Amd Ryzen 7 9800x3d Yanıyor.

Reaksiyon skoru
7
işlemciyi az önce taktım, OCCT de extreme-steady modda test başlattım ve 1.12V 156W %100 4625MHz de 95 derecede çalışıyor. Neden bu kadar yüksek, 5.2MHz ye neden ulaşmıyor, işlemci kitinden dolayı olabilir mi?
1778747503353.webp

işlemciyi az önce taktım, OCCT de extreme-steady modda test başlattım ve 1.12V 156W %100 4625MHz de 95 derecede çalışıyor. Neden bu kadar yüksek, 5.2MHz ye neden ulaşmıyor, işlemci kitinden dolayı olabilir mi? Alıntıyı görüntüle
120W moduna sabitlersen sorun çıkacağını düşünmüyorum ve OCCT çok ağır bir test doğal.

işlemciyi az önce taktım, OCCT de extreme-steady modda test başlattım ve 1.12V 156W %100 4625MHz de 95 derecede çalışıyor. Neden bu kadar yüksek, 5.2MHz ye neden ulaşmıyor, işlemci kitinden dolayı olabilir mi? Alıntıyı görüntüle

Occt daha çok işkence testi gibi. Günlük kullanım için r23 multi core testi daha sağlıklı
Aynen katılıyorum hocam. Aida64 Mandel testi de yeterli. Zorlamak istersen test bittiğinde düğmeye 5 kere bas tamamdır. Oyunlarda 35-40 derece aşağıda çalışır test verilerine kıyasla.

Ama fitgirl veya dodi repack oyun yüklerken benzer değerlere çikar. Madencilik mi yaptırıyorlar, çok mu sıkıştırıyorlar dosyaları belli değil.

Son düzenleme:
O test programında normal. O testlerde oyunlardaki ısılara yakın bir ısı olmaz. Tabi soğutucu ve macun da önemli. Oyunlarda soğutucu montajı doğru ve macunda iyiyse ortalama 25/30 derece aşağıları olur.

Frekans konusu da o tarz programlarda ısı çok yükseklerdeyken, otomatik frekans hızını mecburen düşürür.

Ek komut testlerini devreye sokunca bu sıcaklıklar normal. İşlemcinin frekansı gayet yeterli şu an her işte 5.2 ghz basacak diye bir kaide yok zaten. Çok kafaya takıyorsunuz boş yere.

Geri