Neler Yeni

Çözüldü✓ AMD (stuttering kekeleme sorunu)

anonym0us

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,601
İsim
Anon
başka oyunlarda denedinizmi valorantlık sorunda olabilir sorunlu oyun zaten
wolfteamde bile var hocam normal masaüstünde bile hafif işlemci %1 kullanıldıgında bile anlık takılıyor mouse imleci duruyor
oyunlarda ise ekran kartı ve işlemci kullanımı %1e düşüyor aniden 1 2 saniyelik

codcubiri

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,131
İsim
Ömür
hocam sıfırladık windowsu zaten virüs olacagını sanmıyorum kablolarda da her şeyi denedim neredeyse ramleri söküp cikardim islemci sogutucusunu bile degistim
ekran kartı kabloları tam takılı değilmi boşluk olmaması lazım soğutucuyu niye söktün onu sökmene gerek yoktu neyse

anonym0us

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,601
İsim
Anon
E zaten o pc yetmez ki hocam 700 w lazım
hocam forumlarda 600w yeterli deniliyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

ekran kartı kabloları tam takılı değilmi boşluk olmaması lazım soğutucuyu niye söktün onu sökmene gerek yoktu neyse
yok hocam zaten sipariş vermiştim itopyanın gönderdigi 300 tl kule tipi sogutucuydu onu söktüm thermarlaight aldım

Dwayne

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
522
İsim
Dwayne Rolly

yok hocam zaten sipariş vermiştim itopyanın gönderdigi 300 tl kule tipi sogutucuydu onu söktüm thermarlaight aldım
minimum 700w yeterli diyor sen amd nin dediğin bak forumların değil

codcubiri

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,131
İsim
Ömür
smartaccess memory kapatıp dene birde

kaşmerli oguz

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
945
İsim
oguz
İlgilendiği Kategoriler
pc toplama. hazır sistemler
Discord
kaan8765

anonym0us

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,601
İsim
Anon
smartaccess memory kapa
çözülmedi hocam

yetmeyince çalışır gücü kısar kıstıgı içinde bunu yapabilir masaüstünde ztn o kadar güç çekmez kart o yüzden çalışır ama düzgün çalışmaz
hocam bir arkadaş da anakart a620 senin işlemciyi desteklemiyor dedi hangisine inanacagımı şaşırdım bir de böyle bir şey olsa itopya neden satar ki bu kadar sorumsuzlar mı

coolsnow

80+
7900GRE kullanmış birisi olarak aynı sorunları yaşadım. Yüksek ortalama FPS almama rağmen anlık 20-30 FPS birden kaymalar, takılmalar oluyor. Çözümü oyunu DX11 ile başlatmak.
Tek problem bu da değil, kol gibi input lag'ı var. Buffer ayarlarını kısan zibilyon tane optimizasyon ayarı gerekiyor. Yabancı forumlarda bir sürü rehberi var.
Fakat problemler bununla da bitmiyor, kart Valoranta fazla güçlü geliyor, GPU frekansı düşük geliyor, vs. vs.

Maalesef valorant ve unrealegine AMD'de düzgün çalışmıyor, AMD inatla para verip optimize driver çıkartmıyor.
Nvidia ise oyun firmalarına para ödeyip güzel güzel sorunsuz Game Ready driverlarını çıkarıyor.

Rekabetçi oyun oynanacaksa Nvidia kart şart.

kaşmerli oguz

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
945
İsim
oguz
İlgilendiği Kategoriler
pc toplama. hazır sistemler
Discord
kaan8765
yetmeyince çalışır gücü kısar kıstıgı içinde bunu yapabilir masaüstünde ztn o kadar güç çekmez kart o yüzden çalışır ama düzgün çalışmaz
gpunun watt değeri ortada 550 watt bile fazla gelir o sisteme

