RX sistemlere de bir bak. Muhtemelen epey ucuz olacaklar RTX'e göre.
Eğer fark ciddi şekilde fazlaysa o zaman 6900XT tercih edebilirsiniz.
RT konusunda monitör Hertz'ini dolduracak FPS bile alamayabilirsiniz çünkü genellikle RT ile 60-80FPS civarında takılıyor, peki fiyat farkına değer mi sadece RT için? Hayır.
Render ile işiniz yoksa ve diğer Tensor Core'un getirdiği birkaç özellik sizin için önemli değilse 6900XT tercih edilebilir tabii.
Yazdıklarımı ya tekrar okuyun ya da tartışmayı bırakın.
50 kere yazmama rağmen devam ediyorsunuz, komik.
Ek olarak tekrardan söyleyeyim; konuda en fiyat performans kart sorulmamış. İkisi arasından hangisinin iyi olduğu sorulmuş. Konu devamında fiyatın da dahil olduğunu okuyunca ona göre cevap vermeye başladım.
Fiyat farkına "normal kullanıcı" için değmez.
Yapacağınız iş oyun oynamak ve birkaç mini render uğraşı ise RTX3090 almanız saçma olur.
"Param var, en iyisini alayım" diyorsanız o zaman RTX3090 deriz tabii.
RX 6900XT ile RX 6800XT arasında uçurum bir fark yok.
İyi bir RX 6800XT alıp biraz Overclock ile saf güç olarak RTX3090'a da yaklaştırabilirsiniz.
Bu sorunun cevabı tam olarak sizin ne aradığınız ve bütçenize bağlı.
23 GB ile ne yapmayı düşünüyorsun ? Monitörün 144hz 4K mı da GDDR6X 'ın avantajını göresin ? GDDR6 16GB gayet yeterli . 2K 1080p için gayet ideal ve fiyat performans yol. Infinity Cache ile de sağlam ikili oluyor. 16GB bile abartı 12 GB ideal.
hocam yapma etme. alman forumlarda resmen rtx 3090 söyleniyorlar. bide bunu belirtim ben bile 23gb vram gddr6x doldurdum.
Mesaj otomatik birleştirildi:
hocam bi destur istiyorum senden. hür ülke ve herkezin sözü kendine ve saygida duyariz duyarimda. lakin RTx 3090 toz kondurmam.
her konuda rtx 3090 daha iyi.
bunu hep kötülüyen insanlar neticesi beli:
adamlar alamiyor, almak istiyor yinede alamiyor.
ucunda para var.
ben burda sizlere 2 x rtx 3090 cekilise versem. resmen bir birinizi yersiniz la. forumdaki tüm yönetmenleri satarsiniz. forumun adini bile degistirsiniz.
ha diyiceksin ki hersey para degil. öyle olmuyor iste. yeri geldinde basican parayi masaya ve alican perfonmance.
ayrica bu cpu icinde gecerli.
uzun vadede götüren system olsun, öyle zirt pirt bi platform degistirceksem ohoho ölme güzelim ölme.
Hocam sana kazık girmiş onun ağrısını çekerek savunuyorsun çünkü yarı fiyatına 2Kda saf performansta daha önde olan GPUyu çekemiyorsun ki diğer arkadaş da böyle. Aradaki 20 bin TL farkı ben faize koyarım RTX'e göre daha çok fayda sağlar bana . Hadi daha muhattap olamıcam . Millet çıldırmış yarım bilgilerle 2K 1080p monitörlerinde VRAM GDDR6X gibi cahillik akan konularla 6900XT ile yarıştırıyor. 20 Bin lirayı da 5 lira gibi görüyorlar. Allah akıl fikir versin ne diyim yazık . Ülkece ya çok zenginiz yada araştırma eksiği var. Ben adama 20 bin lira diyorum adam bana 24 GB GDDR6X RTX diyor ben hala 20 bin diyorum adam yine GDDR6X diyor. Koskoca AMD mühendisleri de cahil tabii bi siz akıllısınız hadi selametle gelen bildirimleri kapatıyorum . Bi tane akıllı insan çıkmaz.
Başkan çok ucu açık soru olmuş maddi sıkıntın yoksa ve oyunu oynamak için değil de yüksek çözünürlük kalitede sorunsuz oynucam aynı zamanda render yapıcam keyfıme düşkünüm diyor isen 3090 ancak şöyle bi durum var amd yazılım ile performansına performans katıyor. 2 ay sonra ne olucak belli olmaz. Ama işte ekran kartını 3090 alırım ama geriye 4k monitor alamam ona göre ram alamam diyosan 3090 seçeneği yokmuş gibi düşün zaten 2k yeter bana sadece oyun için saf güç diyorsan direk 6900xt almak mantıklı bana kalsa şuan alınabilicek en mantıklı kart bu pıyasa 6800xt diğer 2 si parasının kartı değil. Son olarak benım fikrime gelirsen bu 2 seçenek arasından gözüm kapalı 6900xt yi seçerim uzun yıllar nvıdıa kullandım ve 6 aydır amd kullanıyorum. Eskisine göre kafam rahat şuan uzun vadede ne olur bilemem ama şuan nvidiaya göre daha memnunum
Hocam sana kazık girmiş onun ağrısını çekerek savunuyorsun çünkü yarı fiyatına 2Kda saf performansta daha önde olan GPUyu çekemiyorsun ki diğer arkadaş da böyle. Aradaki 20 bin TL farkı ben faize koyarım RTX'e göre daha çok fayda sağlar bana . Hadi daha muhattap olamıcam . Millet çıldırmış yarım bilgilerle 2K 1080p monitörlerinde VRAM GDDR6X gibi cahillik akan konularla 6900XT ile yarıştırıyor. 20 Bin lirayı da 5 lira gibi görüyorlar. Allah akıl fikir versin ne diyim yazık . Ülkece ya çok zenginiz yada araştırma eksiği var. Ben adama 20 bin lira diyorum adam bana 24 GB GDDR6X RTX diyor ben hala 20 bin diyorum adam yine GDDR6X diyor. Koskoca AMD mühendisleri de cahil tabii bi siz akıllısınız hadi selametle gelen bildirimleri kapatıyorum . Bi tane akıllı insan çıkmaz.
