AMD Ryzen 7 9800X3D 9070XT ekran kartlı sistem nasıldır ?

Hocam peki ssd sogutucu vs almak gerekiyor mu daha önce forumlar da önerenler olmuştu sizin düşünceniz nedir ?
ana kartın kendi soğutucu bloğu var ise çok gereksiz yok ise almakta fayda var tabi.

bu monitörü alma sistemim imzamda var, pg serisini al asusta oled alacaksan illa ki

bu monitörü alma sistemim imzamda var, pg serisini al asusta oled alacaksan illa ki
Hocam şuan bu monitörü kullanıyorum. Olumlu yorumlar da görmüştüm alırken
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

ana kartın kendi soğutucu bloğu var ise çok gereksiz yok ise almakta fayda var tabi.
Şuan ki aldığım anakart da var mı bilmiyorum sizin bi bilginiz var mı ?

Hocam şuan bu monitörü kullanıyorum. Olumlu yorumlar da görmüştüm alırken

Şuan ki aldığım anakart da var mı bilmiyorum sizin bi bilginiz var mı ?
var bu ana karta sıkıntı olmaz.

Merhaba arkadaşlar iyi günler iyi forumlar. Aşağıda ki belirttiğim sistemin parçalarını alacağım. Gaming için kullanacağım. Yorumlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler. (Monitör soğutucu anakart ve kasayı almış bulunmaktayım.)
  • Monitör: ASUS XG27AQDMg 2K OLED
  • Ekran Kartı: ASRock RX 9070XT Steel Legend
  • Anakart: Gigabyte B650 Gaming X AX V2 Wİ-Fİ AMD AM5 DDR5 ATX
  • İşlemci: AMD Ryzen 7 9800X3D
  • RAM: Patriot 32GB Viper Venom EXPO 6000mhz CL30 DDR5
  • SSD: Kingston KC3000 2TB M2.SSD
  • Kasa: NZXT H6 Flow
  • Soğutma: Lian Li Galahad II Lite Performance 360mm
  • Psu : Enermax Revolution ERT1350EWT 1350W W Gen 5 ATX 3.0 Power Supply
hocam güzel sistem olmuş bence güle güle kullanın sadece şöyle bir önerim olabilir tabi sanırım görünüşüde önemsiyorsunuzki bu parçaları seçmişsiniz bence kasada ve sıvı soğutucuda bu kadar çıkmaya gerek var mı bilemedim

hocam güzel sistem olmuş bence güle güle kullanın sadece şöyle bir önerim olabilir tabi sanırım görünüşüde önemsiyorsunuzki bu parçaları seçmişsiniz bence kasada ve sıvı soğutucuda bu kadar çıkmaya gerek var mı bilemedim
Yorumun için teşekkür ederim. Açıkçası görünüşünden ziyade performansın güzel olmasını istiyorum hocam. Sonuçta 3-4 sene sonra illa ki yükseltme yaparım; parçalar da ekran kartı olur, işlemci olur vs. Bu sıvı soğutucuyu bir başka formda birisi önermişti, iyi bir sıvı soğutma diye, o yüzden aldım. Kasa da aynı şekilde.

anakartın kendi soğutucu bloğu var zaten hocam gerek yok diye düşünüyorum
Bilgim yoktu, hocam. Aydınlattığınız için teşekkür ederim. :)

Yorumun için teşekkür ederim. Açıkçası görünüşünden ziyade performansın güzel olmasını istiyorum hocam. Sonuçta 3-4 sene sonra illa ki yükseltme yaparım; parçalar da ekran kartı olur, işlemci olur vs. Bu sıvı soğutucuyu bir başka formda birisi önermişti, iyi bir sıvı soğutma diye, o yüzden aldım. Kasa da aynı şekilde.

Bilgim yoktu, hocam. Aydınlattığınız için teşekkür ederim. :)
anladım hocam tercihler zaten üst seviye kaliteli olmuş ben sadece kasada falan bu kadar para harcanmasını çok doğru bulmuyorum 2 3k bandına aldığınız kasada hava çekiyor çıkarıyor

anladım hocam tercihler zaten üst seviye kaliteli olmuş ben sadece kasada falan bu kadar para harcanmasını çok doğru bulmuyorum 2 3k bandına aldığınız kasada hava çekiyor çıkarıyor
Doğru diyorsunuz hocam, forumda tavsiye ettikleri için ben de alayım dedim ama ileride yükseltme yaparsam daha uygun bir kasa almayı düşünüyorum. En azından diğer parçalara bütçe eklemiş olurum.Yorumlarınız için tekrardan teşekkür ederim, bilgi edinmiş oldum. İyi günler. 😊

Doğru diyorsunuz hocam, forumda tavsiye ettikleri için ben de alayım dedim ama ileride yükseltme yaparsam daha uygun bir kasa almayı düşünüyorum. En azından diğer parçalara bütçe eklemiş olurum.Yorumlarınız için tekrardan teşekkür ederim, bilgi edinmiş oldum. İyi günler. 😊
iyi akşamlar hocam kaliteli tercih yapmışsınız üzmez o da güle güle kullanın

