AirLife
80+ Silver
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 1,314
- İsim
- Yunus Şahin
Ben 6800 XT-6900 XT- 3080 kullandım. Sadece oyun oynayan birisi olarak AMD kart öneririm. Niye? Oyuncu daha az güç, daha çok FPS, daha az sıcaklık ister. Ben 6900 XT ile 3080 arasında 100W fark gördüm oyunlarda aynı FPS almama rağmen. Niye daha fazla elektrik parası ödeyim ay sonunda? Boştayken bile 50 dereceye geliyordu 3080. Konusunu bile açmıştım burada hatta.
Sorun ise hiç yaşamadım. Overclock-undervolt yaparken sorun yaşıyordum. Normal o da zaten sık sık değil ve bir ayar kapatınca o da normale döndü. Bir sorunum yok. Şu an 6900 XT ile mutlu mesut devam ediyorum.
Nvidia'nın RTX 30 serisi için diyorum. RTX 40 serisinde gerçekten güç tüketimini de düşürmüş benim bile hoşuma gitti kartlar. Ama fiyat gibi bir gerçek var. Fiyat/fPS oranından kaynaklı AMD diyorum.
İş için kullanacaklar zaten AMD'nin yanında bile geçmemeli.
Bu yoruma ek olarak katılıyorum ama kullanana kadar. Bende forumlar da çok görmüştüm. Ya acaba almasam mı, yarın sorun yaşarım vs diye çok söyledim kendime. Sonra da o kadar çok memnun kaldım ki anlatamam. Sapphire 6900 XT, Gigabyte 6900 XT, Rog Strix 6800 XT ve şu an da Red Devil 6900 XT olarak AMD'den vaz geçemedim.
Nvidia RTX 3080 tarayıcı da 100watt güç tüketimi
Edge kullanıyorum. Forum sayfaları, Google arama motoru, YouTube Music gibi yerler açık ama çektiği watt 100'ü geçiyor, bu yüzden kart da ısınıyor. Şu an bu yazıyı yazıyorum bir şey yapmıyorum ekranı takip ettiğim de 25 civarı gezerken arada bir 100'e fırlıyor. Bu şekilde oyun oynamadan bile...
forum.donanimarsivi.com
EVGA FTW3 Ultra 3080 Boşta 50 derece çektiği watt 100
EVGA FTW3 Ultra 3080 ekran kartım var. Takip ettiğimde kart boşta 50 derece, çektiği watt 20'den aşağı inmiyor (6900 XT' de boşta 7w gördüğümü biliyorum) tarayıcıda vs gezerken 100'e çıktığı oluyor. Normal durum mu bu? Uzun zamandır AMD kullanıyordum böyle bir şey yoktu. Ortam biraz sıcak...
forum.donanimarsivi.com
Sorun ise hiç yaşamadım. Overclock-undervolt yaparken sorun yaşıyordum. Normal o da zaten sık sık değil ve bir ayar kapatınca o da normale döndü. Bir sorunum yok. Şu an 6900 XT ile mutlu mesut devam ediyorum.
Nvidia'nın RTX 30 serisi için diyorum. RTX 40 serisinde gerçekten güç tüketimini de düşürmüş benim bile hoşuma gitti kartlar. Ama fiyat gibi bir gerçek var. Fiyat/fPS oranından kaynaklı AMD diyorum.
İş için kullanacaklar zaten AMD'nin yanında bile geçmemeli.
Forumlarda görene kadar ön yargım yoktu. Ama gördükten sonra Amd kartlara karşı ön yargım oluştu. Akşamları 3-4 saat pc açıpta hata ihtimaliyle uğraşmamak için Nvidia tercih ederim.
Bu yoruma ek olarak katılıyorum ama kullanana kadar. Bende forumlar da çok görmüştüm. Ya acaba almasam mı, yarın sorun yaşarım vs diye çok söyledim kendime. Sonra da o kadar çok memnun kaldım ki anlatamam. Sapphire 6900 XT, Gigabyte 6900 XT, Rog Strix 6800 XT ve şu an da Red Devil 6900 XT olarak AMD'den vaz geçemedim.