Neler Yeni

AMD RX 6900XT vs Nvidia RTX 3090

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,308
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Arkadaş haklı eğer tek amacınız oyun oynamak ise 3080 ve 6800XT de hayli yetecekdir size. 3090 daha çok yayıncılar falan için.
Ne kadar çok keza demişim ya

sezerbey98

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
500
İsim
Sezer Aktaşlı
para olarak şu anlık 3090 almak mantıklı değil ama hangisi daha iyi derseniz gözüm kapalı RTX 3090 derim nedenini de herkes bilir zaten
Mesaj otomatik birleştirildi:

yok ettiniz tebrik ederim rx6900xt ile 3090 kıyaslanamaz bana göre

İmzana baktım . XBOX SERIES X FANBOYU . Bir şeyin fanboyu olduğunu bile imzana koyan biri özellikle PS5 gibi seçenek yerine XBOX SERIES X alan birinin " YOK ETTİNİZ" demesi pek de mantıklı değil ama :D

MartenTR

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Berkay Yalınçak
RTX3090'dan 2 adet aldim. Gayet memnunum bir tanesini arkadasa hediye ettim oda memnun alabilirsin (y)

Toxpox

80+ Gold
En İyi Cevap
32
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,773
İsim
Toxpox
- O kadar para dediğin RTX 3070 parasına alıyorsun 6900XTyi hocam ne caz yapıyorsun :D ki 3070 parasına 3090ı saf performansta geçebiliyorsun .
Para olayına tam 3 kere değindiğim halde okuyamamışsınız. Bana önerdiğiniz "körlük testi" epey işinize yarayabilir.
- 2K çözünürlükte yetersiz mi kalıyor ? Hocam sanırım size körlük testi lazım . 2K ve 1080p'deki performansı özellikle 2K'da 6000 serisi çok net bir şekilde önde. Sadece 4K'da 6900XT , 3080Ti diyebileceğimiz veya 3080 O.C. diceğimiz performansı veriyorum.
128Mb Infinity Cache 2K'da yetersiz kalıyor. GPU çekirdeği aldığınız "saf güçten" daha fazlasını verebilecek potansiyeldeyken GDDR6 ve Infinity Cache buna müsade edebilecek seviyede değil.
- Muhtemelen yarım bilgilerinle NVIDIA fanboyluğu taslıyorsun. Senin gibi akıllar da 20 bin TL fazla para verir Ray Tracing için :d Ver hocam. Sen 40 K para ver ben 20 K ile 2Kda seni geçerim kalan 20 bine de aklının alamayacağı sistemi dizerim yada geleceğe yatırım yaparım. Ah bu tarz kişiler maalesef millete yanlış yanlış kart aldırıyor.
Para konusunu tekrar söyledim ayrıca tek fark saf güç falan da değil anlaşılan sadece görmenizde değil anlama konusunda da belli sorunlar var.
Hala 16 GB GDDR6 diyor cahilce ... olay sanki GDDR6dan ibaretmiş gibi :D
Kesinlikle. Acaba neden 4K'da "saf güç" olarak daha kötü bir karttan daha düşük performans veriyor?

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,599
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
6900 XT kullanıyorum. Cyberpunk dışında Ray Tracing kapalı şekilde oynayamadığım oyun olmadı. Genel olarak çok güzel.

sezerbey98

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
500
İsim
Sezer Aktaşlı
Normal piyasa olsa 3090 alınabilirdi. Ancak şuan en ucuz 3090 ve en ucuz 6900XT arasında deli gibi fiyat farkı var. Şuanda alacaksanız 6900XT daha mantıklı, mining için alacaksanız 3090 daha mantıklı.

İşte aradığım en akıllı yorum. Adam gayet doğru söylemiş. Eski fiyatlandırmada sırf Ray Tracing uğruna 3-4 bin lira fazla vermek 3090 için değiyordu . Şimdi ise mining hariç 3090 almanın akla sığacak tarafı yok. Ha öneren varsa da 2 kat fiyat farkını adama tamamlasın :D 20 bin lira fark var diyorum. Adam cahil cahil GDDR6ymış 2Kda çöpmüş koskoca 6900XTyi aklı sıra 3060 seviyelerine indiriyor. Eline alamadığı kartı hayaline alarak cevaplıyor. DA-MD2'ye katılıyorum şuan 6900XT en mantıklı seçenek , eski fiyatlandırma olursa 3080Ti geliyor en iyi seçenek o olacak.

Rezanix

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
169
İsim
Enes Uygun
Açıkçası inanılmaz pahalı görünüyor. 😅
Sıvı soğutma ve anakart olarak da baya tuhaf opsiyonları var.