hocam asil sana kazik girmis. ben 35000tl bi karta vermiyorum. sizler veriyorsunuz. haldhlahdlafhla.
Benim hesabim euro. sen bildini oku. nedesek zaten yanlis oluyor. ayrica bana ders vericene birazda bu ezik cpu upgrade etsen tam iyi olur. o systeme en az 5800x giderdi. lakin senin gözünde herkes kazik modusda.
Hocam hem okumanızda güçlük çekiyorsunuz ve hâlâ anlama konusunda bir ilerleme kaydedemediniz.
Daha fazla zaman kaybedemeyeceğim.
RX sistemlere de bir bak. Muhtemelen epey ucuz olacaklar RTX'e göre.
Eğer fark ciddi şekilde fazlaysa o zaman 6900XT tercih edebilirsiniz.
RT konusunda monitör Hertz'ini dolduracak FPS bile alamayabilirsiniz çünkü genellikle RT ile 60-80FPS civarında takılıyor, peki fiyat farkına değer mi sadece RT için? Hayır.
Render ile işiniz yoksa ve diğer Tensor Core'un getirdiği birkaç özellik sizin için önemli değilse 6900XT tercih edilebilir tabii.
Yazdıklarımı ya tekrar okuyun ya da tartışmayı bırakın.
50 kere yazmama rağmen devam ediyorsunuz, komik.
Ek olarak tekrardan söyleyeyim; konuda en fiyat performans kart sorulmamış. İkisi arasından hangisinin iyi olduğu sorulmuş. Konu devamında fiyatın da dahil olduğunu okuyunca ona göre cevap vermeye başladım.
hocam asil sana kazik girmis. ben 35000tl bi karta vermiyorum. sizler veriyorsunuz. haldhlahdlafhla.
Benim hesabim euro. sen bildini oku. nedesek zaten yanlis oluyor. ayrica bana ders vericene birazda bu ezik cpu upgrade etsen tam iyi olur. o systeme en az 5800x giderdi. lakin senin gözünde herkes kazik modusda.
Boşver hocam bunlara göre 20 bin lira fazla vermezsen 2K 4K oynayamazsın. Koskoca 6900XT çöptür 3060 gibidir he Ray Tracingmiş 2Kmış asla imkansız. 6900XT çöp ya ne yapacan boşver.
Fazla para vermenin getirdiği bir takım kasıntılar var. Kendileri şuan benden daha düşük FPSte 2K'da oyun oynuyorlar ya o yüzden daha fazla takmıyorum Kendileri 20 bin tl versin bi kaç oyun RTX açsınlar hevesleri geçsin benim gerimden gelirler fpslerde
Ahahaha ok XBOX SERIES FANBOY . İşte cehalet . Ben de sizi saldım gitti . Şimdi bi geçeyim PC başına XBOX SERIES Xmiş RTX 3090mış hepsini bi sollayayım yarı fiyatına
Boşver hocam bunlara göre 20 bin lira fazla vermezsen 2K 4K oynayamazsın. Koskoca 6900XT çöptür 3060 gibidir he Ray Tracingmiş 2Kmış asla imkansız. 6900XT çöp ya ne yapacan boşver.
Fazla para vermenin getirdiği bir takım kasıntılar var. Kendileri şuan benden daha düşük FPSte 2K'da oyun oynuyorlar ya o yüzden daha fazla takmıyorum Kendileri 20 bin TL versin bi kaç oyun RTX açsınlar hevesleri geçsin benim gerimden gelirler fpslerde
Ahahaha ok XBOX SERIES FANBOY . İşte cehalet . Ben de sizi saldım gitti . Şimdi bi geçeyim PC başına XBOX SERIES Xmiş RTX 3090mış hepsini bi sollayayım yarı fiyatına
@EmirEsen_1 hocam herkeze saygi duyarim. lakin genel anlamda ondaki olan hersey iyi, bizim aldimiz durumlar kötü gelde ...olma. ha onun gözünün önünde herkes 8k ekranda alamiyormus oda var ya. halbuki ülkede ne zenginler var. ondan haric 8k nedir ki alt üstü bi 3500 euroluk bi samsung tv.