Neler Yeni

Çözüldü✓ AMD (stuttering kekeleme sorunu)

Amd34

80+ Silver

anonym0us

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,601
İsim
Anon
başka oyunda denediniz mi çünkü bi saçmalık var ben thermalright kule soğutucu kullanıp 7500f'de 80-85 derece görüyordum tek fanlı soğutucyla 60 dereceler çok tuhaf geldi bios sıfırlayıp başka bir oyunda da denemenizde fayda var
wolfteamda bile aynı hocam masaüstünde takılırken bile sorun aynı sesli konusuyoruz arkadaşla orada bile sesi kesiliyor drop yiyor islemci kullanımı dalgalanma yaşıyor bir anda

taylansimdi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Sorununuzun İşlemci veya ekran kartında olduğunu asla düşünmüyorum. Sorunu Anakart-SSD-Ramlerde arayabilirsiniz. Oyunlardaki stuttering problemlerinin çözümü genelde kaliteli ram stabilitesi ile olur. Güzel bir ram OC + ona uygun FCLK değeri. Arkada çalışan 3. parti uygulamalar, windows optimizasyonu,Anakartın sistem bileşenlerini besleyebilecek gerçek değeri karşılayabilmesi vs. Ek olarak AMD veya NVDIA fark etmez ekran kartına OC yapıp Frekansı sabitlemekte faydalı olacaktır.

https://forum.donanimarsivi.com/kon...si-arttirma-1-0-1-fps-arttirma-ve-oc.1012956/ Rehberimi inceleyebilirsin.

porento54

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
151
İsim
Furkan Aydın
Amd ne kadar güçlü olursa olsun yazılımsal sorunları çözmediği sürece bir hiç. 6-7 yıl amd kullandım ve sürekli yazılım çökmesi oyun çökmesi ile uğraştım son 4 senedir ilk defa nvdia kullanıyorum 4 senedir 1 kere bile çöktüğünü , driver hata verdiğini hatırlamıyorum sürekli güncelleme atıyorum.

anonym0us

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,601
İsim
Anon
başka oyunda denediniz mi çünkü bi saçmalık var ben thermalright kule soğutucu kullanıp 7500f'de 80-85 derece görüyordum tek fanlı soğutucyla 60 dereceler çok tuhaf geldi bios sıfırlayıp başka bir oyunda da denemenizde fayda var
biosu sıfırladık da ısı değerlerine bi bakayım yine

Ps4cü35

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
207
İsim
Yasar Dalgan
kuzene sistem aldık itopyadan AMD Ryzen 5 7600X / GIGABYTE Radeon RX 7700 XT GAMING OC Edition 12GB / 16GB DDR5 / 1TB NVME M.2 SSD
ilk başta sorun yoktu her şeyi güncelledik valorantta bir anda sturetting sorunu başladı 260 fpslerden aniden 3 fpslere dalgalanmalar sonra oyundan çıkınca masaüstünde bile aynı sorun yaşadık
eski amd sürümlerine dönmeyi denedik 23.9.1 sürümüne kadar tüm sürümleri denedik hala aynı sorun yaşanıyor bios güncel fabrika ayarlarını da sıfırladık bir şey değişmedi

geçen sene kendi sistemimde de böyle bir sorun yaşamıştım fakat bir önceki sürüme dönünce düzelmişti ama bu sistemde işe yaramadı ne yapacagım?

şimdi asıl konu amd bunu yapmayı nasıl beceriyor ve neden sürücüleri sıkıntı

normal masaüstünde bile pc kullanılmayacak halde hafif işlemciyi yordun mu hemen sorun başlıyor normal takılamıyorsun bile
Asıl pişmanlık itopyadır bence

anonym0us

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,601
İsim
Anon
Sorununuzun İşlemci veya ekran kartında olduğunu asla düşünmüyorum. Sorunu Anakart-SSD-Ramlerde arayabilirsiniz. Oyunlardaki stuttering problemlerinin çözümü genelde kaliteli ram stabilitesi ile olur. Güzel bir ram OC + ona uygun FCLK değeri. Arkada çalışan 3. parti uygulamalar, windows optimizasyonu,Anakartın sistem bileşenlerini besleyebilecek gerçek değeri karşılayabilmesi vs. Ek olarak AMD veya NVDIA fark etmez ekran kartına OC yapıp Frekansı sabitlemekte faydalı olacaktır.

https://forum.donanimarsivi.com/kon...si-arttirma-1-0-1-fps-arttirma-ve-oc.1012956/ Rehberimi inceleyebilirsin.
hocam sorunun ekran kartı driverında oldugunu düsünüyorum cünkü amd bile uyarı verdi bi iki defa sistem çökmesi falan

freygasm

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,861
İsim
yusuf ecer
kuzene sistem aldık itopyadan AMD Ryzen 5 7600X / GIGABYTE Radeon RX 7700 XT GAMING OC Edition 12GB / 16GB DDR5 / 1TB NVME M.2 SSD
ilk başta sorun yoktu her şeyi güncelledik valorantta bir anda sturetting sorunu başladı 260 fpslerden aniden 3 fpslere dalgalanmalar sonra oyundan çıkınca masaüstünde bile aynı sorun yaşadık
eski amd sürümlerine dönmeyi denedik 23.9.1 sürümüne kadar tüm sürümleri denedik hala aynı sorun yaşanıyor bios güncel fabrika ayarlarını da sıfırladık bir şey değişmedi

geçen sene kendi sistemimde de böyle bir sorun yaşamıştım fakat bir önceki sürüme dönünce düzelmişti ama bu sistemde işe yaramadı ne yapacagım?

şimdi asıl konu amd bunu yapmayı nasıl beceriyor ve neden sürücüleri sıkıntı

normal masaüstünde bile pc kullanılmayacak halde hafif işlemciyi yordun mu hemen sorun başlıyor normal takılamıyorsun bile
Discord gpu donanım ivmesini kapat, windowsta da kapat yüksek olasılıkla sorunun çözülecek.

Mkann

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
228
İsim
ㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
kendimi bildim bileli amd kullanırım ve bi o kadar'da driverlarına önemsiz davranmama rağmen (şuan bile en son ne zaman güncellediğimi hatırlamıyorum) hiç bir sıkıntı çekmedim bence sorunu aldığınız yer ile görüşün yada iade edin

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,351
İsim
Hacı
E klâsik AMD ne bskliyorsun...

anonym0us

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,601
İsim
Anon
Discord gpu donanım ivmesini kapat, windowsta da kapat yüksek olasılıkla sorunun çözülecek.
hocam dc kullanmıyor windowsta nasıl kapatacagım
Mesaj otomatik birleştirildi:

1732023579726.png

Son düzenleme:

BertanÇ.

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Bertan ÇARBUĞA
İşlemcinin tüm çekirdeklerinin ısı değerlerine ve kullandığı watt değerine dikkat et. Genel ısı ve watt değeri bu donmaların nedenini göstermeyebilir. Bir arkadaş a620 chipseti 65w destekler demiş mantıklı bir çıkarım bundan olabilir. Bir çok bilgisayar geçti elime sıvı soğutmalı en kaliteli kullananda bile vardı. Stok soğutucuya geçtiğimiz an bu tarz sorunlar ortadan kalkıyordu evet genel ısı değeri 20 derece yükseliyor ama tüm çekirdeklerin değerleri stabil oluyordu.

Top Bottom