Çözüldü✓ AMD RYZEN 5 3600 ISI PROBLEMİ

Esco

80+
Reaksiyon skoru
0
Merhaba Amd Ryzen 5 3600 kullanıyorum şuan üzerinde stok fan takılı . Masaüstünde (Boşta) Ortalama 48 dereceyi görüyorum. Fakat sıcaklıkta 8-9 derece ani artış oluyo (CPB AÇIK).Termal Macunu yaklaşık 3-4 gün önce değiştirdim.Bunun Sebebinin sanırım Stok fanın yetersiz kalması ve ekran kartının dar boğaz yaptığını düşünüyorum. Çözüm olarak sıvı soğutucu alsam düzelirmi veya kasaya ekstra fan taksam (1 adet egzoz 3 adet ön panelde fan var) Düzelirmi ? veya çözüm olarak ne yapabilirim bilen varmı ?

İŞLEMCİ:AMD Ryzen 5 3600 3,6GHz 35MB Cache Soket AM4 İşlemci
EKRAN KARTI: Zotac RTX 3060 Twin Edge OC ZT-A30600H-10M 192 Bit GDDR6 12 GB Ekran Kartı
RAM:Crucial 8GB (1x8GB) Ballistix DDR4 3000MHz CL15
ANAKART:MSI B450-A PRO MAX AM4 DDR4 ATX Anakart
KASA:RAMPAGE X-HORSE 650W 80 PLUS BRONZE 4x120mm RAINBOW FAN USB 3.0 MidT ATX KASA

sıvı soğutma veya kule tipi soğutucu yeterli olur

• Beğen
Reaksiyonlar: DMNS
3600 ekstra fanlarla bile ısınan bir işlemci , stok fanla beraber çok yüksek ısılara ulaşıyor kullanılan kasayla beraber. Ucuz yollu olsun isterseniz hava soğutma olarak T6 Ultra önerebilirim. Ben Arctic 34 Duo kullanıyordum ısı değerleri güzeldi. T6 daha f/p olur sizin için.

• Beğen
Reaksiyonlar: Esco
Merhaba Amd Ryzen 5 3600 kullanıyorum şuan üzerinde stok fan takılı . Masaüstünde (Boşta) Ortalama 48 dereceyi görüyorum. Fakat sıcaklıkta 8-9 derece ani artış oluyo (CPB AÇIK).Termal Macunu yaklaşık 3-4 gün önce değiştirdim.Bunun Sebebinin sanırım Stok fanın yetersiz kalması ve ekran kartının dar boğaz yaptığını düşünüyorum. Çözüm olarak sıvı soğutucu alsam düzelirmi veya kasaya ekstra fan taksam (1 adet egzoz 3 adet ön panelde fan var) Düzelirmi ? veya çözüm olarak ne yapabilirim bilen varmı ?

EKRAN KARTI: Zotac RTX 3060 Twin Edge OC ZT-A30600H-10M 192 Bit GDDR6 12 GB Ekran Kartı
KASA:RAMPAGE X-HORSE 650W 80 PLUS BRONZE 4x120mm RAINBOW FAN USB 3.0 MidT ATX KASA
Boştaki sıcaklık çok yüksek olmadıkça önemsiz. Oyunlarda kaç derece oluyor ?

Kasanın fanları kuvvetli değil, full mesh ön panele rağmen intake konusunda kötü olacaklardır.

Stok soğutucu zaten yetersiz o işlemciye CPB açıkken.

Dark Freezer X123 alsanız yeter o işlemciye, anakartı da değiştirmenizi öneririm A320'lerden hallice bir anakart.

masrafa girecek bir sıcaklık değil bence. 85-90 deseniz alın diyeceğim de 72 derece yüksek değil.
Sanırım işlemci soğutması yerine kasa fanı alıp kasanın içini soğutursam yeterli olur diye düşünüyorum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kasanın fanları kuvvetli değil, full mesh ön panele rağmen intake konusunda kötü olacaklardır.

Stok soğutucu zaten yetersiz o işlemciye CPB açıkken.

Dark Freezer X123 alsanız yeter o işlemciye, anakartı da değiştirmenizi öneririm A320'lerden hallice bir anakart.
Kasa fanı olarak önerebiliceğin model varmı

internette videosu vardı voltaj düşürerek daha az güç çekiyor daha performanslı çalışıyor ısıda düşüyordu
link :

• Beğen
Reaksiyonlar: Esco
Sanırım işlemci soğutması yerine kasa fanı alıp kasanın içini soğutursam yeterli olur diye düşünüyorum

Kasa fanı olarak önerebiliceğin model varmı
Kasa fanları çok fark yaratmaz. Belki 3-5 derece değişir o da 'belki'.

Bütçeniz ne kadar bilmiyorum ama. 3600 e sıvı soğutma masrafı yapmak yerine 3600 ü satıp 5600 e geçebilirsiniz.Hem performans artar hem de darboğaz ortadan kalkar.(5600 için stok soğutma yetersiz kalacaktır, undervolt yapıp kullanabilirsiniz)

Raminiz de 1x8 gb. Soğutma masrafına girmeden önce 1 tane daha ram alıp çift kanal yapsanız daha iyi olur sanki.

Bütçe ne kadar? Toplam 3 fan 300 TL desek Aerocool Mirage 12 Lite olur.
bütçe toplam 500

Kasa fanları çok fark yaratmaz. Belki 3-5 derece değişir o da 'belki'.

Bütçeniz ne kadar bilmiyorum ama. 3600 e sıvı soğutma masrafı yapmak yerine 3600 ü satıp 5600 e geçebilirsiniz.Hem performans artar hem de darboğaz ortadan kalkar.(5600 için stok soğutma yetersiz kalacaktır, undervolt yapıp kullanabilirsiniz)

Raminiz de 1x8 gb. Soğutma masrafına girmeden önce 1 tane daha ram alıp çift kanal yapsanız daha iyi olur sanki.
orda yazmayı unutmuşum 2x8 gb 16 gb

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,176,447
Üyeler
186,737
Son üye
Yusufenes1643
Geri