Amazon Yurtdışı Alışveriş (Sepette Vergi Eklemiyor)

med470

80+
Reaksiyon skoru
10
Resimde bulunan ürünü alacağım ancak sepette vergi eklemiyor. Bir sorun olur mu?
Ekran görüntüsü 2025-09-20 220457.webp

Resimde bulunan ürünü alacağım ancak sepette vergi eklemiyor. Bir sorun olur mu?
Alıntıyı görüntüle
Normal şartlarda gümrükten geçmez.Fakat amazonun sistemleri biraz farklı.Eğer çok önemli değilse alma.Fakat amazon bir şey olursa arkanda kalır ztn.Ek vergi çıkarsa da amazona söylüyorsun sana ödüyorlar.

Gümrükten geçmez ama geçiyor olsaydı da vergi göstermediği ürünler genelde PTT'ye veriliyor (Çin üzerinden gelir, şanslıysan Aras'a verilir) ve PTT vergisini hesaplayıp kapıda senden istiyor.

Ben de bu yaşadığına benzer bir ürün almıştım. Meğersem vergiyi kapıda ödemem lazımmış. Hesaplayıp ödeme yaptım sanmıştım. Vergisini ödedim. Hatta satıcıya yazmıştım, o da ödediğim miktarı iade etme talebinde bulunmuştu ama uğraşmadım pek.

Gümrükten geçmez ama geçiyor olsaydı da vergi göstermediği ürünler genelde PTT'ye veriliyor (Çin üzerinden gelir, şanslıysan Aras'a verilir) ve PTT vergisini hesaplayıp kapıda senden istiyor.

Ben de bu yaşadığına benzer bir ürün almıştım. Meğersem vergiyi kapıda ödemem lazımmış. Hesaplayıp ödeme yaptım sanmıştım. Vergisini ödedim. Hatta satıcıya yazmıştım, o da ödediğim miktarı iade etme talebinde bulunmuştu ama uğraşmadım pek.
Hocam amazona çıkan vergiyi söyleyince sana veriyor.En kötü iade olur parası zaten sıkıntı çıkmaz amazonda
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

30 euro sınırı var bu nedenle bazen gümrükten geçmiyor ve para iadesi yapılıyor Dilerseniz sipariş verip deneyebilirsiniz.
Amazon Müşteri yetkilisinin yanıtı.

Geri