Neler Yeni

AMD Radeon 530 ekran kartım devreye girince leptop donuyor

Barney54

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Kemalefe Çömlek
Merhabalar bundan yaklaşık 3 ay önce sorunsuz bir şekilde laptopumu kullanıyordum ta ki bir güncellemeyi yapana kadar güncellemeden sonra AMD Radeon 530 ekran kartını aygıt yöneticisinden etkinleşitirince laptop donuyor mouse hareket ettiremiyorum gidiyorum kapatma düğmesine 10 saniye basılı tutuyorum kapatıyorum sonrada güvenli mod a geçerek oradan aygıt yöneticisinden devre dışı bırakıyorum şu an Intel UHD 620 kullanıyorum AMD ekran kartım devre dışı bunun çözümü nedir?

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Merhabalar bundan yaklaşık 3 ay önce sorunsuz bir şekilde laptopumu kullanıyordum ta ki bir güncellemeyi yapana kadar güncellemeden sonra AMD Radeon 530 ekran kartını aygıt yöneticisinden etkinleşitirince laptop donuyor mouse hareket ettiremiyorum gidiyorum kapatma düğmesine 10 saniye basılı tutuyorum kapatıyorum sonrada güvenli mod a geçerek oradan aygıt yöneticisinden devre dışı bırakıyorum şu an Intel UHD 620 kullanıyorum AMD ekran kartım devre dışı bunun çözümü nedir?
DDU ile ekran kartı sürücüsünü kaldırıp AMD sitesinden güncel sürücüleri yüklemeyi denediniz mi?

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,082
İsim
Emre Zengin
Laptobunuzun driver sitesinden amd için verilen son driverı indirin. İndirdikten şuanda bilgisayar da kurulu olan driverı ddu ile kaldırın. Sonra bu indirdiğiniz amd driverını kurun. Kurduktan sonra Windows Update de güncelleştirmeleri denetleyin. (Daha yeni versiyonu varsa ordan da indiriyor.) Probleminizin çözülmesi gerek.

Son düzenleme:

Barney54

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Kemalefe Çömlek
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Laptobunuzun driver sitesinden amd için verilen son driverı indirin. İndirdikten şuanda bilgisayar da kurulu olan driverı ddu ile kaldırın. Sonra bu indirdiğiniz amd driverını kurun. Kurduktan sonra Windows Update de güncelleştirmeleri denetleyin. (Daha yeni versiyonu varsa ordan indiriyor.) Probleminizin çözülmesi gerek.
Hocam dediklerinizi yaptım ama driveri kurarken yüzde 60 donup kaldı leptop ve gene kapatmak zorunda kaldım
Mesaj otomatik birleştirildi:

DDU ile ekran kartı sürücüsünü kaldırıp AMD sitesinden güncel sürücüleri yüklemeyi denediniz mi?
evet denedim

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,082
İsim
Emre Zengin
Hocam dediklerinizi yaptım ama driveri kurarken yüzde 60 donup kaldı leptop ve gene kapatmak zorunda kaldım

evet denedim
%60 dan sonra ekran gidip geldi mi? Ya da öncesinde

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,082
İsim
Emre Zengin

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1

evet denedim
Bu durumda şunu diyebilirim sorun yazılımsal olmayabilir, kartın kendisinde de bir sorun olabilir.

Barney54

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Kemalefe Çömlek
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bu durumda şunu diyebilirim sorun yazılımsal olmayabilir, kartın kendisinde de bir sorun olabilir.
Hocam sizce sorun nedir ? 3 ay öncesinde galiba bios güncellemesinden sonra oldu bu olay

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,082
İsim
Emre Zengin

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,082
İsim
Emre Zengin
Hocam o kadar bir bilgim yok ama denemeye değermi sorunumu çözermi bu işlem
Deneyin hocam. Bios güncellemesi yapınca oldu dediniz. Belki de son biosta bir sıkıntı vardı.

Top Bottom