Ekran kartı en iyi hava soğutmalı RTX3090 yani epey iyi fakat işlemci soğutucu, anakart, SSD gibi bileşenleri katınca biraz dengesiz bir sistem olmuş.
Piyasadan uzak olduğum için bu konuda yönlendirme yapmak pek içimden gelmedi, yanlış yönlendirecekmişim gibi geldi.

RX 6900XT'li sistem ne kadara geliyor peki?
Şu ana kadar yalnızca RTX 3080 veya RTX 3090'lı bir sistem bakınıyordum o yüzden bilmiyorum.

Rambo87

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
İki kartında belli yönleri iyi.

Yüksek çözünürlük - RTX3090
Orta çözünürlük - RX 6900XT
Ray Tracing - RTX3090
Render - RTX3090 / net kaynak yok
Yapay zeka örnekleme - RTX3090 / AMD tarafında henüz rakip teknoloji çıkmadı
kral elerin dert görmesin.
direkt RTX 3090 diyelim bu güzel soruya.

sezerbey98

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
500
İsim
Sezer Aktaşlı
Para olayına tam 3 kere değindiğim halde okuyamamışsınız. Bana önerdiğiniz "körlük testi" epey işinize yarayabilir.

128Mb Infinity Cache 2K'da yetersiz kalıyor. GPU çekirdeği aldığınız "saf güçten" daha fazlasını verebilecek potansiyeldeyken GDDR6 ve Infinity Cache buna müsade edebilecek seviyede değil.

Para konusunu tekrar söyledim ayrıca tek fark saf güç falan da değil anlaşılan sadece görmenizde değil anlama konusunda da belli sorunlar var.

Kesinlikle. Acaba neden 4K'da "saf güç" olarak daha kötü bir karttan daha düşük performans veriyor?

Para olayı gayet önemli ve ben para olayı üzerinden cevap verdim

2Kda yetersiz , GDDR6 müsade edemiyor vs uyduruyorsun da koskoca AMD cahillik yapmış seni dinlememiş maalesef. La kardeş aç bak 3090ı koy bide 6900XT . Al testini yap aga nereye yetersiz geliyor ? Adamlar 2Kda lider durumda nereye yetersiz ya ? Ne kadar cahilce bir yorum bu ? Dediklerini gözün görüyor mu aga ? 2Kda bu GPUlar sapasağlam çalışıyor rakiplerini 4K hariç 2K 1080p'de geçebiliyor illa geri düştüğü de oluyor ama asla 2Kda GDDR6nın geri kalması söz konusu olamaz. Allah aşkına sen bi sus ya

Tek fark saf güç hocam. Saf güç oyunların %95iyse RTX %5idir. Daha yepyeni girdik yeni nesle sen RTX için gelip millete 2 kat pahalı GPU aldıramazsın yarım bilgilerinle. Bana gelip RTX Voice DLSS Reflex savunmaları yapıcaksın. Voice bi kere bile kullanmadım işim de olmadı , oyuncuyum RENDER bile almadım , DLSS ise evet güzeldi ama KONSOLLARA YILLARCA OYUN OYNATACAK firma FSR geliştiriyor ben bu DLSSi baz almam. Refleks de evet güzel artı ama o fiyat farkını verdirmeye dahil değil

4K'da GDDR6X ön plana çıkıyor . Şuan dünya genelinde 4K'da oyun oynayan az. Milletin odağı 2K ve çoğumuz en fazla 2K 144Hz alabiliyoruz. Sen 4Kda iyi performans alıp 4K 144Hz alıyorsan zenginsindir gidersin RTX 3090 alırsın. Genele ise AMD daha uygun fiyatla 2Kcılara çalışmış. Ben sen o bu şu kimse 4K 144Hz monitör kullanmıyor isterse RTX 3090 4Kda çok daha iyi olsun zerre umrumda olmaz. Önemli olan 2Kdır bende. yaygın olan çözünürlük de odur.

İyi valla adam 4K 144Hz alamasın sen git GDDR6X parasını ödettir . Her şeyi parasıyla düşüneceksin. İnsanlar şuan IPHONE gibi kaliteli telefon yerine neden XIAOMI SAMSUNG alıyor ? Çünkü daha ucuza aynı gücü o telefonlarda da alabiliyor. Adam gidip ios için bilmem ne için neden 2 kat fazla ödesin ?

Rambo87

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
2K ve 1080p saf performansta genel olarak 6900XT önde
4K performansında 3090 önde
Fiyat olarak 6900XT çok ciddi anlamda önde
Ray Tracing olarak 3090 çok ciddi anlamda önde
DLSS olarak yorum yok çünkü FSR teknolojisi bi kaç ay içinde çıkacak .

