AMD Ryzen master hakkında

Gerek yok stabilite testlerinde sıkıntı yok zatece benim prizde toprak yok ondan yapıyor eski PC dede vardı böyle sorun.Bizim evde elektrik gittiğinde PC de ekrana görüntü gelmez :D Ramler sökülüp takılır kuraldır bu :D O yüzden kasayı masanın üstüne aldım yan kapağı açması kolay olsun diye
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Şu anda ryzen masteri kaldırdım. 1,25 V ile Biosu ayarladım fakat benc yada strest testinde 1,45 V a kadar zorluyor ve 4,2 ghz ye kadar çıkıyor enteresan bir durum

Nasıl ayar çektin?

Yaptığın adımları söyle.

bir şey yapmadım default ayarlara döndüm biostan . AMD ryzen masteri da kaldırdım sadece voltaj ayarını 1.25 yaptım. Benim anladığım AMD işlemcilerde şöyle bir durum var yaptığım testlerde gördüm.
İşlemcinin çarpanı ve frekansını oynamadıgın Auto da kaldığı sürece voltajı 1.25 v ve 1.45 v arasındaki değerlerde işlemci 3.8 Ghz ve 4.4 ghz arasında oynuyor. 1.25 v ile en fazla 4 ghz yi görüyor. Fakat 1.35 v yapınca 4.3 ghz yi görüyor benim işlemcim tabi Slikon kalıtesine de bağlı tabi soğutmayada. Ben 1.45 V versem bile 1 saatlik strest testinde 80 dereceyi geçmiyor işlemci

1600644253241.png

bir şey yapmadım default ayarlara döndüm biostan . AMD ryzen masteri da kaldırdım sadece voltaj ayarını 1.25 yaptım. Benim anladığım AMD işlemcilerde şöyle bir durum var yaptığım testlerde gördüm.
İşlemcinin çarpanı ve frekansını oynamadıgın Auto da kaldığı sürece voltajı 1.25 v ve 1.45 v arasındaki değerlerde işlemci 3.8 Ghz ve 4.4 ghz arasında oynuyor. 1.25 v ile en fazla 4 ghz yi görüyor. Fakat 1.35 v yapınca 4.3 ghz yi görüyor benim işlemcim tabi Slikon kalıtesine de bağlı tabi soğutmayada. Ben 1.45 V versem bile 1 saatlik strest testinde 80 dereceyi geçmiyor işlemci

Alıntıyı görüntüle

1.4V için 4 GHz az bu arada.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,188,631
Üyeler
188,630
Son üye
egehasanz