçlı toplayacağınızı varsayıyorum, ne tür oyunlar oynamayı seversiniz onu da yazarsanız daha sağlıklı yorum yapılabilir. 9070xt benim gözümde fiyat performans olarak en iyi ekran kartı. Ben de 9070xt oynuyorum, hikaye oyunlarını 2K da full ayar çok rahat oynatıyor, fps oyunlarında zaten ekran kartına çok iş düşmüyor. Bütçe çok kısıtlıysa 7500f, orta seviyedeyse 7800x3d alabilirsiniz.
genel olarak fps oyunları oynayacağım. Sonradan üstüne koyabileceğim bir sistem de olmasını istiyorum.

Fps oynarken ekran kartına fazla yük düşmüyor, 20bin tl'ye anakart, ram ve ssd almanız çok zor, hikayeli oyun oynamayacaksanız ekran kartını tasarruf amaçlı 9060xt 16gb yapıp, işlemciyi 7800x3d seçip, yeni nesil f/p bir anakart (en az 2ssd slotlu olan bir seri), 2x16gb ram alırdım ben olsam. İlerde yükseltmenin ucu çok açık hocam, anakart, PSU, işlemci soğutucu hepsi birbirine bağlı seçiliyor, tek tek yükseltme yapmak zor oluyor, genelde birden fazla yükseltme yapılması gerekebiliyor.

9070xt ve amd ryzen 7 3xd almayı düşünüyorum bu ikisini 52 liraya kapatıp 20 liraya anakartıdır kasadır kalan bileşenleri almak mantıklı mı yoksa bütçe mi yükseltmek gerek. Diğer bir seçenek olarak da daha farklı bir ekran kartı tercih etsem neler fark eder
7800x3d 13k 9070xt 30k psu 6k kasa 3.5k annekart 10k ram 16gb ise 10 32gb ise 17 18k . 1tb ssd 6k

Geri