Şahsen aklı dengi yerinde olan bir oyuncunun 2 kat fiyat farkı verip sırf RAY TRACING için 3090 alması enayilik olur. İki tane 6900XT almayı yeğlerim zaten 2K'da 3090ı genellikle geçiyor :D

Edit : İmzamdaki 6900XT'den dolayı böyle demiyorum. RTX 3080 varken de aynı şekilde konuşuyordum . Ki zaten başka forumlarda ve yabancı forumlarda genel olarak AMD 6900XT daha çok el üstünde tutuluyor. Bu forum biraz NVIDIA INTEL markacılığı olduğundan yanlış yere sordun dostum
hocam yapma etme. alman forumlarda resmen rtx 3090 söyleniyorlar. bide bunu belirtim ben bile 23gb vram gddr6x doldurdum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Para olayı gayet önemli ve ben para olayı üzerinden cevap verdim

2Kda yetersiz , GDDR6 müsade edemiyor vs uyduruyorsun da koskoca AMD cahillik yapmış seni dinlememiş maalesef. La kardeş aç bak 3090ı koy bide 6900XT . Al testini yap aga nereye yetersiz geliyor ? Adamlar 2Kda lider durumda nereye yetersiz ya ? Ne kadar cahilce bir yorum bu ? Dediklerini gözün görüyor mu aga ? 2Kda bu GPUlar sapasağlam çalışıyor rakiplerini 4K hariç 2K 1080p'de geçebiliyor illa geri düştüğü de oluyor ama asla 2Kda GDDR6nın geri kalması söz konusu olamaz. Allah aşkına sen bi sus ya

Tek fark saf güç hocam. Saf güç oyunların %95iyse RTX %5idir. Daha yepyeni girdik yeni nesle sen RTX için gelip millete 2 kat pahalı GPU aldıramazsın yarım bilgilerinle. Bana gelip RTX Voice DLSS Reflex savunmaları yapıcaksın. Voice bi kere bile kullanmadım işim de olmadı , oyuncuyum RENDER bile almadım , DLSS ise evet güzeldi ama KONSOLLARA YILLARCA OYUN OYNATACAK firma FSR geliştiriyor ben bu DLSSi baz almam. Refleks de evet güzel artı ama o fiyat farkını verdirmeye dahil değil

4K'da GDDR6X ön plana çıkıyor . Şuan dünya genelinde 4K'da oyun oynayan az. Milletin odağı 2K ve çoğumuz en fazla 2K 144Hz alabiliyoruz. Sen 4Kda iyi performans alıp 4K 144Hz alıyorsan zenginsindir gidersin RTX 3090 alırsın. Genele ise AMD daha uygun fiyatla 2Kcılara çalışmış. Ben sen o bu şu kimse 4K 144Hz monitör kullanmıyor isterse RTX 3090 4Kda çok daha iyi olsun zerre umrumda olmaz. Önemli olan 2Kdır bende. yaygın olan çözünürlük de odur.

İyi valla adam 4K 144Hz alamasın sen git GDDR6X parasını ödettir . Her şeyi parasıyla düşüneceksin. İnsanlar şuan IPHONE gibi kaliteli telefon yerine neden XIAOMI SAMSUNG alıyor ? Çünkü daha ucuza aynı gücü o telefonlarda da alabiliyor. Adam gidip ios için bilmem ne için neden 2 kat fazla ödesin ?
hocam bi destur istiyorum senden. hür ülke ve herkezin sözü kendine ve saygida duyariz duyarimda. lakin RTx 3090 toz kondurmam.
her konuda rtx 3090 daha iyi.
bunu hep kötülüyen insanlar neticesi beli:
adamlar alamiyor, almak istiyor yinede alamiyor.
ucunda para var.
ben burda sizlere 2 x rtx 3090 cekilise versem. resmen bir birinizi yersiniz la. forumdaki tüm yönetmenleri satarsiniz. forumun adini bile degistirsiniz.
ha diyiceksin ki hersey para degil. öyle olmuyor iste. yeri geldinde basican parayi masaya ve alican perfonmance.
ayrica bu cpu icinde gecerli.
uzun vadede götüren system olsun, öyle zirt pirt bi platform degistirceksem ohoho ölme güzelim ölme.

eğer ryzen 5000 serisi işlemcin ve 500 serisi anakartın varsa ayrıca smart access memory den yarlanmak istiyorsan 6900xt alınabilir ama şahsen ben 3090 derdim RTX ve DLSS 😘

sezerbey98

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
500
İsim
Sezer Aktaşlı
hocam yapma etme. alman forumlarda resmen rtx 3090 söyleniyorlar. bide bunu belirtim ben bile 23gb vram gddr6x doldurdum.

23 GB ile ne yapmayı düşünüyorsun ? :D Monitörün 144hz 4K mı da GDDR6X 'ın avantajını göresin ? GDDR6 16GB gayet yeterli . 2K 1080p için gayet ideal ve fiyat performans yol. Infinity Cache ile de sağlam ikili oluyor. 16GB bile abartı 12 GB ideal.

Top Bottom