Merhaba arkadaşlar iyi günler iyi forumlar. Aşağıda ki belirttiğim sistemin parçalarını alacağım. Gaming için kullanacağım. Yorumlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler. (Monitör soğutucu anakart ve kasayı almış bulunmaktayım.)
  • Monitör: ASUS XG27AQDMg 2K OLED
  • Ekran Kartı: ASRock RX 9070XT Steel Legend
  • Anakart: Gigabyte B650 Gaming X AX V2 Wİ-Fİ AMD AM5 DDR5 ATX
  • İşlemci: AMD Ryzen 7 9800X3D
  • RAM: Patriot 32GB Viper Venom EXPO 6000mhz CL30 DDR5
  • SSD: Kingston KC3000 2TB M2.SSD
  • Kasa: NZXT H6 Flow
  • Soğutma: Lian Li Galahad II Lite Performance 360mm
  • Psu : Enermax Revolution ERT1350EWT 1350W W Gen 5 ATX 3.0 Power Supply
Anakartı b850 msi gaming Plus yapın alın hocam hayırlı olsun

Öncelikle yorumun için teşekkür ediyorum. Fakat anakart’ı almış bulunmaktayım bu aldığım anakarti bana öneriyorlardı da sizce iyi midir ?
Sadece ileriye dönüklük konusunda sıkıntı yaşarsınız başka bir sorun olmaz anakartın PC performansına bir etkisi yok köprü görevi görüyor sadece ama köprü görevi duruyor diyede ucuza kaçmanın bir anlamı yok anakart ısısı değişiyor taktığın parçaların ısısına dayanması bobinler ne kadar dayanıklı vs vs etkisi girer bu konuda aldıysanız üzmez hayırlı olsun

Anakartı b850 msi gaming Plus yapın alın hocam hayırlı olsun

Sadece ileriye dönüklük konusunda sıkıntı yaşarsınız başka bir sorun olmaz anakartın PC performansına bir etkisi yok köprü görevi görüyor sadece ama köprü görevi duruyor diyede ucuza kaçmanın bir anlamı yok anakart ısısı değişiyor taktığın parçaların ısısına dayanması bobinler ne kadar dayanıklı vs vs etkisi girer bu konuda aldıysanız üzmez hayırlı olsun
Yorumun için teşekkür ederim. Hocam, aslında bir başka forumda bu sistemi gösterdiğimde MSI Pro B650M-P geçiyordu aklımdan. Bir arkadaş, o anakartın çok ısındığını, o modelin yerine Gigabyte B650 almamı gerektiğini, daha serin çalıştığını söylediği için onu aldım. İleriye dönük zaten yükseltme yaparım illa ki 3-4 sene sonra. Sizce bu aldığım anakart nasıldır? İyi midir? Çok üst seviye bir bilgim yok açıkçası bilgisayar toplama ile alakalı. Daha önce de hazır sistem alıyordum, bu sefer toplama yapmak mantıklı geldi hazır sistem fiyatlarını görünce. Yorumlarınız önemli benim için. İyi akşamlar.

Yorumun için teşekkür ederim. Hocam, aslında bir başka forumda bu sistemi gösterdiğimde MSI Pro B650M-P geçiyordu aklımdan. Bir arkadaş, o anakartın çok ısındığını, o modelin yerine Gigabyte B650 almamı gerektiğini, daha serin çalıştığını söylediği için onu aldım. İleriye dönük zaten yükseltme yaparım illa ki 3-4 sene sonra. Sizce bu aldığım anakart nasıldır? İyi midir? Çok üst seviye bir bilgim yok açıkçası bilgisayar toplama ile alakalı. Daha önce de hazır sistem alıyordum, bu sefer toplama yapmak mantıklı geldi hazır sistem fiyatlarını görünce. Yorumlarınız önemli benim için. İyi akşamlar.
hocam 3 4 sene sonraya yeni soket çıkar zaten aldığınız anakartta 8 faz 2 plus 2 vram var 7k ya kadar çıkmışken 2 k daha fazla verip b850 almak daha iyi olabilirdi sonuç olarak sisteme yüksek paralar harcanıyor bu tarz bir sistemde b650 gibi giriş seviyesi bir model kullanmak biraz saçma olmuş ama üzeceğini düşünmüyorum sizi zaten eagle serisi orta segment olması lazım üzmeyecektir sizi msilarda başta problem vardı ama şuan çözüldü diye biliyorum o sorun

Bende aynı sistem var şu anda ama ekran kartından biraz muzdaribim, driver'lar hala stabil değil bazı oyunlarda çökme yaşıyorum kart çıktığından beridir 2 driver güncellemesi geldi sadece.

Geri