Neler Yeni

Yardım AMD ekran kartı mı Nvidia ekran kartı mı alınır?

AMD mi NVidia mı?

• NVİDİA

Oylar: 40 71.4%
  • AMD

Oylar: 16 28.6%

• Oy kullanan toplam üye
    56

AirLife

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,314
İsim
Yunus Şahin
Ben 6800 XT-6900 XT- 3080 kullandım. Sadece oyun oynayan birisi olarak AMD kart öneririm. Niye? Oyuncu daha az güç, daha çok FPS, daha az sıcaklık ister. Ben 6900 XT ile 3080 arasında 100W fark gördüm oyunlarda aynı FPS almama rağmen. Niye daha fazla elektrik parası ödeyim ay sonunda? Boştayken bile 50 dereceye geliyordu 3080. Konusunu bile açmıştım burada hatta.

Sorun ise hiç yaşamadım. Overclock-undervolt yaparken sorun yaşıyordum. Normal o da zaten sık sık değil ve bir ayar kapatınca o da normale döndü. Bir sorunum yok. Şu an 6900 XT ile mutlu mesut devam ediyorum. :D

Nvidia'nın RTX 30 serisi için diyorum. RTX 40 serisinde gerçekten güç tüketimini de düşürmüş benim bile hoşuma gitti kartlar. Ama fiyat gibi bir gerçek var. Fiyat/fPS oranından kaynaklı AMD diyorum.

İş için kullanacaklar zaten AMD'nin yanında bile geçmemeli.

Forumlarda görene kadar ön yargım yoktu. Ama gördükten sonra Amd kartlara karşı ön yargım oluştu. Akşamları 3-4 saat pc açıpta hata ihtimaliyle uğraşmamak için Nvidia tercih ederim.

Bu yoruma ek olarak katılıyorum ama kullanana kadar. Bende forumlar da çok görmüştüm. Ya acaba almasam mı, yarın sorun yaşarım vs diye çok söyledim kendime. Sonra da o kadar çok memnun kaldım ki anlatamam. :D Sapphire 6900 XT, Gigabyte 6900 XT, Rog Strix 6800 XT ve şu an da Red Devil 6900 XT olarak AMD'den vaz geçemedim. :D

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Merhaba arkadaşlar malum iki önemli ekran kartı üreticileri var. Bunlardan hangisi alınır diye anket oluşturuyorum.
AMD ve NVidia kullanıcıları tarafsız bir şekilde. Eksileri ve artılarını hesaba katarak yorum yaparlarsa çok sevinirim.
En azından bu kartlardan alacak olan arkadaşlara yol göstermiş olursunuz.

BÜTÇE BELİRTMEDİM GENEL BİR ANKET OLACAKTIR.

PCL İŞİNE GİRMEYİN GENEL ANKET BU.
Herkese şimdiden teşekkür ederim 🙏😊
Bütçe düşük oyun oynamak istiyorum diyene AMD.

En az RTX 4060 alabiliyorum, bütçe bol diyene Nvidia.

Gidip düşük bütçede RX 7600 varken RTX 3060 8GB almanın da mantığı yok, RTX 4070 gibi bir canavarı alabiliyorken AMD tarafına bakmanın da mantığı yok 😀

casrow

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
354
İsim
mehmet yıldız
Çok saçma bir anket. Paran varsa NVIDIA alırsın takmazsın 3-5'e ama bütçe sıkıntın varsa F/P istiyorsan AMD alırsın. Yani böyle bir oylama açman saçma, gereksiz olmuş.
Kardeş anketi beğenmiyorsan yol orda yorum yapma haydeee
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bütçe düşük oyun oynamak istiyorum diyene AMD.

En az RTX 4060 alabiliyorum, bütçe bol diyene Nvidia.

Gidip düşük bütçede RX 7600 varken RTX 3060 8GB almanın da mantığı yok, RTX 4070 gibi bir canavarı alabiliyorken AMD tarafına bakmanın da mantığı yok 😀
Valla bütçe çok düşük. Bu ekonomik zorlukta Nvidia almak bana çok ağır gelir. Gerçekten yok param. Almaya kalksam Aralık ayını bulur para bulmak. Neyse bakalım ne olacak.

Ben 6800 XT-6900 XT- 3080 kullandım. Sadece oyun oynayan birisi olarak AMD kart öneririm. Niye? Oyuncu daha az güç, daha çok FPS, daha az sıcaklık ister. Ben 6900 XT ile 3080 arasında 100W fark gördüm oyunlarda aynı FPS almama rağmen. Niye daha fazla elektrik parası ödeyim ay sonunda? Boştayken bile 50 dereceye geliyordu 3080. Konusunu bile açmıştım burada hatta.

Sorun ise hiç yaşamadım. Overclock-undervolt yaparken sorun yaşıyordum. Normal o da zaten sık sık değil ve bir ayar kapatınca o da normale döndü. Bir sorunum yok. Şu an 6900 XT ile mutlu mesut devam ediyorum. :D

Nvidia'nın RTX 30 serisi için diyorum. RTX 40 serisinde gerçekten güç tüketimini de düşürmüş benim bile hoşuma gitti kartlar. Ama fiyat gibi bir gerçek var. Fiyat/fPS oranından kaynaklı AMD diyorum.

Bu yoruma ek olarak katılıyorum ama kullanana kadar. Bende forumlar da çok görmüştüm. Ya acaba almasam mı, yarın sorun yaşarım vs diye çok söyledim kendime. Sonra da o kadar çok memnun kaldım ki anlatamam. :D Sapphire 6900 XT, Gigabyte 6900 XT, Rog Strix 6800 XT ve şu an da Red Devil 6900 XT olarak AMD'den vaz geçemedim. :D

Bütçe şu anda rx 6600 xt yetecek ama hangi model alayım. SAPPHİRE mı powercoolor red devil mi Asus dual mı?

Leaden_Viever

80+ Bronze
AMD olmasaydı hiçbir Intel islemcisi hiçbir Nvidia ekran kartı bu kadar ucuz olmazdı piyasada rekabet yaratıyor AMD❤️

Faoflame

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
86
İsim
Ahmet

Hocam haklısınız da o biraz şans işi ya. Amd bana oyun zevkini zehir etti kaç aydır.

AirLife

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,314
İsim
Yunus Şahin
Kardeş anketi beğenmiyorsan yol orda yorum yapma haydeee

Valla bütçe çok düşük. Bu ekonomik zorlukta Nvidia almak bana çok ağır gelir. Gerçekten yok param. Almaya kalksam Aralık ayını bulur para bulmak. Neyse bakalım ne olacak.

Bütçe şu anda rx 6600 xt yetecek ama hangi model alayım. SAPPHİRE mı powercoolor red devil mi Asus dual mı?

Red Devil derim kesinlikle.

Hocam haklısınız da o biraz şans işi ya. Amd bana oyun zevkini zehir etti kaç aydır.

Evet. Maalesef bu da var. Gigabyte 6900 XT kullandım hiç sorun yoktu bende. Sattım, arkadaş kullandı mavi ekran gibi bir sürü hata aldı. Sanırım diğer bileşenler de etkili.

Top Bottom