SerhatKRbb

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
192
İsim
SERHAT BOZBAYIR
kuzene sistem aldık itopyadan AMD Ryzen 5 7600X / GIGABYTE Radeon RX 7700 XT GAMING OC Edition 12GB / 16GB DDR5 / 1TB NVME M.2 SSD
ilk başta sorun yoktu her şeyi güncelledik valorantta bir anda sturetting sorunu başladı 260 fpslerden aniden 3 fpslere dalgalanmalar sonra oyundan çıkınca masaüstünde bile aynı sorun yaşadık
eski amd sürümlerine dönmeyi denedik 23.9.1 sürümüne kadar tüm sürümleri denedik hala aynı sorun yaşanıyor bios güncel fabrika ayarlarını da sıfırladık bir şey değişmedi

geçen sene kendi sistemimde de böyle bir sorun yaşamıştım fakat bir önceki sürüme dönünce düzelmişti ama bu sistemde işe yaramadı ne yapacagım?

şimdi asıl konu amd bunu yapmayı nasıl beceriyor ve neden sürücüleri sıkıntı

normal masaüstünde bile pc kullanılmayacak halde hafif işlemciyi yordun mu hemen sorun başlıyor normal takılamıyorsun bile

EDIT:

arkadaşlar yok mu çözüm önerisi olan denemedigimiz şey kalmadı gerçekten
itopyayı arıyoruz hiç uğraşmıyor direk istanbuldaysanız getirin diyor sadece

biosu sıfırladık windowsu sıfırladık ekran kartına oc yapmayı bile denedim xmp açık
tüm amd sürümlerini denedim neredeyse hepsini ddu ile kaldırıp tekrar kurdum yok düzelmiyor
sorun donanımsal dicem fakat ilk hafta böyle bir sorun yoktu amd güncelleştirmeden önce gayet rahat akıyordu sistem

ÇOĞU ARKADAŞ DAHA KONUYU OKUMADAN AMD FANBOYLUGU YAPIYOR BURADA YAŞADIGIM BİR SORUNDAN BAHSEDİYORUM VE BUNU 2 AYRI SİSTEMDE YAŞADIM BEN DE AMD KULLANIYORUM FAKAT BU BİR GERÇEK SÜRÜCÜ ÇÖKMESİ YAŞANIYOR ŞUAN DONANIMSAL BİR SORUN DEĞİL
hocam valorant bu ara dengesiz ben Rtx 4050 laptopumda da bazı sorunlar yasıyorum valorantta amd ile alakası yokki bunun

anonym0us

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,601
İsim
Anon
7900GRE kullanmış birisi olarak aynı sorunları yaşadım. Yüksek ortalama FPS almama rağmen anlık 20-30 FPS birden kaymalar, takılmalar oluyor. Çözümü oyunu DX11 ile başlatmak.
Tek problem bu da değil, kol gibi input lag'ı var. Buffer ayarlarını kısan zibilyon tane optimizasyon ayarı gerekiyor. Yabancı forumlarda bir sürü rehberi var.
Fakat problemler bununla da bitmiyor, kart Valoranta fazla güçlü geliyor, GPU frekansı düşük geliyor, vs. vs.

Maalesef valorant ve unrealegine AMD'de düzgün çalışmıyor, AMD inatla para verip optimize driver çıkartmıyor.
Nvidia ise oyun firmalarına para ödeyip güzel güzel sorunsuz Game Ready driverlarını çıkarıyor.

Rekabetçi oyun oynanacaksa Nvidia kart şart.
kanka iyi hoş diyorsun da sorun sadece valorant da degil normal desktopta takılırken chromeda vs bir şey izlerken bile anlık dalgalanmalar oluyor wolfteam oynarken bile takılıyor kafayı yemek üzereyiz

hocam valorant bu ara dengesiz ben Rtx 4050 laptopumda da bazı sorunlar yasıyorum valorantta amd ile alakası yokki bunun
.

ARKADAŞLAR İLK HAFTA HİÇ BİR SORUN YOKTU TA Kİ AMDYİ GÜNCELLEYENE KADAR GÜNCELLEDİM SORUN BAŞLADI BU SEFER ESKİ SÜRÜMLERE DÖNMEYİ DENEDİM TÜM SÜRÜMÜ DENEDİM ÇÖZÜLMÜYOR

Top Bottom